Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Birssel töltött kacsa (kemencés étel)
Hozzávalók: egy egész, kb. 2-2,3 kilós kacsa, 1 szál rozmaring, só, 3 birsalma.
A körethez 8-10 szem krumpli, 1 csokor petrezselyem, só, étolaj.
A
cserépedény aljába beletesszük a rozmaringágat. A kacsát kívül-belül
besózzuk, testüregét a megtisztított birsalmával megtöltjük, és a tálba
helyezzük. Betoljuk az előfűtött kemencébe. 40 percnyi sütés után
kivesszük, kisült zsírját leöntjük, és meglocsoljuk vele a kacsa bőrét.
Ezt a műveletet még a sütés közben kétszer megismételjük, úgy 10-15
percenként.
A burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, megsózzuk, és
vágott petrezselyemmel összekeverjük. Olajjal meglocsoljuk, és a
kemencében kisütjük. Sütés közben néhányszor megforgatjuk, nehogy
leégjen.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!