Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ostoros rétes
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 4 dl tej, 5 dkg élesztő, 4 evőkanál kristálycukor, 1 dl étolaj, 5 tojás sárgája, csipetnyi só.
A töltelékhez: 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 7
evőkanál kakaópor, 2 teáskanál őrölt fahéj, 2 vaníliás cukor, 1 citrom
reszelt héja, 10 dkg dió, 10 dkg magozott meggy.
Az
élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztbe
beleteszünk 4 tojás sárgáját, 4 evőkanál étolajat, csipetnyi sót. A
megkelt élesztővel együtt hólyagosra kidagasztjuk.
Lisztezett gyúrótáblán 9 cipót alakítunk belőle. Mindegyik
gombócot összegyúrjuk, konyharuhával letakarjuk, és 15-20 percet
langyos helyen kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A vajat a porcukorral habosra
keverjük, majd 2/3 részéhez 4 evőkanál kakaót, 1 teáskanál fahéjat
adunk. A krém 1/3 részét külön tálba tesszük, ehhez vaníliás cukrot,
citromhéjat, darált diót, apróra vágott meggyet teszünk.
3 gombócot tepsi nagyságúra kisodrunk. Mindhármat megkenjük
kakaós krémmel, és egyenként, rúd alakban szorosan feltekerjük, majd
copfba összefonjuk. A végeit összenyomjuk, és kizsírozott tepsibe
tesszük. Még egy ugyanilyet készítünk. A harmadikat diós-meggyes
töltelékkel kenve tekerjük fel, és tesszük a másik kettő mellé.
A rétesek közét kicsit megzsírozzuk, nehogy összesüljenek, majd
fél órát kelni hagyjuk. Tetejüket tojás sárgájával átkenjük, és
előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk kihűlni, utána szeleteljük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!