Olasz konyha: Profiterol keserűcsokival

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Már biztosan ettél profiterolt, ha igen, akkor tudod, hogy nem mindig sikerül jót enni. Én azt tapasztaltam, hogy vagy nagyon jól megcsinálják, vagy nagyon rossz az íze. Hát most találtam egy receptet, ki fogom próbálni. Tedd ezt te is, ha szereted, és mesélj, hogy sikerült! Ha jól, várom a kóstolót is! :)

 

Hozzávalók:

- 3 dl víz

- 24 dkg vaj

- 37 dkg liszt

- 12 db tojás

 

Hozzávalók a krémhez:

- 1/2 l tej

- 10 dkg cukor

- 5 dkg étcsoki

- 6 tojássárgája

- tejszínhab

 

 

A vajat felforraljuk. Forrás közben hozzáadjuk a lisztet, folyamatos keverés mellett! Addig keverjük, míg a tészta egészen le nem válik az edény faláról. Ezután levesszük a tűzről, majd néhány perc várakozás után hozzáadjuk a tojásokat.

 

A tepsibe sütőpapírt teszünk és nyomózsákot készítünk, melynek végére kb. 1 cm-es lyukat vágunk. A sütőt felmelegítjük 170 fokra, az aljába pedig érdemes tenni egy vízzel teli edényt, hogy párologjon.

 

A tepsire a nyomzsák segítségével diónyi tésztát nyomunk, majd aranybarnára sütjük.

 

Míg sül, elkészítjük a krémet! A forrásban lévő tejhez hozzáadjuk a cukrot, az összetört csokit, és a kevés hideg tejben elkevert tojássárgákat. Besűrűsödésig főzzük.

 

A kihült a tepsiből kivett profiterol tésztája, kettévágjuk és tejszínhabot teszünk közéjük. Ezután öntjük le őket a csokikrémmel.

 

Tegyük hideg helyre és úgy fogyasszuk!

 

network.hu

Címkék: keserűcsokis profiterol olasz édesség olasz étel profiterol

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu