Olasz konyha Blog: 2009. március

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

OLASZ KONYHA hírei - 2009. március

Készítsünk igazi olasz spagettit, alla carbonara! A következő receptet tavaly nyomtattam az olaszreceptek.hu oldalról.

 

Elkészítéséhez szükségesek:

 

- 1,5 l tej

- 5 ek extra szűz olívaolaj

- 40 dkg spagetti tészta

- 10 dkg pancetta

- 3 dkg reszelt parmezán sajt

- 2 dkg reszelt pecorino sajt

- 50 ml tejszín

- 3 tojás sárgája

- 1 tojás fehérje

- 3 db hagymakarika

- 1,5 pohár száraz fehérbor

- bors

- só

 

A császárszalonnát kockára vágjuk és a hagymakarikákkal együtt olajban megpirítjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

ez nem carbonara, nagyon úgyfest,de köze nincs, de biztos finom, mint a magyar pizza

Tovább 

Igazi olasz receptet kaptam nemrég, amit sajnos még nem próbáltam ki, de ahogy a neve, úgy az íze is igen hangzatos. Megírom nektek is, aki kipróbálta, meséljen a sikerekről!

 

Hozzávalók 4 főre:

 

- 25 dkg hosszúmetélt

- 2 padlizsán

- 4 gerezd fokhagyma

- 4 ek olívaolaj

- 5-6 zsályalevél

- ízlés szerinti sajtmennyiség az étel tetejére

 

Míg a tésztát sós vízben főzzük, készítsük elő a padlizsánt: felkockázzuk, megsózzuk és nedvszívó papírra tesszük.

Utolsó hozzászólás

csernák imréné üzente 15 éve

nem lehet rossz,kipróbálom.

Tovább 

 

Egy igen kedvelt olasz fűszer az oregánó, ami nagyon ízletessé teszi ételeinket. Másik nevén szurokfűnek hívják, ugyanis az oregánó a szurokfüvek családjába tartozó fűszer- és gyógynövény. Egész Európában ismerik, de leginkább a mediterrán konyhákra, közülük is főképp Olaszország konyhájára jellemző.

 

Nagyor erős illatú növény, ami markáns ízt ad a különféle ételeknek. Leginkább salátákat fűszereznek vele, de levesekhez, töltelékekhez, burgonyás ételekhez, pástétomokhoz, sőt a pizzákhoz is illik.

Utolsó hozzászólás

németh erzsébet üzente 15 éve

Ismerem nagyon régóta és a kertemben is évről - évre szépen virit.: Böbe!

Tovább 

Olaszország északi részén igen jó a rizstermelés, innen híresült el a sokak által nagyon szeretett rizottó is. Többféle módja van elkészítésének, ízlés szerint lehet zöldséggel vagy akár a tenger gyümölcsseivel.

 

Most az olivarizottó elkészítését szeretném bemutatni. Olaszországban ettem, nagyon ízlett. Elkészítéséhez itthon is lehet alapanyagokat kapni.

 

Vékonyra vágok 4 gerezd fokhagymát és egy nem túl nagy fej vöröshagymát. Ezeket csak világosra pirítom olajban.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu