Olasz konyha: Foccacia

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

Liguria tartomány kenyere a foccacia, melynek persze szintén története van: az intenzív sós levegő szinte leheletetlenné tette az élesztővel készített kenyerek, pékáruk készítését, és a kenyér héja is mindig nedves maradt. Ezért az itt élők kitaláltak egy élesztő nélkül készített, vékony lepényszerű "csodát", melyet a sütőből kivéve frissen fogyasztanak. A natúr változata mellett számos ízesítésben létezik a focaccia, s a tartomány határain is kedvelt.

Címkék: foccacia kenyér liguria

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Péter Emma üzente 15 éve

Majd írj, hogy hogy sikerült :o)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Szia Emma!

Nagyon köszönöm a receptet, jól hangzik, ki is fogom próbálni!

Viki

Válasz

Péter Emma üzente 15 éve

Szia Viki!

Elnézést, hogy csak most válaszolok!
Én is meglepődtem, amikor ezt a cikket olvastam, mivel én is csak élesztős receptekről hallottam addig. Azóta is keresem az élesztőmentes foccaciát, de még én sem találtam meg!

Viszont keresek tovább és megírom, ha megtaláltam!
A recept, amit én már csináltam:
Hozzávalók

500 g liszt
1 cs. szárított élesztő
2,5 dl langyos víz
70 g fekete olivabogyó
70 g szárított paradicsom
1 tk. só
5 ek. olivaolaj
3 ág rozmaring
1 ek. durva só
sütőpapír



Elkészítés

1. A lisztet beleszitáljuk egy nagyobb tálba, közepébe mélyedést formázunk. Az élesztőt összekeverjük 3 ek. vízzel, beleöntjük a mélyedésbe, és kevés liszttel a környékén egy kisebb cipót formázunk. Meleg helyen hagyjuk pihenni.

2. A felaprított olivabogyót és paradicsomot a sóval, maradék vízzel a liszthez keverjük, az egészet jól összegyúrjuk. Az enyhén lisztezett munkaterületen kinyújtjuk a tepsink formájába.


3. A sütőpapírral kibélelt tepsibe belehelyezzük a tésztát. Nedves konyharuhával letakarjuk és még 45 percig hagyjuk pihenni. A rozmaring ágáról lecsipegetett tűleveleket és durva sót a tésztára szórjuk.

4. A tésztát az ujjunkkal benyomkodjuk és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Még melegen kevés olivaolajjal meglocsoljuk.
Ez az elitkonyha receptjei közül való.

Emma

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Szia!
Leírnád ezt a receptet, mert a neten keresve csak élesztőset találtam...
Köszi:
Viki

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu