Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Sokan félünk a tésztaféléktől, azzal a mentséggel védekezve, hogy a
tészta hizlal is, meg túlontúl egyszerű is – nem illik vele vendéget
várni, és még a plusz kilókhoz is hozzájárul! Receptjeinkben ha a
kalóriák számát nem is tüntettük el teljesen, de teljesen új köntöst
adtunk a tésztaételekre, hogy akár a királynőt is vendégül láthassuk egy
kis pennére. 2 recept.Tovább
Na jó, de mi, akik nem jutnak hozzá, mivel helyettesítsük a nyulat, galambbal vagy békával? ...
Ted
Aprajev, gasztrokiller Olaszországba menekült a pesti gasztronómiai ősz
elől, és eksztatikus hangnemben számol be az ott tapasztalt földszagú
csodákról, ravioliról, tagliatelléről, és két Michelin csillagos
mamákról....
|
|
|
Pizzatésztát összeállítani egyáltalán nem olyan nagy ördöngösség, mint ahogy a kezdő háziasszonyok gondolják...
Te is rajongtál a menzán a bolognainak titulált húsos tésztáért? Ideje
kipróbálni valami újat is! Bereznay Tamás három tuti receptet is ajánl
nektek.Milyen szempontok alapján válasszak a spagetti tészta márkák/fajták közül?Tovább13 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás
13 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás
A scone alapvetően egy skót kenyérféle, amelyet a ködös Albionban
nagyon kedvelnek: forrón kettévágják, vajat kennek rá meg lekvárt, és
mindennek a tetejére a tejszínhab sem túlzás. Elkészítése ugyanolyan
misztikus, mint a férfiak viselete a skót szoknya alatt.TovábbNarancsos tiramisu fahéjas mézes lappal
Hozzávalók:
A mézes laphoz:
A krémhez:
Két
vagy akár három nappal korábban készítsük el a tésztát: keverjük el a
lisztet a fűszerekkel és a szódabikarbónával.
Lila hagymás-túrós réteskosár paradicsomsalátával
Hozzávalók 6 kosárkához:
A megtisztított lila hagymát kockázzuk fel, kevés olívaolajon lassan dinszteljük édesre. A túrót törjük át, keverjük el a tejszínnel, a dinsztelt lila hagymával és a tojással.
Panna Cotta különlegesség
A Panna Coota olasz tejkrém, ami megédesítheti Valentin nap éjszakáját.

1 rúd vanília, 40 dkg tejszín, 10 dkg cukor, 2 adag fehér zselatin, 1,5 dl almalé, 2 evőkanál citromlé.
Elkészítés:Az előkészület szakaszában a vaníliarudat hosszában felszeleteljük, a belsejét pedig apróra vágjuk.
Olasz omlett
Igazi különlegesség.

Hozzávalók:
4 db tojás, 4 kanál tejföl, reszelt sajt, só és vaj szükséges.
Elkészítés:
A szétválasztott tojások sárgáját tegyük egy nagyobb tányérba vagy tálkába, tegyünk hozzá 4 csipetnyi sót, majd a tejföllel együtt habverővel vagy egy nagyobb villával jól elhabarjuk. Második lépésben a tojások habját verjük kemény habbá, és könnyedén kavarjuk össze a sárgájával.
![]() |
Előző Desszertek cikk | Következő Desszertek cikk | ![]() |
Hozzávalók a tésztához:
- 200 g vaj a hűtőből
- 100 g fehér cukor
- 250 g liszt
A citromos feltéthez:
- 4 tojás
- 300 g fehér cukor
- 200 ml citromlé
- 4 evőkanál liszt
Díszítés:
- 2 evőkanál porcukor
Elkészítése:
1.
Látványos,
hatásos és különleges desszert, elkészítése mégis rendkívül egyszerű.
Garantáltan lenyűgözzük vele szívünk szerelmét. Segal Viktor receptje.TovábbE-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás