Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Baráth Szilvia | 0 hozzászólás
Ha Olaszországba utazunk, biztosan felkeresünk kimondottan olasz éttermeket is, hogy belekóstolhassunk a híres olasz ízvilágba. Nem tudom ki hogy van vele, de nekem ez az ország az, ami hihetetlen gasztronómiával és különleges ízharmóniával rendelkezik. A finom pizzák, a sajtok, a különleges fűszerek, az egzotikus gyümölcsök és az azokból kinyert italok, a jobbnál jobb borok, mind-mind csalogatják a külföldieket.
A világhálón barangolva találtam egy irományra, ami érdekes lehet azoknak, akik érdeklődnek az itáliai gasztronómia iránt.
15 éve | Siposné Margit | 0 hozzászólás
Egy kedves barátnőmtől kaptam kipróbálásra ezt a receptet, neki nagyon jól sikerült. Én még nem próbáltam, de gondoltam addig is megosztom veletek.
Ha négy személyre főztök, a következő mértékeket kell szem előtt tartani:
- 60 dkg borjúcomb
- 25 dkg gomba
- 15 dkg zöldborsó
- 5 dkg vaj
- 3 ek liszt
- 0,5 dl sherry
- 2 ek citromlé
- só
Első lépésben megfőzzük a zöldborsót sós vízben. Közben felolvasztunk vajat egy serpenyőben, majd beletesszük a megpucolt és szeletekre vágott gombát.
|
|
15 éve | Baráth Szilvia | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
- 20 dkg rizs
- 15 dkg zellerkocka
- 5 dkg földimogyoró
- 2 db zöldpaprika
- 1/2 cs. retek
- 1/2 citrom
- olaj
- só
- feketebors
- szardellapaszta
- 1 fejessaláta
Megfőzzük és pároljuk a rizst, közben pedig a zellerkockát is megfőzzük egy kis sós vízben. Utóbbi, ha megfőtt, lecsepegtetjük. A paprikát és a retket alapos mosát után metéltre vágjuk.
Később, a kihült rizst, a szeletelt paprikát, retket és a zellerkockát egy edénybe tesszük és hozzáadjuk az apróra összevágott földimogyorót is.
15 éve | Baráth Szilvia | 0 hozzászólás
Igazi olasz finomság az amaretti, ami tulajdonképpen mandulás puszedli.
Hozzávalók:
- 25 dkg mandula
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg kristálycukor
- 4 db tojásfehérje
- 1 cl olaj
- 2 dkg liszt
- kevés citromlé
Első lépésként vizet forralunk egy lábosban. Mikor már forr a víz, beledobjuk a mandulákat és várunk 1-2 percet, míg feljönnek a víz tetejére. Ezután a langyosra hűtött mandulákat egyesével kinyomjuk a felpuhult héjából, egy tálcára tesszük és meglocsoljuk egy kevés citromlével.
15 éve | matus irén | 3 hozzászólás
Könnyű nyári étrendünkbe belefér egy jó ízű pirítós! Ami kell hozzá: bagett, paradicsom, mozarella, fokhagyma, bazsalikom, olíva olaj és só.
A bagettet szépen karikákra vagdosom, lehet kicsit ferdén, így kiadósabb, majd megpirítom.
Felvágom a paradicsomot és a mozarellát. Ízlés szerinti mennyiségű fokhagymát megtörök és összekeverem az olíva olajjal, majd friss bazsalikomot szórok bele. Ezeket pedig szépen bőségesen rápakolom a pirítósra.
15 éve | matus irén | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
- 1 cs spagetti tészta
- 40 dkg paradicsompüré
- 10 dkg darált pulykahús
- 20 dkg füstöltsajt (10 dkg ebből legyen lágy)
- szalonna
- 1 fokhagyma
- 1 db répa
- 2 ek olíva olaj
- 1/2 l víz
- oregano, bazsalikom, kakukkfű, só, bors
Először is kifőzzük a spagetti tésztát.
Összeaprítjuk a hagymát az fokhagymát és a szalonnát, majd üvegesre pirítjuk őket olajon. Később a lereszelt répát is hozzáadjuk. A paradicsompürét a húshoz adjuk, ezt is megpirítjuk, majd ízlés szerint fűszerezzük.
Egy viszonylag hamar elkészíthető olasz saláta receptet szeretnék bemutatni nektek, amit egy barátnőmtől tanultam. Nem csak finom, egészséges is! :)
Szerezz be:
- 5 kanál ketchupot
- 15 dkg csemegeuborkát
- 2 db keményre főtt tojást
- 20 dkg reszeltsajtot
- egy fejessalátát
- sót, mustárs, borsot
A fejessalátát a következőképpen szedjük szét: az ép és nagyobb leveleket szedjük le és tegyük félre, a kisebbeket pedig vágjuk vékony cikkekre. Vágjuk vékonyra az uborkát is.
15 éve | Baráth Szilvia | 0 hozzászólás
Hozzávalók négy személyre:
- 40 dkg liszt
- 4 tojás
- 15 dkg darált, főtt marhahús
- 10 dkg sertésvelő
- 20 dkg paraj
- 10 dkg vaj
- 5 dkg zsír
- 2 fej vöröshagyma
- só, bors
- 10 dkg reszeltsajt
- pecsenyelé
Megfőzzük külön-külön a sertésvelőt és a parajt, majd mindkettőt összeaprítjuk.
Közben az apróra vágott hagymát megpirítjuk a vajon és erre tesszük a parajt és a velőt. Hozzáadjuk a tojásokat is és lassan megpirítjuk.
Ezután jön a tésztagyúrás.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás