Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Már biztosan ettél profiterolt, ha igen, akkor tudod, hogy nem mindig sikerül jót enni. Én azt tapasztaltam, hogy vagy nagyon jól megcsinálják, vagy nagyon rossz az íze. Hát most találtam egy receptet, ki fogom próbálni. Tedd ezt te is, ha szereted, és mesélj, hogy sikerült! Ha jól, várom a kóstolót is! :)
Hozzávalók:
- 3 dl víz
- 24 dkg vaj
- 37 dkg liszt
- 12 db tojás
Hozzávalók a krémhez:
- 1/2 l tej
- 10 dkg cukor
- 5 dkg étcsoki
- 6 tojássárgája
- tejszínhab
A vajat felforraljuk. Forrás közben hozzáadjuk a lisztet, folyamatos keverés mellett! Addig keverjük, míg a tészta egészen le nem válik az edény faláról. Ezután levesszük a tűzről, majd néhány perc várakozás után hozzáadjuk a tojásokat.
A tepsibe sütőpapírt teszünk és nyomózsákot készítünk, melynek végére kb. 1 cm-es lyukat vágunk. A sütőt felmelegítjük 170 fokra, az aljába pedig érdemes tenni egy vízzel teli edényt, hogy párologjon.
A tepsire a nyomzsák segítségével diónyi tésztát nyomunk, majd aranybarnára sütjük.
Míg sül, elkészítjük a krémet! A forrásban lévő tejhez hozzáadjuk a cukrot, az összetört csokit, és a kevés hideg tejben elkevert tojássárgákat. Besűrűsödésig főzzük.
A kihült a tepsiből kivett profiterol tésztája, kettévágjuk és tejszínhabot teszünk közéjük. Ezután öntjük le őket a csokikrémmel.
Tegyük hideg helyre és úgy fogyasszuk!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Csirkével töltött tészta
Húsos lasagne
Tiramisu
Pesto siciliano