Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Vajazz ki egy 28 centi átmérőjű tortaformát. A tészta elkészítéséhez keverd krémmé a vajat, a cukrot és a sót, gyúrd össze a liszttel, a vanília kikapart magjaival, a reszelt citromhéjjal és a két tojássárgájával. Amikor a keverék úgy néz ki, mint a durvára darált zsemlemorzsa, öntsd fel hideg tejjel vagy vízzel. Gyengéden paskolva dolgozd golyóbissá a tésztát, azután lisztezd be egy kicsit. Csomagold folpackba, és legalább egy órára tedd a hűtőszekrénybe. Béleld ki vele a tortaformát. Tedd a fagyasztóba egy órára. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és süsd a tortaalapot körülbelül 12 percig, vagy amíg világos aranyszínű nem lesz.
A mandulakrém elkészítéséhez a konyhai robotgépben őröld porrá a mandulát, és a liszttel együtt tedd egy tálba. Dolgozd össze könnyű krémmé a vajat a cukorral. Add hozzá a mandulához a lazán felvert tojással, a vaníliamagokkal és a grappával együtt, és keverd simára az egészet. Legalább fél órára tedd a hűtőbe, hogy megszilárduljon. Vágd le a fügék szárát, a tetejüket vágd be kereszt alakban, majd hüvelykujjal nyomkodd meg a gyümölcsöket az alapjuknál, hogy szépen szétnyíljanak.
Kanalazd a lehűtött mandulakrémet az elősütött tortaalapba, aztán könnyed mozdulatokkal nyomkodd a krémbe a fügéket, felhasított végükkel felfelé. A cukrot forrald fel a vízzel, és a kész szirupot spricceld a fügékre. Darabold durvára a maradék mandulát, és a kakukkfűlevelekkel és a reszelt narancshéjjal együtt szórd meg vele a tortát. Előmelegített sütőben süsd 40 percig, vagy amíg a mandulakrém megszilárdul, és kívül aranyszínű lesz, de belül még puha. Hagyd hűlni legalább 30-40 percig. Kissé felvert tejszínnel kínáld.
Bolognai polentás-almás sütemény
Hozzávalók:
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy 28 centi átmérőjű,
szétkapcsolható tortaformát. Egy nagy tálban keverd össze a
kukoricalisztet, a sima lisztet, a zsemlemorzsát és a cukrot. Egy másik
tálban keverd össze a tejet, a tojást, a mézet és az olívaolajat. Öntsd a
nedves keveréket a száraz keverékhez, és az egészet gondosan dolgozd
össze. Add hozzá a fügét, a mazsolát, a fahéjat, a reszelt narancs- és
citromhéjat, valamint a sót, és forgasd át újra.
Öntsd a keveréket a tortaformába, és az előmelegített sütőben süsd 50
percig. Közben kísérd figyelemmel - lehet, hogy le kell majd fedned
alufóliával, ha a széle nagyon barnulna. Tálalás előtt szórd meg
porcukorral. Feltétlenül melegen edd!
Hozzávalók:
Készíts tortaalapot az első receptben olvasott módon.
Végy elő egy megfelelő méretű, magas, vastag falú edényt, melynek
fedője is van, és lassan olvaszd föl benne a vajat. Hosszában vágj félbe
egy vaníliarudat, és egy kés hegyével kapard ki mindkét feléből a
magokat. Keverd el a vaníliamagvakat a vajjal. Lassú tűzön még egy
percig kavargasd, majd add hozzá a rizst, a cukrot és a reszelt
narancshéjat. Állítsd a lángot közepesre, még egyszer jól forgasd össze a
hozzávalókat, és öntsd hozzájuk a bort.
Állandó keverés mellett addig forrald, amíg a bor teljesen el nem párolog belőle. Most apránként öntsd bele a tejet. Gyakran kavargatva gyöngyöztesd lassú tűzön körülbelül 15 percig. Nem kell teljesen puhára főznöd, mert még bekerül a sütőbe is, de meglehetősen folyékonynak kell maradnia. Hagyd a rizspudingot kicsit lehűlni, csak ezután dolgozd bele a két fölvert tojást. Öntsd a tortaalapba, hints rá porcukrot, és süsd 20 percig, amíg a tészta aranyszínű nem lesz. Tálaláskor tejszín és tejföl keverékét kanalazd a tetejére, és szórd meg reszelt narancshéjjal.
|
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!