Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Péter Emma | 0 hozzászólás
Íme egy összefoglaló Róma legjobb, de mégis kedvező árú éttermeiről, ha valaki mostanában indulna egy kis őszi kikapcsolódásra :o)
http://utazas-nyaralas.info/roma/roma-ettermek.html
15 éve | Péter Emma | 0 hozzászólás
Olaszország, fülledt meleg, gyönyörű éjszakák, illatok kavalkádja, ételek, pizza, tészta, borok, sajtok, ötfogásos vacsorák.. Sorolhatnám még, mi minden kötheti az embert ehhez az országhoz.
Találtam egy cikket, mely röviden összefoglalja az olaszok étkezési szokásait. Habár a 19 megyének eltér a történelme, s mindegyiknek megvan a saját specialitása, mégis húzhatunk egy kicsiny párhuzamot, s nagyvonalakban leírhatjuk egy ötfogásos étkezés menetét!
Az olasz étkezés az ókoriak hosszú lakomáit dícséri!
|
|
15 éve | Péter Emma | 0 hozzászólás
101 pizzarecept a pizzaimádóknak!!!
Remélem, mindenki megtalálja a kedvencét!
http://pizzarecept.googlepages.com/
15 éve | Péter Emma | 0 hozzászólás
Ha ti is imádjátok a tésztákat, nézzétek meg a következő oldalt:
http://www.athungary.hu/
A cég különböző formájú tészták előállításával foglalkozik, pontosabban az olasz Dalla Costa manufaktúra termékeinek magyarországi forgalmazója.
15 éve | Péter Emma | 0 hozzászólás
Hozzávalók
3 db főtt tojás
3 db nagyobb főtt burgonya
1 fej jégsaláta
10 dkg zöldbab
1 fej lilahagyma
1 db tonhal konzerv
8 szem koktélparadicsom
1 marék olajbogyó
1 marék kapribogyó
5 dkg szardella
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
2-3 evőkanál borecet
fél friss citrom leve
kevéske só
1 dl olívaolaj
A burgonyát főzzük, tisztítsuk, majd kockázzuk fel. A zöldbabot kevés vízben pároljuk meg. Amikor kihűlt a burgonya, halmozzuk egy tál aljára, melybe már belehelyeztük a jégsalátát.
Messze földön híres az olasz gasztronómia, sokan azonban amondóak, hogy a taljánok túlzottan is tésztaközpontúan étkeznek.
Igen, Olaszország lényegében a pizza, a tészta és a fagylalt hazája, s
ezek a termékek a globalizmusnak köszönhetően el is jutottak a világ
legtöbb helyére. Ami azonban például hozzánk eljutott, az már csak egy
utánzata az olasz földön kipróbálható eredeti ételeknek.
Kezdjük a pizzával!
Ha pizza és Olaszország, akkor mindenképpen azt ajánlom, hogy Nápolyban
próbáljuk ki egyszer ezt az ételt – ez a város ugyanis a pizza
szülőhazája.
15 éve | Péter Emma | 0 hozzászólás
Az eredeti olasz fagyiban az a különleges, hogy félig fagyott, félig krémes. Kitűnő desszert.
Íme egy recept, amit mindenki elkészíthet! Habár Olaszország hangulata pótolhatatlan, mégis remélem, sikerül összehozni egy ízt, ami segít megőrizni az emlékeket :o)
Hozzávalók:
1 egész tojás
4 tojássárgája
1,5 merőkanál méz
3 dl főzőtejszín
1 marék mogyoró
Elkészítés:
A 3 dl főzőtejszínt felverjük, amíg közepesen kemény tejszínhabot
kapunk.
15 éve | Péter Emma | 0 hozzászólás
Az olívaolaj a szervezet számára esszenciális telítetlen zsírsavakat tartalmaz, linolsavat, linolénsavat és arachidonsavat. Az olívaolaj természetes antioxidánsai az A-, D-, E-vitamin és a béta-karotin. Másodlagos növényi anyagai a polifenolok és a tokoferolok.
Erősíti az izomsejteket és jó hatású reumás ízületi gyulladás esetén is. Könnyen emészthető, mert gyorsan felbomlik az emésztőrendszerben.
Kis mennyiségben zsírszegény étrendekben is jól hasznosítható (máj-, epe-, hasnyálmirigy-betegségek stb.).
Hozzávalók (6-8 személyre):
1 csésze sima liszt
3 nagy, enyhén felvert tojás
3 evőkanál olvasztott vaj
1 és 3/4 csésze tej
4 ek. vaj
Töltelék:
50 dkg ricotta sajt
2 evőkanál friss, aprított bazsalikom
2 evőkanál friss, aprított petrezselyem
15 dkg frissen reszelt parmezán sajt
6 evőkanál vaj
6 evőkanál sima liszt
2,5 csésze tej
4 kiskanál vaj külön
1/4 csésze tejföl
Elkészítés:
1. Öntse a lisztet egy nagy
edénybe. Vájjon egy mélyedést a liszt közepébe, és lassan öntse bele az
előzőleg összekevert tojást, az olvasztott vajat és a tejet.
Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg burgonya
3 evőkanálnyi liszt
2 evőkanálnyi reszelt parmezán sajt
2 tojás
2 evőkanálnyi prézli
10 dkg füstölt sajt (scamorza affumicata)
só
bors
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk és még melegen áttörjük. Hozzáadunk egy evőkanálnyi lisztet, a reszelt parmezánt és a két tojás sárgáját. Sózzuk, borsozzuk, simára keverjük, s hagyjuk kihűlni. A masszából kroketteket formázunk, s mindegyik közepébe egy kis kocka füstöltsajtot nyomunk.
15 éve | Péter Emma | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
0.80 dl olívaolaj
6 dkg vaj
1 kis fej kockára vágott hagyma
1,25 dl fehérbor
50 dkg kerek szemű rizs, (nem gyorsrizs!)
só
sáfránypor
6 dkg reszelt parmezán sajt
7,50 dl húsleves
Elkészítés:
Az olívaolajat, és egy kiskanál vajat felhevítünk, a hagymát üvegesre pároljuk benne, ráöntjük a bort, felhevítjük, hozzátesszük a rizst, s sóval és sáfránnyal ízesítjük. Állandó kevergetés mellett apránként hozzátesszük a húslevest, s a rizst készre főzzük.
15 éve | Péter Emma | 0 hozzászólás
Ennek a sonkának a hazája Párma városa, elkészítésében pedig - állítólag - óriási szerepe van a város klímáját meghatározó négy folyónak.
Érlelési ideje legalább 12 hónap, de egyes olasz források szerint 14-18 hónap.
A sertéstenyésztőket igen szigorú szabályok kötik. A disznóknak a mészárláskor legalább 9 hónaposnak kell lenniük és minimum 160 kilót kell nyomniuk. Az előkészítés után először száz napig a megfelelő hőmérsékletű és nedvességtartalmú hűtőszobákban tárolják a disznólábakat.
15 éve | Péter Emma | 0 hozzászólás
A legegyszerűbb, legfinomabb és a kedvencem!
Caprese saláta
Hozzávalók:
3 szem nagy paradicsom
2 szem mozzarella sajt (kb 200 g)
őrölt fekete bors
extra szűz olívaolaj
balzsamecet
sok friss bazsalikomlevél
Elkészítés:
A megmosott paradicsomot és a mozzarella sajtot kb 3 mm vastag szeletekre vágjuk.
A szeleteket váltakozva, kör alakban egy tányérra rakjuk, majd kevés borsot őrlünk rá, valamint bazsalikomlevéllel dúsan díszítjük.
15 éve | Péter Emma | 0 hozzászólás
Egy "forró" étel, azoknak, akik pikánsan szeretik:
Garnélás spagetti
Hozzávalók:
70 dkg friss garnélarák
1 gerezd fokhagyma
pepperoni
olívaolaj
25 dkg darált paradicsom
spagetti
só
Elkészítés:
A garnélarákokat megtisztítjuk.
Az apróra vágott fokhagymával, és ízlés szerinti mennyiségű pepperonival olívaolajon megpirítjuk. Kb. 3 perc elteltével hozzáadjuk a darált paradicsomot, sózzuk, és tovább főzzük öt percig.
A sós vízben kifőzött spagettit a garnélás raguba keverjük, alaposan
összeforgatjuk, és forrón tálaljuk.
15 éve | Péter Emma | 1 hozzászólás
Olasz étteremben ettem először, isteni!! Itt nem spagettivel szervírozták, hanem rövidebb csavart tésztával, és csirke helyett fíííííínom sonkával kaptam, szóval mindenki válogasson kedve szerint hozzávalót!
Brokkolis-csirkés spagetti
Hozzávalók:
brokkoli
csirkemell
tejszín
vaj
bors, só, petrezselyemzöld
spagetti tészta
sajt
Elkészítés:
A brokkolit szedjük szét apró rózsáira, mossuk meg alaposan, majd dobjuk forrásban lévő sós vízbe. Két perc után azonnal szedjük ki hideg vízbe, hűtsük le, majd csepegtessük le alaposan.
15 éve | Péter Emma | 0 hozzászólás
Finom jellegzetesség Riminiből a mi konyhánkban is!
Rimini spagetti
Hozzávalók:
10 dkg mirelit zöldborsó
5 dkg pácolt
szárított sonka
3 dkg reszelt parmezán
2 dl tejszín
1 kávéskanál szerecsendió
frissen őrölt bors
olívaolaj
20 dkg spagetti
1 marék friss bazsalikom
Elkészítés:
Felteszem a tésztát főni, mert az a pár perc. Amíg a tészta megpuhul, pontosan elég lesz a mártás elkészítéséhez.
Akkor jöhet a mártás:
egy kevés olívaolajat öntök a serpenyőbe, majd beleollózom a sonkaszeleteket.
15 éve | Péter Emma | 0 hozzászólás
Mivel imádom a tésztákat, mint gondolom, mindannyian, leírok még egy kedvencemet. Habár a rokfort sajt eredetileg francia, spagettivel mégis kicsit olaszosan fogyaszthatjuk.
Tejszínes-rokfortos spagetti
Hozzávalók:
20 dkg rokfort sajt
2 dl tejszín
1 csomag spagetti
só,bors
kevés trappista sajt
Elkészítés:
A spagettit kifőzzük.
Egy réteg tészta erre rámorzsolunk rokfortot,majd tejszínt öntünk rá. Így tovább amíg el nem fogynak a dolgok.
Tetejét megszórhatjuk reszelt trappista sajttal.
Ha már a ruccola is nemzeti fűszer, lássunk hozzá egyy receptet:
Háromhagymás sajtmártásos rukkolás spagetti
Hozzávalók:
1 csomag 4 tojásos spagetti
2 fej lilahagyma
6 gerezd fokhagyma
6 szál zöldhagyma
10 dkg rukkola
1 dl olívaolaj
20 dkg tejszínes krémsajt
só
őrölt fehérbors
Elkészítés:
Tisztítsuk és mossuk meg a zöldségeket.
A lilahagymát vékony fél karikára, a zöldhagymát durvára vágjuk, míg a fokhagymát zúzzuk össze.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás