Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók és elkészítés:
(közepes méretű tepsihez)
1. 5 tojásból, 10 dkg sütemény lisztkeverékkel, 5 dkg
fruktózzal, 2 ek.édesítőporral, (vagy 10 dkg fruktózzal, édesítőszer
nélkül), kávéskanálnyi sütőporral, 3 dkg darált dióval és egy-két
teáskanál mézeskalács fűszerkeverékkel süssünk piskótát a közepes méretű
tepsiben. Ha langyosra hűlt, vízszintesen vágjuk két lapba. (Vagy
süssünk külön két db 3 tojásos piskótát, (3 ek. ) kb. 4,5 dkg Norbi
update sütiliszttel/ vagy 6 dkg zabpehelyliszttel, 6 dkg fruktózzal,
másfél dkg dióval, mézeskalács fűszerrel és sütőporral! Ez esetben
vastagabb tésztája lesz a sütinknek, így akár vághatjuk kocka alakúra
is, jól fog mutatni.)
2. 2 csomag főzős, tejszínízű pudingport főzzünk meg 6 dl tejben, ízesítsük 1 ek. porédesítővel, 1 evőknál folyékony édesítővel, hintsünk bele 4 dkg darált diót.
3. Verjünk habbá 1 dl növényi, cukormentes tejszínt, ízesítsük 1 ek. (vagy amennyit gondolunk, lehet több is!) rummal. Keverjük a kihűlt pudinghoz. Kóstoljuk meg, elég édes-e?
4. Kenjük meg az egyik piskótalapot savanykás diabetikus lekvárral vagy saját készítésű hamis lekvárral (receptje a honlapon és a könyvben), rá jön a krém egy része. Borítsuk be a másik piskótával, arra a krém másik fele.
5. Tegyük legalább félórára a hűtőbe, majd vonjuk be a tetejét diabetikus csokifondant-nal, vagy saját készítésű csokimázzal (keserű kakaópor+ teáskanál mézeskalács fűszerkeverék+fruktóz+ édesítőszer, forró vízzel simára keverve, mikróban 700 W-on többször rövid idő alatt addig melegítve, míg be nem sűrűsödik, majd egy kis kanál Delmát hozzákeverni a végén).
6. Jól lehűtve, vízbe mártott késsel vágjuk kockára illetve szeletekre! Diódarabkákkal díszíthetjük, de akár tejszínhabrózsával is.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!