Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Péter Emma | 0 hozzászólás
Nora Ephron a romantikus filmek királynője, a Harry és Sally, a Szerelem hálójában a romantikus komédiák minden pozitívumát felvonultatta, a gyengéi nélkül. Most mégsem klasszikus szerelmes filmet forgatott, a férfi-női kapcsolat helyett párhuzamosan fut két történet, amelyek két nő életének megváltozását mutatják be méghozzá a főzés témája köré szőve.
A legfontosabb szereplők nem is szerepelnek a stáblistán: a különböző fogások. Olyan gusztusosan vannak elkészítve és fényképezve, hogy összefolyik a nyál az ember szájában tőle és megkordul a gyomra.
Szilveszterig tizenketten azért versengenek a VIASAT3 műsorán, hogy elnyerjék Gianni Annoni és Bíró Lajos kegyeit a Mesterszakács című műsor versenyzőiként.
Az olasz konyha szakértője, Gianni mellett őket bíráló Bíró Lajosnak, a Bock Bistro séfjének neve arra jelent garanciát, hogy a modern magyar konyhaművészet remekeit is kiválóan ismeri majd a nyertes.
Szóval a viasat3-on aki tudja, nézze a műsort!! Mi eddig nem igényeltünk kábeltévét, így a ti élményeitekre hagyatkoznék!!
|
|
15 éve | Péter Emma | 0 hozzászólás
Kedves Juli!
Ezeket a recepteket találtam számodra :o) Remélem, jók lesznek, ha hazaértem, én is sütök egy fínom kenyeret!!
Üdv: Emma
Fehérkenyér
1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 2 kk só, 1 ek cukor, 2 dl tej.
A tejet meglangyosítom és beleteszem az élesztőt, valamint a cukrot.
Mikor felfutott, összekeverem a liszttel és a sóval. Meleg helyen kb
negyed órát kelni hagyom. Lisztezett deszkán szép kenyeret formálok
belőle, majd kilisztezett tepsibe teszem, a tetejét kétszer bevágom és
további negyed óráig kelesztem.
15 éve | Péter Emma | 0 hozzászólás
Sziasztok!
Hétvégén kipróbáltuk az egyik Pest-belvárosi olasz éttermet, s nem hagyhattam ki az élménybeszámolót!
A Via Luna étteremben voltunk, a kiszolgálás fantasztikus volt, s az ételek, a bor még mesésebbek!
Első körben egy olasz, száraz cabernet savignont rendeltünk.
Tökéletesen illett az előételhez!! Grillezett mozzarellát választottunk pármai sonkával, salátával, olivával tálalva. Az ízek együtt mesések voltak!
Főételként mindenki mást választott.
15 éve | Péter Emma | 4 hozzászólás
Liguria tartomány kenyere a foccacia, melynek persze szintén története van: az intenzív sós levegő szinte leheletetlenné tette az élesztővel készített kenyerek, pékáruk készítését, és a kenyér héja is mindig nedves maradt. Ezért az itt élők kitaláltak egy élesztő nélkül készített, vékony lepényszerű "csodát", melyet a sütőből kivéve frissen fogyasztanak. A natúr változata mellett számos ízesítésben létezik a focaccia, s a tartomány határain is kedvelt.
15 éve | Péter Emma | 0 hozzászólás
Ha sok halat és tengeri kütyüt fogyasztunk, csökkenthetjük a vér koleszterinszintjét, sőt: még a nemi vágy is fokozódik, hiszen a halaknak és a tenger gyümölcseinek magas a cinktartalma, ami meghatározó szerepet játszik a nemi hormonok aktiválásában is.
Az általános szabály: a vásárlásnál legyünk nagyon éberek és odafigyelők, az előkészületekben pedig rendkívül gondosak! A halak és a tengeri herkentyűk elkészítéséhez kell a rutin, és elengedhetetlen néhány aromás fűszer, valamint egy üveg finom bor.
15 éve | Péter Emma | 0 hozzászólás
Legutóbb, ami igazán olaszosat ettem, az egy kedves barátunk által készített vacsora volt! A baráti társasággal, kb. 8-10-en lehettünk, hivatalosak voltunk egy meglepi vacsira, és lássatok csodát, kedvenc olaszos ízeim gőzölögtek az asztalon!!!
Nagyon egyszerű volt az étel, mégis annyira kellemesen keveredtek az ízek, hogy teljesen oda voltunk meg vissza!
Éspedig: penne volt a menü, ínycsiklandó, fűszeres paradicsom szósszal, mozzarella golyókkal, pármai sonkával, ruccolával, bazsalikomlevéllel a tetején és természetesen parmezánnal megszórva.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás