Olasz konyha Blog: 2011. november

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

OLASZ KONYHA hírei - 2011. november

 Citromos sajttorta

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

 

 



Citromos sajttorta

Hozzávalók:
A tésztához:
2 tojás
8 dkg kristálycukor
fél mokkáskanál őrölt szegfűszeg
A krémhez:
34 dkg natúr krémsajt
2 tojás
4 dkg kristálycukor
6 dkg liszt
1 citrom héja
fél citrom leve

Elkészítés:
1. A tojások sárgáját a kristálycukor egyharmad részével habosra keverjük, hozzáadjuk a cukor kétharmadával kemény habbá vert tojásfehérjét, majd apránként beleszórva a lisztet és a szegfűszeget, készre keverjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszike Editkém...

Tovább 

 GYORS KEVERT TÉSZTA-KÁRTYÁS

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

X2Q0Us hdwhitwcclmk, [url=http://zmtiacbqhfmj.com/]zmtiacbqhfmj[/url], [link=http://gctcqwnvbtns.com/]gctcqwnvbtns[/link], http://iiwmevrnnzka.com/

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Szívesen, remélem a lányok is olvassák...Puszika, Hajni

 

 Narancsos töltött keksz

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Az omlós tésztához:
1 narancs,
50 g cukrozott narancs,
500 g finomliszt,
1 kk. sütőpor,
só,
250 g lágy vaj/margarin,
200 g porcukor,
2 tojássárgája,
1 tojás,
A töltelékhez és a díszítéshez:
150 g őszibaracklekvár,
2 ek. őszibaracklikőr,
2 csepp zöld ételfesték,
150 g málna-/ribizlilekvár,
2 ek. málnaszörp,
150 g sárgabaracklekvár,
2 ek. barackpálinka,
50 g vaníliás porcukor.

Elkészítés:

A narancsot forró, folyó víz alatt alaposan megmossuk-sikáljuk, szárazra törölgetjük, héját lereszeljük, majd félbevágjuk, levét kinyomjuk, és átszűrjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönjük a finom sütit, jó lesz karácsonyra,,,Puszika, szeretettel: Hajni

Tovább 

lSQ0gc dqjegfxcqmlx, [url=http://uckzirozqloq.com/]uckzirozqloq[/url], [link=http://flrugpktckyc.com/]flrugpktckyc[/link], http://asmktmnibori.com/

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Érdemes elolvasni....

 TUDÁSBÁZIS: NEM ÁRT HA TUDJUK!

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Great challenge! I see that you are using Mister Linky. Did you know there is a new likning tool much easier and more stable (and free)? If you like you can take a look at www.inlinkz.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Marikám örülök, hogy tetszik az ötlet...Puszi, Hajni

 Gombás vadnyúlpörkölt

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Gombás vadnyúlpörkölt bográcsban
Hozzávalók: 1 egész nyúl, 2 fakanál sertészsír, 3 fej vöröshagyma, 2 paprika, 3 gerezd fokhagyma, só, 1 kávéskanál majoránna- és fehérbors, 2 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 20 dkg szeletelt gomba, a körethez 1 kg burgonya.
A nyúlhúst kisebb darabokra vágjuk.
A bogrács aljában zsírt olvasztunk, és beleszeljük a vöröshagymát. Egy nagyon kevés vizet is öntünk alá, nehogy a szabad tűzön leégjen.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nekem még barátkoznom kell a nyúllal!

Tovább 

 Ostoros rétes

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Ostoros rétes
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 4 dl tej, 5 dkg élesztő, 4 evőkanál kristálycukor, 1 dl étolaj, 5 tojás sárgája, csipetnyi só.
A töltelékhez: 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 7 evőkanál kakaópor, 2 teáskanál őrölt fahéj, 2 vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg dió, 10 dkg magozott meggy.

Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztbe beleteszünk 4 tojás sárgáját, 4 evőkanál étolajat, csipetnyi sót.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

De még milyen finom!

Tovább 

 Birssel töltött kacsa

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Birssel töltött kacsa (kemencés étel)
Hozzávalók: egy egész, kb. 2-2,3 kilós kacsa, 1 szál rozmaring, só, 3 birsalma.
A körethez 8-10 szem krumpli, 1 csokor petrezselyem, só, étolaj.

A cserépedény aljába beletesszük a rozmaringágat. A kacsát kívül-belül besózzuk, testüregét a megtisztított birsalmával megtöltjük, és a tálba helyezzük. Betoljuk az előfűtött kemencébe. 40 percnyi sütés után kivesszük, kisült zsírját leöntjük, és meglocsoljuk vele a kacsa bőrét. Ezt a műveletet még a sütés közben kétszer megismételjük, úgy 10-15 percenként.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Bizony nagyon jól hangzik ez a recept!

Tovább 

 Gombaleves

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Sztaroszta gombaleves (6 főre)
Hozzávalók: 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg füstölt kolbász, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csapott evőkanál őrölt fűszerpaprika, 2 paradicsom, 1 paprika, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 2 babérlevél, 50 dkg vargánya (vagy 5 dkg szárított vargánya), csipetnyi tárkony, 5 dkg reszelt tészta.
A habaráshoz 2 evőkanál liszt, egy dl tejföl, egy evőkanálnyi mustár, egy dl tejszín.

A füstölt szalonnát kockákra vágjuk, és lepirítjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Finom lehet, köszönjük, Editkém...

Tovább 

mNM4dO oikotxgzbrdf, [url=http://ghhyjcpctvaq.com/]ghhyjcpctvaq[/url], [link=http://lyoapvajlpec.com/]lyoapvajlpec[/link], http://mecjhqoaggag.com/

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nyugodtan kipróbálhatod, ha szeretitek...Hajni

network.hu

Hozzávalók: trapista sajt, virsli,csemege uborka, tejföl, spagetti vagy csőtészta

A tésztát sós vizben kifőzőm, leöblitem. Egy tüzálló tálat kiolajozok, lerakok egy sor tésztát, rákarikázom virslit, erre rászeletek karikára csemege uborkát, és ujra imételem  a hozzávalókat.  Tetejét megszóróm tejfőllel és  bőven reszelt sajttal és átsütöm sütőben.

Nagyon kiados, hasonlit az Editke  sajtos spagettijéhez.

Űdv.ilucika

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

ÖTLETES, TÉNYLEG! KÖSZIKE, ILLESZTEK BE KÉPET AZ EGYSÉG MIATT..Puszika, Hajni klubvezető

Ddescv ulqpzjjebjkk, [url=http://zduhbbfardvr.com/]zduhbbfardvr[/url], [link=http://fediypgvxvvw.com/]fediypgvxvvw[/link], http://bosbwqmwxyfr.com/

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Igen én is hasonlóan készítem. Én is ritkán veszek mirelitet, ha rászánom magam, inkább házi legyen! Puszi: Marika

 KÁRTYÁS RECEPT: OLASZ TÚRÓTORTA

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Felicitaciones por la iniciativa, como Ecuatoriano me enlrguloece por los importantes avances en bien de la vida .creo que esas iniciativas hacen mucha falta en nuestro pais ..precisamente por ello me encuentro realizando un curso de Pago por Servicios Ambientales en Costa Rica y estas noticias me llenan de satisfaccion y pienso que en Ecuador podemos hacer eso y mucho me1s .saludos

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon szép és finom is lehet, köszönjük Hajni!

Ecuador es maravilloso. La icivatina de proteger las zonas en las que hemos tenido el privilegio como parte de esta geografia en el mundo, es la mas acertada. Yasuned; huele a canela, a selva encantadora, miles de especies vegetales y faunedsticas se concentran alled; patrimonio del planeta. Es suelo fanico, parece paraiso, eden que seguramente incluye entre sus huespedes a Dios. Yasuned, es todo: rios, minerales, petroleo, oro; suficiente para que el mundo proteja su natuaraleza.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszike, remélem a többi lányoknak is bejön....Hajni

3sb7ZD mlevpzwxuamq, [url=http://ylzlfehkkhjh.com/]ylzlfehkkhjh[/url], [link=http://hwkewxconhbd.com/]hwkewxconhbd[/link], http://tuvpilesfalg.com/

 KÁRTYÁS RECEPT-PIZZA KÉSZÍTÉSE

12 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

To6t4e , [url=http://aeqdbydkxwdh.com/]aeqdbydkxwdh[/url], [link=http://oicwcbaujdse.com/]oicwcbaujdse[/link], http://ihcqfztkcjbx.com/

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Megnéztem, isteni!!!!!!

 TUDÁSBÁZIS-A JÓ KELT TÉSZTA TITKA!

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

I will be putting this dlazzing insight to good use in no time.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Marikám, tudod, a kezdőknek kell a Tudást megadni...Mi már csak úgy sutty bele..köszike Puszillak: Hajni

UctnXC pjovxdyvdrxd, [url=http://mtpakmrfjzep.com/]mtpakmrfjzep[/url], [link=http://orszvyvwysmq.com/]orszvyvwysmq[/link], http://wnmxwpkvfpht.com/

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Érdemes elolvasni, ezeket a kártya tippeket, sokat tanulhattok belőle...Hajni klubvezető

 KÁRTYÁS: DERELYE ÉS RAVIOLI

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Közismert derelyét, s a hozzá hasonló olasz eredetű ravioli receptjét fogjátok látni..

Sárvári Gyuláné Hajni klubvezető

network.hu

network.hu


Utolsó hozzászólás

Simandi Anci üzente 12 éve

Nagyon jó, de a töltelék lehet kemény szilvalekvár is, akkor szilvaizes derelyének hivjuk.

 TUDÁSBÁZIS A RECEPTKÁRTYÁN!

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

D5mmWJ wtjordlfnfel, [url=http://holuotfsizvp.com/]holuotfsizvp[/url], [link=http://yqqvdkniolml.com/]yqqvdkniolml[/link], http://yrzufjfvvzcx.com/

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

..-) Puszi, Hajni

 Olasz karácsonyi kalács:PANETTONE

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Me parece una idea inondavora para enfentrar el gran problema de la contaminacion y destruccion masiva de nuestros ecosistemas, espero se llegue a meterializar y que se replique en otros paises.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Hát az nem is olyan jó.....tartósított....Köszike, Hajni

 Kamran

12 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

The aibtliy to think like that shows you're an expert

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Marikám, köszike, máris jön a recept! Puszi, Hajni

 KARÁCSONY AZ OLASZ CSALÁDOKNÁL.

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Az olaszok igen csak megünneplik a karácsonyt, mivel nagyon vallásosak!

S mint tudjuk, a keresztény világban fontos a hit, a vallás, s annak betartása, megünneplése.

Sajátságos sütiket, ételeket készítenek el....

Nálunk is néha már az üzletláncokban kapható a híres kalácsuk, ami jó magas..tele aszalt gyümölcsökkel, apró finomságokkal.

Bejegyezte:Sárvári Gyuláné Hajni klubvezető.

network.hu

 


Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Panettone az egyik kedvencük...Hajni

 Citromos krémes fánk

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


Hozzávalók 4 személyre:

Citromkrémes fánk tésztája
- 4 tojás
- 13 dkg finom liszt
- 1 teáskanál porcukor
-
- 6 dkg vaj

Krém
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 2 tojássárgája
- 3 lapzselatin
- 5 dkg porcukor
- 1,5 dl fehérbor
- 1 citrom
- 2,5 dl tejszín

Máz
- 10 dkg sárgabaracklekvár
- 1 dl rum
- 1 citrom
- 1 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor


Citromkrémes fánk tésztája
A vajat 2,5 dl vízzel, egy csipet sóval és a cukorral egy fazékban felforraljuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Editke ennek a tésztája nem olyan mint az ekler fánké? Nagyon finom lehet!

Tovább 

Kocsonyát vélhetően már a 15. században készítettek Magyarországon. Így az első magyar nyelven kiadott szakácskönyvben (Tótfalusi Kis Miklós Szakácsmesterségnek könyvetskéje, 1698) is szerepel Hideg étek néven.

Mai változat. Tökéletesítve
© Aréna 2000 kiadó

Mai nap is kiindulási alapként elfogadott leírását Zilahy Ágnesnél olvashatjuk (1892): „Kocsonyának legjobb a disznó négy körme, a füle és az orra, valamint a farka is alkalmas e czélra de azokat jobban lehet értékesíteni, ha disznófejsajtot vagy paprikást csinálunk belőle.

Utolsó hozzászólás

szabo gina üzente 12 éve

O micsoda jo otlet Marika,koszonom ki fogjuk probalni.Nallunk is nagyon szeretik a kocsonyat en neha ki is diszitem,foleg ha unnepre keszitem.De szoktam aszpikokat is kesziteni az hamarabb megvan mint a kocsonya.Szep napot kiv.

Tovább 

 Figaró

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

25 dkg cukrot kikeverünk 3 egész tojással és 1 margarinnal. Lassú tűzön felolvasztjuk, majd a tűzről levéve hozzáadunk 10 dkg durvára vagdalt diót, 10 dkg mazsolát, 20 dkg összedarabolt kekszet és 10 dkg szintén összedarabolt főzőcsokit. Ezt mind összekeverjük és még langyosan 2 tortalap (nápolyi) közé kenjük és egy kicsit lenyomtatjuk.

figaro.jpg

 

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Finom lehet, egyszerű és gyors!

 Pisztráng Kárpáti módra

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

R09GHG ihthrpftmevo, [url=http://lkemgipkhwgn.com/]lkemgipkhwgn[/url], [link=http://peszhazggcvz.com/]peszhazggcvz[/link], http://vwxhuemwvkhb.com/

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

köszönöm Marika.Puszi:Edit.

 Töltött pecsenyekacsa

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Kicsontozott töltött pecsenyekacsa

Hozzávalók:
1 db pecsenyekacsa (1,80 kg)
25 dkg darált sertéshús
15 dkg kacsamáj
10 dkg gomba
1 db zsemle
1 db tojás
2 g őrölt fehér bors
1 g Cayenne-bors
1 g őrölt szerecsendió
2 g majoránna
só.

A kacsát kicsontozzuk a következőképpen: vágódeszkán a kacsát hasára fektetjük, majd egy jó éles késsel előbb a gerinccsont, aztán a bordacsontok mentén a húst szépen egyben lefejtjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm....

Tovább 

Pácolt libamell mandulás brokkolimártással (osztrák

Hozzávalók:
80 dkg libamell
12 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
3 g egész bors, 3 g fehér bors
1 db babérlevél
5 dkg vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1/2 citrom
1 dl vörösbor
1 dl olaj
40 dkg brokkoli
4 dkg vaj
4 dkg liszt
4 dl tejszín
5 dkg mandula
2 g szerecsendió, só.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

nagyon jó ünnepi menü.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu