Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | matus irén | 2 hozzászólás
Készítsünk igazi olasz spagettit, alla carbonara! A következő receptet tavaly nyomtattam az olaszreceptek.hu oldalról.
Elkészítéséhez szükségesek:
- 1,5 l tej
- 5 ek extra szűz olívaolaj
- 40 dkg spagetti tészta
- 10 dkg pancetta
- 3 dkg reszelt parmezán sajt
- 2 dkg reszelt pecorino sajt
- 50 ml tejszín
- 3 tojás sárgája
- 1 tojás fehérje
- 3 db hagymakarika
- 1,5 pohár száraz fehérbor
- bors
- só
A császárszalonnát kockára vágjuk és a hagymakarikákkal együtt olajban megpirítjuk.
15 éve | matus irén | 3 hozzászólás
Igazi olasz receptet kaptam nemrég, amit sajnos még nem próbáltam ki, de ahogy a neve, úgy az íze is igen hangzatos. Megírom nektek is, aki kipróbálta, meséljen a sikerekről!
Hozzávalók 4 főre:
- 25 dkg hosszúmetélt
- 2 padlizsán
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- 5-6 zsályalevél
- ízlés szerinti sajtmennyiség az étel tetejére
Míg a tésztát sós vízben főzzük, készítsük elő a padlizsánt: felkockázzuk, megsózzuk és nedvszívó papírra tesszük.
|
|
15 éve | Kerényi Boglárka | 1 hozzászólás
Egy igen kedvelt olasz fűszer az oregánó, ami nagyon ízletessé teszi ételeinket. Másik nevén szurokfűnek hívják, ugyanis az oregánó a szurokfüvek családjába tartozó fűszer- és gyógynövény. Egész Európában ismerik, de leginkább a mediterrán konyhákra, közülük is főképp Olaszország konyhájára jellemző.
Nagyor erős illatú növény, ami markáns ízt ad a különféle ételeknek. Leginkább salátákat fűszereznek vele, de levesekhez, töltelékekhez, burgonyás ételekhez, pástétomokhoz, sőt a pizzákhoz is illik.
15 éve | Baráth Szilvia | 0 hozzászólás
Olaszország északi részén igen jó a rizstermelés, innen híresült el a sokak által nagyon szeretett rizottó is. Többféle módja van elkészítésének, ízlés szerint lehet zöldséggel vagy akár a tenger gyümölcsseivel.
Most az olivarizottó elkészítését szeretném bemutatni. Olaszországban ettem, nagyon ízlett. Elkészítéséhez itthon is lehet alapanyagokat kapni.
Vékonyra vágok 4 gerezd fokhagymát és egy nem túl nagy fej vöröshagymát. Ezeket csak világosra pirítom olajban.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás