Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Készítsünk igazi olasz spagettit, alla carbonara! A következő receptet tavaly nyomtattam az olaszreceptek.hu oldalról.
Elkészítéséhez szükségesek:
- 1,5 l tej
- 5 ek extra szűz olívaolaj
- 40 dkg spagetti tészta
- 10 dkg pancetta
- 3 dkg reszelt parmezán sajt
- 2 dkg reszelt pecorino sajt
- 50 ml tejszín
- 3 tojás sárgája
- 1 tojás fehérje
- 3 db hagymakarika
- 1,5 pohár száraz fehérbor
- bors
- só
A császárszalonnát kockára vágjuk és a hagymakarikákkal együtt olajban megpirítjuk. A hagymakarikák hamar megpirulnak, ezért vegyük ki őket hamarabb az olajból, a szalonnát pedig süssük ropogósra. Ezután öntsük rá a száraz fehér bort.
Közben keverjük össze a tojásokat a reszelt sajtokkal, a tejszínnel és a tejjel.
A tésztát teljesen keményre főzzük, majd leszürjük. Hozzáöntjük az imént kevert keveréket. Ezt addig kevergetjük közepes lángon, míg a tojás teljesen meg nem szilárdul. Ezután már csak a pirított császárszalonnát kell hozzáönteni majd megszórni borssal. És már kész is a finom olasz spagetti alla carbonara.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Alma torta
Spagetti citromos csirkével
SPAGHETTI APPASSIONATA
Spagetti pirÃtott sonkával pestóval