Olasz konyha Blog: 2009. november

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1440 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1440 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1440 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1440 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

OLASZ KONYHA hírei - 2009. november

Isteni sonkákat találhatunk a Fény utcai piacon, ha felnézünk a felső szintre!

Nekem összefutott a nyál a számban! :o)

 

network.hu

network.hu

 Hozzávalók

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 db tojás
  • 2-3 ek cukor
  • 1/2 pohár habtejszin
  • 20-25 db savioardi (babapiskóta)
  • 1/2 kg eper
  • 1 db citrom
  • 1 db narancs

 

 

Elkészítés

Mossuk meg, majd daraboljuk fel az epret, majd tegyük egy tálba a citrom és a narancs kifacsart levével és a cukorral. Adjunk hozzá egy vagy fél liter vizet, (a babapiskóta nedvszívó képességének függvényében) és hagyjuk állni kb.

Tovább 

 

Hozzávalók

  • 50 dkg spagetti
  • 10 dkg pancetta
  • 10 dkg pecorino sajt (reszelt)
  • 50 dkg paradicsom konzerv
  • 1 ek extra szűz olíva olaj
  • 1/2 pohár száraz vörösbor
  • 1 db peperoncino paprika
Elkészítés
Nagyobb kockákra daraboljuk fel a húsos szalonnát. Vigyázzunk arra, hogy ne túl vékonyra vágjuk, mert a sütéskor hamarabb megkeményedik. Tegyünk egy kanál olíva olajat egy nagyobb serpenyőbe, majd adjuk hozzá a tokaszalonnát és a chili paprikát.

Tovább 

Hozzávalók

  • 15 levél bazsalikom (friss)
  • 1/2 pohár extra szűz olíva olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek fenyőmag (vagy dió)
  • 6 dkg parmezán sajt (reszelt)

 

Elkészítés

Eredetileg a hozzávalókat mozsárban zúzzák össze, (fokhagyma, fenyőmag, bazsalikom, ebben a sorrendben) de egyébként használhatunk turmixgépet is. Tegyük a hozzávalókat a turmixgépbe és indítsuk el.

Tovább 

Hozzávalók 4 főre:
A salátához:

 

• 2 db filézett csirkemell
• ½ fej jégsaláta
• ½ fej radicchio (vörös saláta)
• 4 db sárgarépa
• 1 db póréhagyma
• 2 db krumpli
• 10 db spárga
• 1 db kaliforniai paprika
• 2 db tojás
• 30 dkg parmezán sajt

A vinaigrette öntethez:

• 2/3 rész extra szűz olívaolaj
• 1/3 rész balzsamecet
• 2 kanál dijoni mustár
• Kömény
• Snidling
• Sonkahagyma (kis fejű vöröshagyma)
• Só
• Bors


Elkészítés:

A spárgát finoman megpucoljuk, olyan mozdulatokkal, mintha répát tisztítanánk.

Tovább 

A Panna Cotta egy olasz tejpuding. Lényegében mindenki ugyanúgy készíti, de itt egy recept, amiben egy kis kardamommal, és eperszósszal dobták fel az ízeket. Könnyű, és mennyei! Ki ne hagyjátok!

 

network.hu

 Hozzávalók (66 adaghoz)

Az epres szószhoz:
150150 g eper (akár mirelit is lehet)
4040 g cukor

A tejpudinghoz:
250250 ml tej
250250 ml tejszín
5050 g cukor
44 g zselatin
11 rúd vanília
leheletnyi őrölt kardamom

 

Elkészítés

1. Előkészítjük a poharakat.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Kipróbáltam, olyan mint a gumi, meg ne csináljátok ! Vagy a zselatin a sok, vagy fel kellett volna verni habosra, ha Valaki tud igazi pannakotta receptet, adja közre.

Tovább 

 

network.hu

Már hagyománnyá vált az Andes Egyetemen, Santiagóban, hogy spagettiből építenek hidat a hallgatók, és utána összemérik, hogy ki milyen stabil, mennyire erős építményt tudott létrehozni. A tésztahíd súlya nem lehet több 300 grammnál, az ifjú mérnökök mindössze két csomag spagettit és kilenc tubus ragasztót használhatnak. Az nyer, akinek a szerkezete a lehető legnagyobb súlyt képes megtartani az építmény középpontján. Összesen 28-an vállalkoztak a hídépítésre, a győztes spagettihíd 61 és fél kilót bírt el, mielőtt összeomlott.

Tovább 

Néhány tipp ahhoz, hogy minél gyorsabban elkészülhessen a vacsora:

 

- A hozzávalókat vágjuk apróbb darabokra, így gyorsabban megpuhulnak.


- Gondoljuk át az alapanyagok elkészítésének sorrendjét. A legtöbb időt igénylő hozzávalót – például tésztát  – tegyük fel elsőnek főni, sütni, és a főzési-sütési idő alatt a többi, kevésbé időigényes lépéssel folytassuk a főzést – szeletelés, reszelés, szószkészítés stb.


- Ha rövid idő áll rendelkezésünkre, ne kísérletezzünk számunkra eddig ismeretlen alapanyaggal, recepttel.

Tovább 


network.hu

Olaszországban több mint egymillió hektárt borítanak az olajfák. Az olajbogyók színe zöld, ibolya és fekete aszerint, hogy a szemek mennyire érettek. Nagy többségének sorsa, hogy olajjá sajtolják. Ám vannak azért más felhasználási módok is. A sós lében - hol maggal, hol mag nélkül, máskor a mag helyett peperonival, mandulával, sós sajttal megtöltve - tartósított olíva elmaradhatatlan az olasz asztalokról, akár egy pohár ital mellé is. Különleges a dél-marchei változat, amikor a töltelék marha- és sertéshúsból, paradicsomból, csirkemájból, tojásból, parmezánból meg zsemlemorzsából készül, és a megtöltött olajbogyót bő, forró olajban kisütik.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu