Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Panna Cotta különlegesség
A Panna Coota olasz tejkrém, ami megédesítheti Valentin nap éjszakáját.
1 rúd vanília, 40 dkg tejszín, 10 dkg cukor, 2 adag fehér zselatin, 1,5 dl almalé, 2 evőkanál citromlé.
Elkészítés:Az előkészület szakaszában a vaníliarudat hosszában felszeleteljük, a belsejét pedig apróra vágjuk. Ezt követően a tejszínt, a vanília belsejét és a héját, valamint a 40 dkg cukrot egy tálban közepes tűzön kb. 8-10 percig főzzük, majd vegyük ki belőle a vaníliahéját.
Második lépésben a zselatint oldjuk fel hideg vízben. Négy formát öblítsünk ki hideg vízzel. Harmadik lépésben a zselatint folyamatos kevergetés mellett oldjuk fel a forró vaníliás tejszínben. Majd a krémet öntsük a formákba, és legalább 4 órára tegyük be a mélyhűtőbe.
Negyedik lépésben a maradék cukrot egy serpenyőbe kis lángon melegítsük fel, amíg aranybarna lesz, és töltsük hozzá az almalevet, a citromlevet és a fél dl vizet. kb. 8 percig főzzük, amíg a karamell folyós lesz. Utolsó lépésben a formákat rövid időre mártsuk meleg vízbe és borítsuk ki belőle a krémet. Rendkívül ízletes, különösen akkor, ha a Panna Cottát karamellmártással tálaljuk.
Elkészítési ideje: hozzávetőleg 20 perc, italként pedig édes fehérbort kínálhatunk mellé!
Forrás: http://receptek.szatmar.ro/news/Panna-Cotta-kulonlegesseg
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!