Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Szász ilucika | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
A feldarabolt csirkét sóval, borssal fűszerezzük. (Aki nem szereti a bőrét, leszedheti, és úgy fűszerezheti a csirkét.)
A lisztbe belekeverjük a fűszereket (a pirospaprikát is, mert a lisztnek pirosnak kell lennie), a hagymát felkarikázzuk.
Elkészítési idő: | 10 perc |
---|
Nehézség: | Könnyű |
---|
25ml nagyon hideg espresso kávé
reszelt csoki
25ml kávélikőr
25ml rum
25ml cukor szirup
25ml tejszín
25ml tej
|
|
Pizza tőkehallal, királyrákkal ás tintahallal pizza elkészítése1. Két vőkanál olivaolajban keverj el egy szétzúzott fokhagymát. 2. A frissen elősütött pizzát kend meg a fokhagymás olajjal úgy, hogy az összezúzott fokhagyma is a pizzára kerüljön. 3. A következő lépcsőben a paradicsom alapszószból tegyél rá 3 evőkanálnyit és oszd el a pizza felületén. 4. Most ráteheted elosztva a kapribogyót. |
13 éve | Soós Jolán | 1 hozzászólás
Szabó Balázs Itt vagyok
Tenéked adom világom,
Bánatom, és örömöm,
Fogadd el kedves barátom!
Hálásan köszönöm!!
Nézd csak! Itt vagyok, elbújtam
Ezekben a sorokban,
Szeretnék benne maradni,
Szívedben egy sarokban.
Ha netán magadba nézeL
Eztán mindig megtalálj,
Szívesen eljövök hozzád,
Szólj csendben, vagy kiabálj!
Ott leszek veled életed
Minden egyes percében,
Megmutatom majd magamat
Álmaidnak tükrében.
Eljövök majd meglásd hozzád
Varázs órák éjjelén,
S együtt rohanunk barátom
A mesékbe Te...
13 éve | Soós Jolán | 6 hozzászólás
Amikor az uborka eltevése nem volt betervezve,de azért bele fért az időmbe!Gyurikámat könnyeztette meg a hagyma...urikávé
nem volt betervezve,de azért bele fért az időmbe!
Pincéből az üvegeket hozza fel nekem...
Hozzávalók: 4 személyre 50 deka túró, 10 deka cukor, 10 deka búzadara, 3 tojás, sáfrány, 1 citrom, só, 1 narancs. Tésztához: 40 deka búzadara, 5 deka vaj, só, olaj.
Elkészítjük a tésztát: Langyos vízzel és sóval összekeverjük 15 percen át a búzadarát, hozzáadjuk az olajat és pihenni hagyjuk. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, s kb. 10 cm átmérőjü karikákra vágjuk. Tálban összekeverjük a túrót, a sót, a tojást a cukrot és a déligyümölcsök reszelt héját, a búzadarát és csipetnyi sáfrányt.
Vajazz ki egy 28 centi átmérőjű tortaformát.
13 éve | Szász ilucika | 2 hozzászólás
Csorvási pogácsa
70 dkg lisztet elmorzsolok 2 db ráma margarinnal, egy evőkanál sóval
/ízlés szerint lehet több vagy kevesebb/ 1.5 dl tejben megfuttatott 5
dkg élesztőt teszek hozzá, 2 db tojás sárgáját, és kg 15-2o dkg reszelt
sajtot valamint fél cs. sütőport és jól kigyúrom a
tésztáját.Általában este elkészítem és a hütőbe teszem reggelig.Reggel
sütés előtt újra átgyúrom , 2 cm vastagra kinyújtom és közepes pogácsa
szaggatóval kiszaggatom.
4 izgalmas nyári recept – Frissítő falatok és üdítő kortyok
Nagy melegben nem vágyunk nehéz ételekre és nincs kedvünk sokat pepecselni a konyhában sem. Olyan ételeket és italokat válogattunk össze, amit könnyű elkészíteni és emellett üdítően hatnak a szervezetünkre.
Könnyű leves, főzés nélkül
Az uborkáról már régen nem pusztán a hagyományos saláta jut eszünkbe. A görög eredetű tzatz ikit sokan megkedvelt ék idehaza is, már-már elmaradhatatlan kelléke egy-egy nyári grillezős vacsorának.
Név: | Olasz krémsajtleves |
Kategória: | Levesek, levesbetétek |
Hozzávalók: | 6 dkg kolozsvári szalonna
3 cikk fokhagyma 3 evőkanál olaj 3 evőkanál liszt 4 evőkanál paradicsompüré 3 tyúkhúsleveskocka 2 db tömlős Camping ömlesztett sajt fehér bors, snidling |
Elkészítés: | Az olajon az apró kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk és megfuttatjuk rajta a reszelt fokhagymát. Megszórjuk a liszttel és jól elkeverjük.Belekeverjük a paradicsompürét, majd 1,6 -1,8 l vízzel fölengedjük. |
Ha egy gyors és nagyon finom ételre vágyik, próbálja ki a következő 3 bruschetta recept egyikét.
Klasszikus bruschetta
Hozzávalók:
4 szelt kenyér, 4 gerezd fokhagyma, Oliva olaj.
A fokhagymát meghámozzuk és elfelezzük. A kenyeret szárazon megpirítjuk, bedörzsöljük fokhagymával, és megöntözzük Oliva olajjal.
Melegen tálaljuk.
Pestós bruschetta
Hozzávalók:
3 gerezd fokhagyma, 2 kanál fenyőmag, 4 ág friss bazsalikom, só, 2 dkg parmezán sajt, 2 dkg pecorino, Oliva olaj, 4 szelet fehér kenyér.
A felszeletelt húst süsd elő öt perc alatt meg kevés olajon. A vegyes zöldséget és az almát kockázd fel, párold meg, tedd a sült hús mellé egy tepsibe, de a levet ne öntsd hozzá.
Hány személyre: | 4 fő |
A recept neve: | Majorannás pulykatokány |
A recept elkészítési ideje: | 30 perc |
Mennyire könnyű kaja: | könnyű |
Mennyire körülményes a recept elkészítése: | átlagos |
Milyen bor illik hozzá?: | száraz/fálszáraz fehérbor |
Diétás: | tejallergiás diétás, lisztérzékeny diétás, laktóz érzékeny diétás |
Majorannás pulykatokány pulykahúsos elkészítéseaz apróra vágott hagymát a pálmaolajon üvegesre pároljuk rádobjuk a csíkokra vágott pulykamellet és fehéredésig sütjük rászórjuk a fűszereket, felöntjük 1 dl vízzel és puhára pároljuk a keményítőt elkeverjük egy kis vízzel és besűrítjük a szaftot hozzákeverjük a tejfölt és jól összerottyantjuk /tejföl nélkül is finom/ Majorannás pulykatokány pulykahúsos tálalásapárolt rizzsel és friss vegyes salátával tálaljuk |
Majorannás pulykatokány pulykahúsos hozzávalók50 dkg pulykamell filé
20 dkg vöröshagyma borsikafű majoránna só fehér bors szerecsendió 2 evőkanál pálmaolaj/kókuszzsír 1 kávéskanál kukorica keményítő 1 kis pohár tejföl /elhagyható/ |
13 éve | Szász ilucika | 1 hozzászólás
Hozzávalók
13 éve | Szász ilucika | 1 hozzászólás
Hozzávalók
A tésztához: 5 egész tojás, 30 dkg kristálycukor, 10 dkg liszt, 10
dkg őrölt dió, kevés sütőpor, 1 mokkáskanál szalalkáli, 5 evőkanál víz.
•A tojásokat feltörjük és kettévesszük. A sárgáját habosra keverjük
a cukor kétharmadával és a vízzel. Hozzávegyítjük a sütőporral
elkevert lisztet és a maradék cukorral fényesre vert kemény habot. A
masszát kétfelé vesszük. Kizsírozott, lisztezett tepsibe itt-ott
szétszórjuk az egyik felét.
A legjobb palacsinta receptek
Bemutatunk három desszertet, amelyet most egy kicsit másképpen fogunk elkészíteni, mint ahogyan azt megszoktuk.
Íme, három palacsinta recept, amelyek gyorsan és könnyedén elkészíthetőek, de mégis nagyon finomak.
Palacsinta tészta (20 darabhoz):
Hozzávalók:
4 db tojás
3 dl tej
2 dl szóda
30 dkg liszt
csipetnyi só, mokkás kanál vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejet, a szódát, a sót, a cukrot, majd a
lisztet folyamatosan adagoljuk, és csomómentesre keverjük.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás