Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
|
|
Nagyszerű meggyes édes sütemény elkészítéseTészta :A tojássárgákat kikavarjuk cukorral és a felvert fehérjét a lisztel és a sütőporral együtt belekavarjuk. Krém: Amíg sül a tészta, addig felforraljuk a tejet és belefőzzük a pudingot. Kikavarjuk a margarint a porcukorral és mikor a krém kihült, akkor kavarjuk bele a pudingba. Összeállítás: Ha mindez kész és kihült,akkor a piskóta szélét körbevágjuk és féretesszük a csíkokat. |
Elkészítési idő: | 100 perc |
---|
Nehézség: | Közepes |
---|
25 dkg darált marha v. pulyka hús
1 db nagy hagyma
2 db fokhagyma
1 paradicsom püré
szeletelt gomba ízles szerint
1 dl víz vagy paradicsomlé
25 dkg Ricotta sajt
1 tojás
1 lasagne tészta
15 dkg reszelt mozzalella sajt
15 dkg parmesan sajt
só, bors
bazsalikom
Közepes hőmersekleten főzzuk meg a darált húst míg barna nem lesz.
AZ OLASZ KONYHÁBAN NYÚJTOTT TEVÉKENYSÉGÉÉRT, MARCSIT, KLUBVEZETŐI JOGOMNÁL FOGVA , KIEMELKEDŐ DICSÉRETBEN RÉSZESÍTEM,
A KLUBBAN TELJESÍTETT KIMAGASLÓ MUNKÁJA VÉGETT!
ÉPP EZÉRT AZ EGÉSZ KLUB ELŐTT KAPJA MEG, HOGY KÖVETENDŐ PÉLDA MUTATÁSÁVAL,
KÖSZÖNÖM!!
VASS LÁSZLÓNÉ EDIT KLUBVEZETŐ:
(AZ ELSŐ KLUBVEZETŐI DICSÉRETET ÉN KAPTAM SÁRVÁRI GYULÁNÉ HAJNIKÁTÓL.)
Házi olasz pizza recept
Hozzávalók:
2,5 dkg élesztő
0,5 kg finomliszt
0,5 kg rétesliszt
2,5 dl langyos víz
csipet oregánó
csipet bazsalikom
1,5 kávéskanál cukor
1 teáskanál só
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál olíva olaj
Az élesztőt a langyos vízzel és a cukorral összekeverjük, és kb. fél
órát pihentetjük. Nyáron, vagy ha elég meleg van, akkor kevesebb idő is
elég. Amíg az élesztő pihen, mérjük ki a finomlisztet és a réteslisztet
egy nagyobb tálba, majd adjuk hozzá a fűszereket, az olajat, az
összetört fokhagymát, valamint a sót.
1/2kg mascarpone sajt
2 csomag babapiskóta
4 tojás
3-4 evőkanál kristálycukor
kávé
konyak
cukormentes kakaó
A tojássárgájába 3-4 evőkanál cukrot robotgéppel elkeverünk,
belekanalazzuk a mascarponét és továbbdolgozzuk a robotgéppel. A
tojásfehérjébe kevés cukrot teszünk, és robotgéppel kemény habbá verjük.
Fakanállal lágyan belekeverjük a fehérjét a mascarponés tojásos krémbe.
Kb. 2 bögrényi kávét csinálunk, amibe 1-2 kupaknyi konyakot öntünk.
A tésztához:
4 tojás
13 dkg kristálycukor
1 nagy citrom leve (10 evőkanál) és reszelt héja
8 dkg sütőmargarin
1 csomag sütőpor
12 dkg finomliszt
A tepsi kikenéséhez: 2 dkg Rama sütőmargarin, 1-2 evőkanál finomliszt
A mázhoz: 12 dkg porcukor, 3 evőkanál citromlé
Citromos süti elkészítése:
A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, ez az elektromos
habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. A jól megmosott citrom héját
belereszeljük, levét pedig, ami kb.
Hozzávalók:
1 tubus 170 g sűrített cukrozott tej
25 dkg porcukor
20 dkg kókuszreszelék
porcukor a szóráshoz
kakaópor
Elkészítése:
Egy tálban fakanállal összekeverjük a sűrített tejet és a porcukrot,amíg kemény lesz.
Kézzel egyenletesen beledolgozzuk a kókuszreszeléket.
A masszát kettéválasztjuk. és az egyik felébe kakaóport keverünk.
Porcukorral meghintett deszkán mindkét hasáb alakú tésztát formázunk és egymásra helyezzük őket.
Sodrófával kinyújtjuk,kézzel újraformázzuk,amíg kb.
Elkészítési idő: | 15 perc |
---|
Nehézség: | Könnyű |
---|
néhány szelet kenyér
fokhagyma
apró kockákra vágott paradicsom
finomra vágott bazsalikom
só, bors
egy kis olvasztott vaj vagy olaj
A kenyérszeleteket tedd egymás mellé egy tepsibe és kend meg az egyik oldalukat olívaolajjal vagy olvasztott vajjal.
A csirke máját, szívét és zúzáját megtisztítjuk, lehártyázzuk, majd hideg vízben megmossuk.
Sabayon
-
kristálycukor
- 2 dl
muskotály bor
- 4
tojás
Alalptészta
-
chilipor
- 50 dkg
finom liszt
- 4
tojás
- 1 dl
olívaolaj
- 10 dkg
étcsokoládé
- 1
só
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg liszt
só
1/2 dl + 1 ek olívaolaj
4 dkg élesztő
1 kis vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 dl passzírozott paradicsom
1 kg paradicsom
35 dkg mozzarella
sütőpapír
Elkészítése:
1. A lisztet 3 tk sóval keverőtálba szórjuk és 1/2 dl olajat öntünk rá.
Hozzáadjuk a 3,5 dl langyos vízben feloldott élesztőt,majd sima tésztává dolgozzuk.
Lefedve,30 percig kelesztjük.
2. A maradék,felhevített olajon üvegesre pirítjuk a finomra aprított vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát.
Hozzávalók:
Öntsünk egy kis lábasba kevéske olívaolajat, tegyük bele a rizst, majd állandóan kevergetve forrósítsuk fel. Mielőtt felöntenénk forró vízzel, adjuk hozzá a lereszelt sárgarépát, majd pároljuk még egy-két percig.
Dupla csokis túrós süti
Habosra
keverjük a tojássárgájákat a cukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott
tortabevonót, a vajat, a kakaóport, a durvára vágott diót és a
sütőporral elkevert lisztet.
Capuccino muffin dióval
35 perc
Elkészítés módjaElőmelegítjük a sütőt 180 °C-ra, a muffinformákat papírral kibéleljük. A tojássárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A kakaót, a cappucchino port, a kávét, a fahéjat és a sütőport összekeverjük a liszttel.
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg paradicsom
1 vöröshagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
2 szár zeller
1 ek olaj
1 liter zöldségleves
10 dkg szarvacskatészta
só
3 szál újhagyma
2 tk ételsűrítő
fehér bors
A díszítéshez:
bazsalikom
Elkészítése:
A paradicsomot(2 db kivételével),a kétféle hagymát,a sárgarépát meg az egyik szár zellert nagy darabokra vágjuk.
A lábosban felhevített olajon a felaprított zöldségeket-a paradicsom kivételével-kb.
Hozzávalók:
8 db palacsintához:
2,5 dl tej
2 db tojás
só
2 ek. olaj
150 g finomliszt
3 szál petrezselyemzöld
Továbbá:
1 fej vörös hagyma finomra vágva
1 gerezd fokhagyma zúzva
40 g bacon szalonna apró kockákra vágva
1 ek. olaj
1 ek. paradicsompüré
400 g darált hús(sertés és marha vegyesen)
200 g paradicsomsűrítmény
1 csipet cukor
1/2 tk. oregánó
só
bors
50 g reszelt parmezán sajt
4 db paradicsom
15-20 szem fekete olívabogyó
1 szál friss bazsalikom
Elkészítése:
A palacsinta tésztához valókat a petrezselyem kivételével csomómentesre kikeverjük.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás