Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Finom jellegzetesség Riminiből a mi konyhánkban is!
Rimini spagetti
Hozzávalók:
10 dkg mirelit zöldborsó
5 dkg pácolt
szárított sonka
3 dkg reszelt parmezán
2 dl tejszín
1 kávéskanál szerecsendió
frissen őrölt bors
olívaolaj
20 dkg spagetti
1 marék friss bazsalikom
Elkészítés:
Felteszem a tésztát főni, mert az a pár perc. Amíg a tészta megpuhul, pontosan elég lesz a mártás elkészítéséhez.
Akkor jöhet a mártás:
egy kevés olívaolajat öntök a serpenyőbe, majd
beleollózom a sonkaszeleteket. Megvárom, hogy illatosra piruljanak. Amikor ez megtörtént, hozzáöntöm a zöldborsót is. Ekkor
leveszem a lángot takarékra, lefedem a serpenyőt és pár percig békén
hagyom, hogy ez alatt az idő alatt a borsó megpuhulhasson és átvehesse
a sonka füstös ízét.
Amikor kész, a serpenyőbe öntöm a tejszínt, hozzáreszelem a
parmezánt és fűszerezésként jöhet bele egy kevés frissen reszelt
szerecsendió és frissen őrölt bors. A mártást alaposan összekeverem,
feltekerem a lángot közepesre és a mártást addig kevergetem, míg a
parmezán lágyan beleolvad.
Megvárom, míg a mártás teljesen, rotyogva összeforr. Ekkor lezárom
alatta a gázt, és már jöhet is bele a lecsöpögtetett spagetti tészta.
Az egészet összeforgatom, és nagyobb darabokra ollózott friss
bazsalikomlevelekkel tálalom.
Megjegyzés:
Én személy szerint imádom a szerecsendiót! Nincs annyira markéns íze, inkább egy kellemes, édeskésebb aromát kölcsönöz az ételnek! Nagyon finom!!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Citromos spagetti
Spagetti - Spaghetti all’amatricana
Spagetti-híd Santiagóban
Garnélás, pikáns spagetti