Olasz konyha Blog: 2009. május

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1439 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1439 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1439 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1439 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

OLASZ KONYHA hírei - 2009. május

Ha Olaszországba utazunk, biztosan felkeresünk kimondottan olasz éttermeket is, hogy belekóstolhassunk a híres olasz ízvilágba. Nem tudom ki hogy van vele, de nekem ez az ország az, ami hihetetlen gasztronómiával és különleges ízharmóniával rendelkezik. A finom pizzák, a sajtok, a különleges fűszerek, az egzotikus gyümölcsök és az azokból kinyert italok, a jobbnál jobb borok, mind-mind csalogatják a külföldieket.

 

A világhálón barangolva találtam egy irományra, ami érdekes lehet azoknak, akik érdeklődnek az itáliai gasztronómia iránt.

Tovább 

Egy kedves barátnőmtől kaptam kipróbálásra ezt a receptet, neki nagyon jól sikerült. Én még nem próbáltam, de gondoltam addig is megosztom veletek.

 

Ha négy személyre főztök, a következő mértékeket kell szem előtt tartani:

- 60 dkg borjúcomb

- 25 dkg gomba

- 15 dkg zöldborsó

- 5 dkg vaj

- 3 ek liszt

- 0,5 dl sherry

- 2 ek citromlé

- só

 

Első lépésben megfőzzük a zöldborsót sós vízben. Közben felolvasztunk vajat egy serpenyőben, majd beletesszük a megpucolt és szeletekre vágott gombát.

Tovább 

 

Hozzávalók:

 

- 20 dkg rizs

- 15 dkg zellerkocka

- 5 dkg földimogyoró

- 2 db zöldpaprika

- 1/2 cs. retek

- 1/2 citrom

- olaj

- só

- feketebors

- szardellapaszta

- 1 fejessaláta

 

Megfőzzük és pároljuk a rizst, közben pedig a zellerkockát is megfőzzük egy kis sós vízben. Utóbbi, ha megfőtt, lecsepegtetjük. A paprikát és a retket alapos mosát után metéltre vágjuk.

 

Később, a kihült rizst, a szeletelt paprikát, retket és a zellerkockát egy edénybe tesszük és hozzáadjuk az apróra összevágott földimogyorót is.

Tovább 

Igazi olasz finomság az amaretti, ami tulajdonképpen mandulás puszedli.

 

Hozzávalók:

- 25 dkg mandula

- 10 dkg porcukor

- 10 dkg kristálycukor

- 4 db tojásfehérje

- 1 cl olaj

- 2 dkg liszt

- kevés citromlé

 

Első lépésként vizet forralunk egy lábosban. Mikor már forr a víz, beledobjuk a mandulákat és várunk 1-2 percet, míg feljönnek a víz tetejére. Ezután a langyosra hűtött mandulákat egyesével kinyomjuk a felpuhult héjából, egy tálcára tesszük és meglocsoljuk egy kevés citromlével.

Tovább 

Könnyű nyári étrendünkbe belefér egy jó ízű pirítós! Ami kell hozzá: bagett, paradicsom, mozarella, fokhagyma, bazsalikom, olíva olaj és só.

 

A bagettet szépen karikákra vagdosom, lehet kicsit ferdén, így kiadósabb, majd megpirítom.

Felvágom a paradicsomot és a mozarellát. Ízlés szerinti mennyiségű fokhagymát megtörök és összekeverem az olíva olajjal, majd friss bazsalikomot szórok bele. Ezeket pedig szépen bőségesen rápakolom a pirítósra.

 

network.hu

Utolsó hozzászólás

Kalla Katalin üzente 9 éve

szeletekre. Kozben a friss paradicsomot aprora kell vagni egy kiscsomo friss bazsalikom levellel, majd megsozni es rarakosgatni a kenyerszeletekre!
Probaljatok igy ki mert sokkal finomabb es nincs lecso ize, mert a paradicsom frissen kerul a piritosra!

Bocsi! A ket hozzaszolast olvassatok ossze mert veletlenul kinyomta a gep!

Tovább 

Hozzávalók:

 

- 1 cs spagetti tészta

- 40 dkg paradicsompüré

- 10 dkg darált pulykahús

- 20 dkg füstöltsajt (10 dkg ebből legyen lágy)

- szalonna

- 1 fokhagyma

- 1 db répa

- 2 ek olíva olaj

- 1/2 l víz

- oregano, bazsalikom, kakukkfű, só, bors

 

 

Először is kifőzzük a spagetti tésztát.

 

Összeaprítjuk a hagymát az fokhagymát és a szalonnát, majd üvegesre pirítjuk őket olajon. Később a lereszelt répát is hozzáadjuk. A paradicsompürét a húshoz adjuk, ezt is megpirítjuk, majd ízlés szerint fűszerezzük.

Tovább 

Egy viszonylag hamar elkészíthető olasz saláta receptet szeretnék bemutatni nektek, amit egy barátnőmtől tanultam. Nem csak finom, egészséges is! :)

 

Szerezz be:

- 5 kanál ketchupot

- 15 dkg csemegeuborkát

- 2 db keményre főtt tojást

- 20 dkg reszeltsajtot

- egy fejessalátát

- sót, mustárs, borsot

 

A fejessalátát a következőképpen szedjük szét: az ép és nagyobb leveleket szedjük le és tegyük félre, a kisebbeket pedig vágjuk vékony cikkekre. Vágjuk vékonyra az uborkát is.

Tovább 

Hozzávalók négy személyre:

 

- 40 dkg liszt

- 4 tojás

- 15 dkg darált, főtt marhahús

- 10 dkg sertésvelő

- 20 dkg paraj

- 10 dkg vaj

- 5 dkg zsír

- 2 fej vöröshagyma

- só, bors

- 10 dkg reszeltsajt

- pecsenyelé

 

Megfőzzük külön-külön a sertésvelőt és a parajt, majd mindkettőt összeaprítjuk.

Közben az apróra vágott hagymát megpirítjuk a vajon és erre tesszük a parajt és a velőt. Hozzáadjuk a tojásokat is és lassan megpirítjuk.

 

Ezután jön a tésztagyúrás.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu