Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Olaszország északi részén igen jó a rizstermelés, innen híresült el a sokak által nagyon szeretett rizottó is. Többféle módja van elkészítésének, ízlés szerint lehet zöldséggel vagy akár a tenger gyümölcsseivel.
Most az olivarizottó elkészítését szeretném bemutatni. Olaszországban ettem, nagyon ízlett. Elkészítéséhez itthon is lehet alapanyagokat kapni.
Vékonyra vágok 4 gerezd fokhagymát és egy nem túl nagy fej vöröshagymát. Ezeket csak világosra pirítom olajban. 40 dkg rizs hozzáadása után továbbpirítom őket. 2 dl fehérborral felöntöm és addig keverem, míg a folyadék teljesen fel nem szívódik. Ezután hozzáadok 1 l zöldséglevest, de csak óvatosan adagolva. Ha már mind belekerült, fedő nélkül és csak néha kevergetve puhára párolom.
12 dkg kimagozott fekete olajbogyót, 12 dkg olajban eltett és lecsepegtetett aszalt paradicsomot és 12 finomravágott zsályalevelet teszek ezután hozzá, a főzési idő végéhez közeledve.
A kész rizottót ajánlott a tűzről levéve öt percig állni hagyni, eztán sózni, ízlés szerint borsozni és hozzákeverni kb. 5 dkg reszelt parmezánt. A parmezánból érdemes többet reszelni, hogy tálaláskor mindenki megszórhassa a maga adagját.
Remélem ízleni fog!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Csirkével töltött tészta
Húsos lasagne
Gianni Annoni és Bíró Lajos mesterszakácsok műsora
Csőben sült cukkíni