Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A pacal pörkölt az egyik jellegzetes magyar ételünk, amelyet több féle változatban is ellehet készíteni, sőt talán minden háziasszonynak megvan a saját pacalpörkölt receptje. Mi most három variációt mutatunk be, amelyeket fogyókúrázóknak nem ajánlunk!
Magyaros pacalpörkölt!
Hozzávalók (4 személyre): 1,2 kg tisztított pacal, 5 ek. zsír, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 2 cseresznyepaprika, 1 kk.
A húst óvatosan kiklopfoljuk – lehetőleg minél nagyobbra –, megsózzuk, és beterítjük bazsalikomlevelekkel. Ráfektetjük a csíkokra vágott mozzarellát, meghintjük frissen őrölt borssal, majd a hússzeleteket felcsavarjuk.
|
|
Hány személyre: | 4 fő |
A recept neve: | Citromos csirkemell trópusi gyümölcsökkel |
A recept elkészítési ideje: | 15 perc |
Mennyire könnyű kaja: | nagyon könnyű |
Mennyire körülményes a recept elkészítése: | átlagos |
Egyéb megjegyzés: | Az édes fűszeres indiai ízek kellemesen illeszkednek a karácsonyi fahéjas-szegfűszeges illatok mellé. |
Milyen bor illik hozzá?: | száraz-félszáraz fehérbor, pl.: chardone |
Diétás: | fogyókúrás-diétás, speciális-diétás, lisztérzékeny diétás |
Citromos csirkemell trópusi gyümölcsökkel csirkehúsos elkészítéseA fűszerekből 1-1 púpozott / a fahéjból csak csapott/ teáskanálnyit összekeverünk egy kis tálkában és ebből használunk a főzés során. |
Hány személyre: | 4 fő |
A recept neve: | Epres pulykamell |
A recept elkészítési ideje: | 60 perc |
Mennyire könnyű kaja: | könnyű |
Mennyire körülményes a recept elkészítése: | átlagos |
Epres pulykamell pulykahúsos elkészítéseA cukrot egy edényben megkaramellizálok, aranysárga karamellt fogok készíteni. Hozzáadom az epret és alaposan kifőzőm, majd egy szűrőn átpaszírozom. A pulykaszeleteket sózom, majd bepanírozom liszt-tojás- és corn flakes használatával. |
1 doboz konzervgomba
1 doboz tonhalkonzerv
majonnéz
só, bors
A gombát lecsöpögtetjük, majd felaprózzuk. Összekeverjük a tonhallal (amit azelőtt az olajtól jól lecsöpögtettünk), a majonézzel, majd sóval és borssal ízesítjük.
Hozzávalók: megtisztított csirke, 15 deka spagetti, 20 deka darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 1 deci paradicsomlé, 1 kávéskanál paprika, 10 deka mortadella, étolaj és 1 deci tejföl.
Rántanivalónál nagyobb megtisztított
fiatal csirke hasüregét megtöltjük az alábbiakkal:
15 deka spagettit megfõzünk, leszûrünk és
egy kis vajjal elkeverve, kicsit hûtjük, 20 deka darált
sertéshúst megpirítunk egy serpenyõben,
1 fej vöröshagymával, melyet elõzõleg
megreszeltünk, forró zsírban megfuttatunk.
Hozzávalók:
80 dkg cukkíni,
1 kis fej vöröshagyma,
4 ek. olaj,
fél citrom leve,
5 ek. borecet,
1 kk. mustár,
1-1 csokor petrezselyem és snidling,
só,
cukor,
őrölt bors.
Elkészítés:
Meghámozzuk, és vékonyan felszeljük a cukkínit, kevés sóval meghintjük, citrommal megöntözzük, és az olajban fedő alatt 10 percig pároljuk. Simára keverjük a mustárt az ecettel, sózzuk, borsozzuk, és az ízét cukorral szelídítjük. Ezzel a mártással keverjük össze a kihűlt cukkínit.
Hozzávalók:
A spagettit sós vízben kifőzzük. Egy serpenyőben az apróra vágott virslit kevés margarinon a zöldborsóval együtt megpároljuk. A MAGGI Milánói makaróni alapot kikeverjük 3 dl vízzel és a virslihez adjuk. |
400 g csőtészta
100 g vaj
100 g ementáli sajt
2 tojás
150 g gomba
só
150 g vaj
150 g liszt
1 tojás
Főzd meg a csőtésztát sós vízben, majd add hozzá a fél adag vajat, a reszelt ementáli sajtot, a 2 tojást és a vékonyra szeletelt gombát, amit párolj pár percig a maradék, fél adag vajban.
Volt itthon egy doboz tonhal konzervem (E-szám mentes!), ebből szerettem volna valami feltét félét készíteni. A tonhalfasírtra esett a választásom, és mivel fűszerként volt itthon olívabogyó és friss bazsalikom fűszernövény is, így ezzel ízesítettem.
Nagyon finom lett, főzelékhez kiváló feltét, de akár önmagában, salátával fogyasztva főétkezésnek is kitűnő.
Hozzávalók:
1 tonhal konzerv, fél vöröshagyma, fél gerezd fokhagyma, kisebb marék olívabogyó, néhány friss bazsalikom levélke, zsemlemorzsa, himalaya só ízlés szerint, bors, 1 db tojás (vagy őrölt lenmag vízzel összekeverve, ami egyébként jó tojáshelyettesítő is), szezámmag, sütéshez: olívaolaj (vagy kókuszzsír)
Elkészítés:
A tonhalkonzervet lecsepegtetem, majd összekeverem az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a tojással, sóval, borssal, karikákra vágott olívabogyóval, és az aprított bazsalikom levéllel.
A húst ledaráljuk, a parmezánt lereszeljük.
A húst az olívaolajon megpirítjuk. A MAGGI Paradicsomos bolognai
alapot 6 dl vízzel kikeverjük és a húshoz adjuk és 15 percig főzzük.
Míg fő, a spagettit sós vízben kifőzzük. Frissen tálaljuk, parmezánnal megszórjuk.
A tojásokat keménnyé főzzük, majd meghámozzuk. A
zöldségeket puhává pároljuk. A sonkát, a tojásfehérjéket, zöldségeket
közel azonos nagyságúra felaprítjuk.
A tejfölt, az olajjal és az összezúzott tojássárgájával alaposan összekeverjük, ízlés szerint sózzuk.
Betyárkrumpli
Hozzávalók:
20-30 dkg füstölt szalonna
50 dkg füstölt kolbász
50 dkg füstölt oldalas vagy füstölt sonka
50 dkg vöröshagyma
1-2 kg burgonya
só
bors
ételízesítõ
Elkészítés:
A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és
bevagdaljuk, kakastaréjt készítve belõle.
Hozzávalók:
2 padlizsán
só
bors
2-3 szárzeller és sárgarépa
1 vöröshagyma
2 gerzd fokhagyma
3 ek. liszt
8 ek olívaolaj
2 ek paradicsompüré
1-1 tk majoránna
ételízesítő
5 dl passzírozott paradicsom
2 ek olajbogyó
10-10 dkg juhsajt és felkozkázott baconszalonna
Elkészítése:
1.
A padlizsánokat hosszában felszeleteljük,besózzuk,10 percig pihentetjük,majd szárazra töröljük.
Lisztben megforgatjuk,6 ek olívaolajon mindkét oldalukat 2 percig sütjük.,majd kivesszük.
|
Olasz gombasaláta 2. (insalata di funghi)
25 dkg apró erdei gomba, 5 dkg majonéz, 1 dl tejföl, 2 tk citromlé, 1 ek fehérbor, só, frissen őrölt feketebors, 1 ek vágott zöldpetrezselyem. A gombát megmosom és sós vízben puhára főzöm, majd hűlni hagyom. A majonézből, tejfölből, citromléből, fehérborból, vágott zöldpetrezselyemből, valamint csipetnyi sóból és borsból mártást keverek és a többi hozzávalóra öntöm. Néhány órára a hűtőbe teszem. |
Hozzávalók és elkészítés:
(közepes méretű tepsihez)
1. 5 tojásból, 10 dkg sütemény lisztkeverékkel, 5 dkg
fruktózzal, 2 ek.édesítőporral, (vagy 10 dkg fruktózzal, édesítőszer
nélkül), kávéskanálnyi sütőporral, 3 dkg darált dióval és egy-két
teáskanál mézeskalács fűszerkeverékkel süssünk piskótát a közepes méretű
tepsiben. Ha langyosra hűlt, vízszintesen vágjuk két lapba. (Vagy
süssünk külön két db 3 tojásos piskótát, (3 ek.
Hozzávalók: A TÉSZTÁHOZ: 4 tojás, 10 dkg kristálycukor, 1 tasak vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja, 8 dkg liszt, 9 dkg kókuszreszelék, 6 dkg sárgabaracklekvár, 3 cl rum.
A KRÉMHEZ: 4 zselatinlap, 5 dl tejszín, 11 dkg kókuszreszelék, 2,5 dl kész vaníliaízű puding, 0,5 dl rum, vaj és liszt a formához, tejszínhab és kakaó a díszítéshez.
Elkészítés: A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük, majd forró vízfürdő felett sűrű habbá verjük.
A tollhegytésztát bő sós vízben kifőzzük.
Közben a tengeri halfilét ujjnyi vastag csíkokra daraboljuk.
Vajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a halcsíkokat, a felengedett tenger gyümölcseit, és a szintén csíkokra darabolt zöldségeket.
Olasz ételek
Az olaszok kedvenc előétele a pirítós kenyér (antipasti), amelyet oliva olajjal és fokhagymával ízesítenek és felszeletelt paradicsommal és bazsalikommal fogyasztják.
Egy másik kedvelt előétel az olivaolajban és balzsamos ecetben megpuhított franzella szelet.
Néha egyenesen tésztával kezdenek, de csak kicsi adagokkal. Ezt a fajta ételt primonak nevezik.
Éttermekben és különleges alkalmakon többször is felszolgálnak ilyenféle ételeket. Például, kezdhetnek rizzsel és utána következhet ravioli.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás