Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
liszt 30 dkg
tojás 3 db
olaj 2 kk. kanál
közepes fej vöröshagyma
tojás 1 db
csirkemell
sonka 30 dkg
rozmaring 1 kk. kanál
kis szerecsendió
vaj, só
A szószhoz:
vaj 10 dkg
liszt 6 dkg
törött bors
húslé 2 dl
tejszín 2 dl
parmezán 20 dkg
kis szerecsendió, só
Keverjük össze a lisztet, az olajat, a sót és annyi vizet, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Takarjuk le és hagyjuk állni . A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra és az olajban fonnyasszuk meg. A csirkemelleket adjuk hozzá. Tegyük bele a sonkát, a rozmaringot, kis reszelt szerecsendiót, törött borsot, engedjük fel vízzel és pároljuk puhára. Ha elkészült hagyjuk kihűlni, majd szedjük le a húst a csontról és az egészet daráljuk meg. Nyújtsuk ki a tésztát, szaggassunk ki belőle kis köröket pogácsaszaggatóval, és közepükre tegyünk egy-egy halom darált húst. Hajtsuk vissza a tésztát, nyomjuk össze a széleit – ha kell vizes kézzel-, és forró vízben főzzük ki. Szűrjük le és tálalásig tartjuk melegen. Készítsük el a szószt: olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet, jól keverjük el, sózzuk, borsozzuk és lassan állandóan kevergetve öntsük bele a húslét. Keverjük , míg sűrű nem lesz. Ekkor vegyük le a tűzről, tegyük hozzá a tejszínt, majd állandóan kevergetve tegyük vissza a tűzre, és főzzük sűrűre. Reszelt szerecsendiót és sajtot tegyünk bele és ha az elolvadt, öntsük a tésztára. Szórjuk meg a tetejét kis sajttal és azonnal tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Húsos lasagne
Profiterol keserűcsokival
Pesto siciliano
Olivarizottó