Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
![]() |
![]() |
Citromos sajttorta
Hozzávalók:
A tésztához: 2 tojás 8 dkg kristálycukor fél mokkáskanál őrölt szegfűszeg A krémhez: 34 dkg natúr krémsajt 2 tojás 4 dkg kristálycukor 6 dkg liszt 1 citrom héja fél citrom leve Elkészítés: 1. A tojások sárgáját a kristálycukor egyharmad részével habosra keverjük, hozzáadjuk a cukor kétharmadával kemény habbá vert tojásfehérjét, majd apránként beleszórva a lisztet és a szegfűszeget, készre keverjük. |
|
|
Az omlós tésztához:
1 narancs,
50 g cukrozott narancs,
500 g finomliszt,
1 kk. sütőpor,
só,
250 g lágy vaj/margarin,
200 g porcukor,
2 tojássárgája,
1 tojás,
A töltelékhez és a díszítéshez:
150 g őszibaracklekvár,
2 ek. őszibaracklikőr,
2 csepp zöld ételfesték,
150 g málna-/ribizlilekvár,
2 ek. málnaszörp,
150 g sárgabaracklekvár,
2 ek. barackpálinka,
50 g vaníliás porcukor.
Elkészítés:
A narancsot forró, folyó víz alatt alaposan megmossuk-sikáljuk, szárazra törölgetjük, héját lereszeljük, majd félbevágjuk, levét kinyomjuk, és átszűrjük.
Gombás vadnyúlpörkölt bográcsban
Hozzávalók: 1 egész
nyúl, 2 fakanál sertészsír, 3 fej vöröshagyma, 2 paprika, 3 gerezd
fokhagyma, só, 1 kávéskanál majoránna- és fehérbors, 2 evőkanál őrölt
fűszerpaprika, 20 dkg szeletelt gomba, a körethez 1 kg burgonya.A nyúlhúst kisebb darabokra vágjuk.
A bogrács aljában zsírt olvasztunk, és beleszeljük a
vöröshagymát. Egy nagyon kevés vizet is öntünk alá, nehogy a szabad
tűzön leégjen.
Ostoros rétes
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 4 dl tej, 5 dkg élesztő, 4 evőkanál kristálycukor, 1 dl étolaj, 5 tojás sárgája, csipetnyi só.
A töltelékhez: 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 7
evőkanál kakaópor, 2 teáskanál őrölt fahéj, 2 vaníliás cukor, 1 citrom
reszelt héja, 10 dkg dió, 10 dkg magozott meggy.Az
élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztbe
beleteszünk 4 tojás sárgáját, 4 evőkanál étolajat, csipetnyi sót.
Birssel töltött kacsa (kemencés étel)
Hozzávalók: egy egész, kb. 2-2,3 kilós kacsa, 1 szál rozmaring, só, 3 birsalma.
A körethez 8-10 szem krumpli, 1 csokor petrezselyem, só, étolaj.A
cserépedény aljába beletesszük a rozmaringágat. A kacsát kívül-belül
besózzuk, testüregét a megtisztított birsalmával megtöltjük, és a tálba
helyezzük. Betoljuk az előfűtött kemencébe. 40 percnyi sütés után
kivesszük, kisült zsírját leöntjük, és meglocsoljuk vele a kacsa bőrét.
Ezt a műveletet még a sütés közben kétszer megismételjük, úgy 10-15
percenként.
Sztaroszta gombaleves (6 főre)
Hozzávalók: 10 dkg
füstölt szalonna, 15 dkg füstölt kolbász, 1 nagy fej vöröshagyma, 1
csapott evőkanál őrölt fűszerpaprika, 2 paradicsom, 1 paprika, 1
kávéskanál őrölt feketebors, 2 babérlevél, 50 dkg vargánya (vagy 5 dkg
szárított vargánya), csipetnyi tárkony, 5 dkg reszelt tészta.
A habaráshoz 2 evőkanál liszt, egy dl tejföl, egy evőkanálnyi mustár, egy dl tejszín.A
füstölt szalonnát kockákra vágjuk, és lepirítjuk.
13 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás
13 éve | Szász ilucika | 3 hozzászólás
Hozzávalók: trapista sajt, virsli,csemege uborka, tejföl, spagetti vagy csőtészta
A tésztát sós vizben kifőzőm, leöblitem. Egy tüzálló tálat kiolajozok, lerakok egy sor tésztát, rákarikázom virslit, erre rászeletek karikára csemege uborkát, és ujra imételem a hozzávalókat. Tetejét megszóróm tejfőllel és bőven reszelt sajttal és átsütöm sütőben.
Nagyon kiados, hasonlit az Editke sajtos spagettijéhez.
Űdv.ilucika
Az olaszok igen csak megünneplik a karácsonyt, mivel nagyon vallásosak!
S mint tudjuk, a keresztény világban fontos a hit, a vallás, s annak betartása, megünneplése.
Sajátságos sütiket, ételeket készítenek el....
Nálunk is néha már az üzletláncokban kapható a híres kalácsuk, ami jó magas..tele aszalt gyümölcsökkel, apró finomságokkal.
Bejegyezte:Sárvári Gyuláné Hajni klubvezető.
Citromkrémes fánk tésztája
A vajat 2,5
dl vízzel, egy csipet sóval és a cukorral egy fazékban felforraljuk.
Kocsonyát vélhetően már a 15. században készítettek Magyarországon.
Így az első magyar nyelven kiadott szakácskönyvben (Tótfalusi Kis Miklós
Szakácsmesterségnek könyvetskéje, 1698) is szerepel Hideg étek néven.
Mai változat. Tökéletesítve
© Aréna 2000 kiadó
|
Mai nap is kiindulási alapként elfogadott leírását Zilahy Ágnesnél olvashatjuk (1892): „Kocsonyának legjobb a disznó négy körme, a füle és az orra, valamint a farka is alkalmas e czélra de azokat jobban lehet értékesíteni, ha disznófejsajtot vagy paprikást csinálunk belőle.
25 dkg cukrot kikeverünk 3 egész tojással és 1 margarinnal. Lassú tűzön felolvasztjuk, majd a tűzről levéve hozzáadunk 10 dkg durvára vagdalt diót, 10 dkg mazsolát, 20 dkg összedarabolt kekszet és 10 dkg szintén összedarabolt főzőcsokit. Ezt mind összekeverjük és még langyosan 2 tortalap (nápolyi) közé kenjük és egy kicsit lenyomtatjuk.
Kicsontozott töltött pecsenyekacsa
Hozzávalók:
1 db pecsenyekacsa (1,80 kg)
25 dkg darált sertéshús
15 dkg kacsamáj
10 dkg gomba
1 db zsemle
1 db tojás
2 g őrölt fehér bors
1 g Cayenne-bors
1 g őrölt szerecsendió
2 g majoránna
só.
A kacsát kicsontozzuk a következőképpen: vágódeszkán a kacsát hasára fektetjük, majd egy jó éles késsel előbb a gerinccsont, aztán a bordacsontok mentén a húst szépen egyben lefejtjük.
Pácolt libamell mandulás brokkolimártással (osztrák
Hozzávalók:
80 dkg libamell
12 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
3 g egész bors, 3 g fehér bors
1 db babérlevél
5 dkg vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1/2 citrom
1 dl vörösbor
1 dl olaj
40 dkg brokkoli
4 dkg vaj
4 dkg liszt
4 dl tejszín
5 dkg mandula
2 g szerecsendió, só.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás