Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Péter Emma | 0 hozzászólás
15 éve | Péter Emma | 0 hozzászólás
Hozzávalók
Elkészítés
|
|
Hozzávalók
15 éve | Péter Emma | 0 hozzászólás
Hozzávalók
Elkészítés
Hozzávalók 4 főre:
A salátához:
• 2 db filézett csirkemell
• ½ fej jégsaláta
• ½ fej radicchio (vörös saláta)
• 4 db sárgarépa
• 1 db póréhagyma
• 2 db krumpli
• 10 db spárga
• 1 db kaliforniai paprika
• 2 db tojás
• 30 dkg parmezán sajt
A vinaigrette öntethez:
• 2/3 rész extra szűz olívaolaj
• 1/3 rész balzsamecet
• 2 kanál dijoni mustár
• Kömény
• Snidling
• Sonkahagyma (kis fejű vöröshagyma)
• Só
• Bors
Elkészítés:
A spárgát finoman megpucoljuk, olyan mozdulatokkal, mintha répát tisztítanánk.
15 éve | Péter Emma | 1 hozzászólás
A Panna Cotta egy olasz tejpuding. Lényegében mindenki ugyanúgy készíti, de itt egy recept, amiben egy kis kardamommal, és eperszósszal dobták fel az ízeket. Könnyű, és mennyei! Ki ne hagyjátok!
Hozzávalók (6 adaghoz)
Az epres szószhoz:
150 g eper (akár mirelit is lehet)
40 g cukor
A tejpudinghoz:
250 ml tej
250 ml tejszín
50 g cukor
4 g zselatin
1 rúd vanília
leheletnyi őrölt kardamom
Elkészítés
1. Előkészítjük a poharakat.
15 éve | Péter Emma | 0 hozzászólás
Már hagyománnyá vált az Andes Egyetemen, Santiagóban, hogy spagettiből építenek hidat a hallgatók, és utána összemérik, hogy ki milyen stabil, mennyire erős építményt tudott létrehozni. A tésztahíd súlya nem lehet több 300 grammnál, az ifjú mérnökök mindössze két csomag spagettit és kilenc tubus ragasztót használhatnak. Az nyer, akinek a szerkezete a lehető legnagyobb súlyt képes megtartani az építmény középpontján. Összesen 28-an vállalkoztak a hídépítésre, a győztes spagettihíd 61 és fél kilót bírt el, mielőtt összeomlott.
Néhány tipp ahhoz, hogy minél gyorsabban elkészülhessen a vacsora:
- A hozzávalókat vágjuk apróbb darabokra, így gyorsabban megpuhulnak.
- Gondoljuk
át az alapanyagok elkészítésének sorrendjét. A legtöbb időt igénylő
hozzávalót – például tésztát – tegyük fel elsőnek főni, sütni, és a
főzési-sütési idő alatt a többi, kevésbé időigényes lépéssel folytassuk
a főzést – szeletelés, reszelés, szószkészítés stb.
- Ha rövid idő áll rendelkezésünkre, ne kísérletezzünk számunkra eddig ismeretlen alapanyaggal, recepttel.
15 éve | Péter Emma | 0 hozzászólás
Olaszországban több mint egymillió
hektárt borítanak az olajfák. Az olajbogyók színe zöld, ibolya és
fekete aszerint, hogy a szemek mennyire érettek. Nagy többségének
sorsa, hogy olajjá sajtolják. Ám vannak azért más felhasználási módok
is. A sós lében - hol maggal, hol mag nélkül, máskor a mag helyett
peperonival, mandulával, sós sajttal megtöltve - tartósított olíva
elmaradhatatlan az olasz asztalokról, akár egy pohár ital mellé is.
Különleges a dél-marchei változat, amikor a töltelék marha- és
sertéshúsból, paradicsomból, csirkemájból, tojásból, parmezánból meg
zsemlemorzsából készül, és a megtöltött olajbogyót bő, forró olajban
kisütik.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás