Olasz konyha: Kilófaló diókocka recept

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Kilófaló diókocka recept

13 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Hozzávalók és elkészítés:
(közepes méretű tepsihez)
 
1. 5 tojásból, 10 dkg sütemény lisztkeverékkel, 5 dkg fruktózzal, 2 ek.édesítőporral, (vagy 10 dkg fruktózzal, édesítőszer nélkül), kávéskanálnyi sütőporral, 3 dkg darált dióval és egy-két teáskanál mézeskalács fűszerkeverékkel süssünk piskótát a közepes méretű tepsiben. Ha langyosra hűlt, vízszintesen vágjuk két lapba. (Vagy süssünk külön két db 3 tojásos piskótát,  (3 ek. ) kb. 4,5  dkg Norbi update sütiliszttel/ vagy 6 dkg zabpehelyliszttel, 6 dkg fruktózzal, másfél dkg dióval, mézeskalács fűszerrel és sütőporral! Ez esetben vastagabb tésztája lesz a sütinknek, így akár vághatjuk kocka alakúra is, jól fog mutatni.)

2. 2 csomag főzős, tejszínízű pudingport főzzünk meg 6 dl tejben, ízesítsük 1 ek. porédesítővel, 1 evőknál folyékony édesítővel, hintsünk bele 4 dkg darált diót.

3. Verjünk habbá 1 dl növényi, cukormentes tejszínt, ízesítsük 1 ek.  (vagy amennyit gondolunk, lehet több is!) rummal. Keverjük a kihűlt pudinghoz. Kóstoljuk meg, elég édes-e?

4. Kenjük meg az egyik piskótalapot savanykás diabetikus lekvárral vagy saját készítésű hamis lekvárral (receptje a honlapon és  a könyvben), rá jön a krém egy része. Borítsuk be a másik piskótával, arra a krém másik fele.

5. Tegyük legalább félórára a hűtőbe, majd vonjuk be a tetejét diabetikus csokifondant-nal, vagy saját készítésű csokimázzal (keserű kakaópor+ teáskanál mézeskalács fűszerkeverék+fruktóz+ édesítőszer, forró vízzel  simára keverve, mikróban 700 W-on többször rövid idő alatt addig melegítve, míg be nem sűrűsödik, majd egy kis kanál Delmát hozzákeverni a végén).

6. Jól lehűtve, vízbe mártott késsel vágjuk kockára illetve szeletekre! Diódarabkákkal díszíthetjük, de akár tejszínhabrózsával is.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

szabo gina üzente 13 éve

igencsak orulok ennek a receptnek!szeretek odafigyelni a kg-is,ez pont jol jon.koszonom.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu