Olasz konyha Blog: 2009. szeptember

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

OLASZ KONYHA hírei - 2009. szeptember

network.hu

Íme egy összefoglaló Róma legjobb, de mégis kedvező árú éttermeiről, ha valaki mostanában indulna egy kis őszi kikapcsolódásra :o)

 

http://utazas-nyaralas.info/roma/roma-ettermek.html

Olaszország, fülledt meleg, gyönyörű éjszakák, illatok kavalkádja, ételek, pizza, tészta, borok, sajtok, ötfogásos vacsorák.. Sorolhatnám még, mi minden kötheti az embert ehhez az országhoz.

 

Találtam egy cikket, mely röviden összefoglalja az olaszok étkezési szokásait. Habár a 19 megyének eltér a történelme, s mindegyiknek megvan a saját specialitása, mégis húzhatunk egy kicsiny párhuzamot, s nagyvonalakban leírhatjuk egy ötfogásos étkezés menetét!

Az olasz étkezés az ókoriak hosszú lakomáit dícséri!

Tovább 

 

101 pizzarecept a pizzaimádóknak!!!

Remélem, mindenki megtalálja a kedvencét!

 

http://pizzarecept.googlepages.com/

Ha ti is imádjátok a tésztákat, nézzétek meg a következő oldalt:

 

http://www.athungary.hu/

 

network.hu

A cég különböző formájú tészták előállításával foglalkozik, pontosabban az olasz Dalla Costa manufaktúra termékeinek magyarországi forgalmazója.

 

 

 

 


 

network.hu


network.hu

 Hozzávalók

 

3 db főtt tojás

3 db nagyobb főtt burgonya

1 fej jégsaláta

10 dkg zöldbab

1 fej lilahagyma

1 db tonhal konzerv

8 szem koktélparadicsom

1 marék olajbogyó

1 marék kapribogyó

5 dkg szardella

2 gerezd fokhagyma

1 evőkanál mustár

2-3 evőkanál borecet

fél friss citrom leve

kevéske só

1 dl olívaolaj

     

    A burgonyát főzzük, tisztítsuk, majd kockázzuk fel. A zöldbabot kevés vízben pároljuk meg. Amikor kihűlt a burgonya, halmozzuk egy tál aljára, melybe már belehelyeztük a jégsalátát.

    Tovább 

    Messze földön híres az olasz gasztronómia, sokan azonban amondóak, hogy a taljánok túlzottan is tésztaközpontúan étkeznek.

    Igen, Olaszország lényegében a pizza, a tészta és a fagylalt hazája, s ezek a termékek a globalizmusnak köszönhetően el is jutottak a világ legtöbb helyére. Ami azonban például hozzánk eljutott, az már csak egy utánzata az olasz földön kipróbálható eredeti ételeknek.

     

    Kezdjük a pizzával!

    Ha pizza és Olaszország, akkor mindenképpen azt ajánlom, hogy Nápolyban próbáljuk ki egyszer ezt az ételt – ez a város ugyanis a pizza szülőhazája.

    Tovább 

    Az eredeti olasz fagyiban az a különleges, hogy félig fagyott, félig krémes. Kitűnő desszert.

    Íme egy recept, amit mindenki elkészíthet! Habár Olaszország hangulata pótolhatatlan, mégis remélem, sikerül összehozni egy ízt, ami segít megőrizni az emlékeket :o)

     

     

    Hozzávalók:
    1 egész tojás
    4 tojássárgája
    1,5 merőkanál méz
    3 dl főzőtejszín
    1 marék mogyoró

     

    Elkészítés:
    A 3 dl főzőtejszínt felverjük, amíg közepesen kemény tejszínhabot kapunk.

    Tovább 

    Az olívaolaj a szervezet számára esszenciális telítetlen zsírsavakat tartalmaz, linolsavat, linolénsavat és arachidonsavat. Az olívaolaj természetes antioxidánsai az A-, D-, E-vitamin és a béta-karotin. Másodlagos növényi anyagai a polifenolok és a tokoferolok.


    Erősíti az izomsejteket és jó hatású reumás ízületi gyulladás esetén is. Könnyen emészthető, mert gyorsan felbomlik az emésztőrendszerben.

    Kis mennyiségben zsírszegény étrendekben is jól hasznosítható (máj-, epe-, hasnyálmirigy-betegségek stb.).

    Tovább 

    network.hu

     Hozzávalók (6-8 személyre):

    1 csésze sima liszt

    3 nagy, enyhén felvert tojás

    3 evőkanál olvasztott vaj

    1 és 3/4 csésze tej

    4 ek. vaj

     

     

     

     

    Töltelék:

    50 dkg ricotta sajt

    2 evőkanál friss, aprított bazsalikom

    2 evőkanál friss, aprított petrezselyem

    15 dkg frissen reszelt parmezán sajt

    6 evőkanál vaj

    6 evőkanál sima liszt

    2,5 csésze tej

    4 kiskanál vaj külön

    1/4 csésze tejföl


    Elkészítés:
    1. Öntse a lisztet egy nagy edénybe. Vájjon egy mélyedést a liszt közepébe, és lassan öntse bele az előzőleg összekevert tojást, az olvasztott vajat és a tejet.

    Tovább 

    Hozzávalók (4 személyre):
    60 dkg burgonya
    3 evőkanálnyi liszt
    2 evőkanálnyi reszelt parmezán sajt
    2 tojás
    2 evőkanálnyi prézli
    10 dkg füstölt sajt (scamorza affumicata)

    bors
    olaj a sütéshez

     

    Elkészítés:

    A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk és még melegen áttörjük. Hozzáadunk egy evőkanálnyi lisztet, a reszelt parmezánt és a két tojás sárgáját. Sózzuk, borsozzuk, simára keverjük, s hagyjuk kihűlni. A masszából kroketteket formázunk, s mindegyik közepébe egy kis kocka füstöltsajtot nyomunk.

    Tovább 

    network.hu

     Hozzávalók:
    0.80 dl olívaolaj
    6 dkg vaj
    1 kis fej kockára vágott hagyma
    1,25 dl fehérbor
    50 dkg kerek szemű rizs, (nem gyorsrizs!)

    sáfránypor
    6 dkg reszelt parmezán sajt
    7,50 dl húsleves

     

    Elkészítés:

    Az olívaolajat, és egy kiskanál vajat felhevítünk, a hagymát üvegesre pároljuk benne, ráöntjük a bort, felhevítjük, hozzátesszük a rizst, s sóval és sáfránnyal ízesítjük. Állandó kevergetés mellett apránként hozzátesszük a húslevest, s a rizst készre főzzük.

    Tovább 

    network.hu

    Ennek a sonkának a hazája Párma városa, elkészítésében pedig - állítólag - óriási szerepe van a város klímáját meghatározó négy folyónak.

    Érlelési ideje legalább 12 hónap, de egyes olasz források szerint 14-18 hónap.

     

    A sertéstenyésztőket igen szigorú szabályok kötik. A disznóknak a mészárláskor legalább 9 hónaposnak kell lenniük és minimum 160 kilót kell nyomniuk. Az előkészítés után először száz napig a megfelelő hőmérsékletű és nedvességtartalmú hűtőszobákban tárolják a disznólábakat.

    Tovább 

    network.hu

     

     

     A legegyszerűbb, legfinomabb és a kedvencem!


     

     

     

     

    Caprese saláta


    Hozzávalók:

    3 szem nagy paradicsom
    2 szem mozzarella sajt (kb 200 g)
    őrölt fekete bors
    extra szűz olívaolaj
    balzsamecet
    sok friss bazsalikomlevél
    3 2200


    Elkészítés:

    A megmosott paradicsomot és a mozzarella sajtot kb 3 mm vastag szeletekre vágjuk.

    A szeleteket váltakozva, kör alakban egy tányérra rakjuk, majd kevés borsot őrlünk rá, valamint bazsalikomlevéllel dúsan díszítjük.

    Tovább 

    network.hu

     

     

    Egy "forró" étel, azoknak, akik pikánsan szeretik:


     

     

     

    Garnélás spagetti


    Hozzávalók:

    70 dkg friss garnélarák
    1 gerezd fokhagyma
    pepperoni
    olívaolaj
    25 dkg darált paradicsom
    spagetti


    Elkészítés:

    A garnélarákokat megtisztítjuk.

    Az apróra vágott fokhagymával, és ízlés szerinti mennyiségű pepperonival olívaolajon megpirítjuk. Kb. 3 perc elteltével hozzáadjuk a darált paradicsomot, sózzuk, és tovább főzzük öt percig.

    A sós vízben kifőzött spagettit a garnélás raguba keverjük, alaposan
    összeforgatjuk, és forrón tálaljuk.

    Tovább 

    Olasz étteremben ettem először, isteni!! Itt nem spagettivel szervírozták, hanem rövidebb csavart tésztával, és csirke helyett fíííííínom sonkával kaptam, szóval mindenki válogasson kedve szerint hozzávalót!


    Brokkolis-csirkés spagetti


    Hozzávalók:

    brokkoli
    csirkemell
    tejszín
    vaj
    bors, só, petrezselyemzöld
    spagetti tészta
    sajt


    Elkészítés:

    A brokkolit szedjük szét apró rózsáira, mossuk meg alaposan, majd dobjuk forrásban lévő sós vízbe. Két perc után azonnal szedjük ki hideg vízbe, hűtsük le, majd csepegtessük le alaposan.

    Utolsó hozzászólás

    Balogh Nóra üzente 15 éve

    Én is nagyon szeretem, szintén sonkával ettem, nagyon jó, de csirkével is ki fogom próbálni!
    Köszi Emma, hogy ennyit törődsz a közösséggel!

    Tovább 

    network.hu

     

     Finom jellegzetesség Riminiből a mi konyhánkban is!


     

     

     

    Rimini spagetti


    Hozzávalók:

    10 dkg mirelit zöldborsó
    5 dkg pácolt
    szárított sonka
    3 dkg reszelt parmezán
    2 dl tejszín
    1 kávéskanál szerecsendió
    frissen őrölt bors
    olívaolaj
    20 dkg spagetti
    1 marék friss bazsalikom


    Elkészítés:

    Felteszem a tésztát főni, mert az a pár perc. Amíg a tészta megpuhul, pontosan elég lesz a mártás elkészítéséhez.
    Akkor jöhet a mártás:

    egy kevés olívaolajat öntök a serpenyőbe, majd beleollózom a sonkaszeleteket.

    Tovább 

    Mivel imádom a tésztákat, mint gondolom, mindannyian, leírok még egy kedvencemet. Habár a rokfort sajt eredetileg francia, spagettivel mégis kicsit olaszosan fogyaszthatjuk.


    Tejszínes-rokfortos spagetti



    Hozzávalók:

    20 dkg rokfort sajt
    2 dl tejszín
    1 csomag spagetti
    só,bors
    kevés trappista sajt


    Elkészítés:

    A spagettit kifőzzük.
    Egy réteg tészta erre rámorzsolunk rokfortot,majd tejszínt öntünk rá. Így tovább amíg el nem fogynak a dolgok.
    Tetejét megszórhatjuk reszelt trappista sajttal.

    Tovább 

    network.hu

     

     

    Ha már a ruccola is nemzeti fűszer, lássunk hozzá egyy receptet:

     

     

     

     

     

    Háromhagymás sajtmártásos rukkolás spagetti


    Hozzávalók:

    1 csomag 4 tojásos spagetti
    2 fej lilahagyma
    6 gerezd fokhagyma
    6 szál zöldhagyma
    10 dkg rukkola
    1 dl olívaolaj
    20 dkg tejszínes krémsajt

    őrölt fehérbors


    Elkészítés:

    Tisztítsuk és mossuk meg a zöldségeket.
    A lilahagymát vékony fél karikára, a zöldhagymát durvára vágjuk, míg a fokhagymát zúzzuk össze.

    Tovább 

    Ez történt a közösségben:

    Szólj hozzá te is!

    Impresszum
    Network.hu Kft.

    E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu