Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az eredeti olasz fagyiban az a különleges, hogy félig fagyott, félig krémes. Kitűnő desszert.
Íme egy recept, amit mindenki elkészíthet! Habár Olaszország hangulata pótolhatatlan, mégis remélem, sikerül összehozni egy ízt, ami segít megőrizni az emlékeket :o)
Hozzávalók:
1 egész tojás
4 tojássárgája
1,5 merőkanál méz
3 dl főzőtejszín
1 marék mogyoró
Elkészítés:
A 3 dl főzőtejszínt felverjük, amíg közepesen kemény tejszínhabot
kapunk. Tegyük félre. Az egész tojást a tojássárgákkal és egy merőkanál
mézzel keverjük össze. Tegyük forrásban lévő víz fölé a tálat
úgy, hogy az alja ne érjen bele a vízbe, mert különben összeesik a
tojás. Addig verjük a víz fölött habverővel a masszát, amíg szép,
világossárga színt kap és besűrűsödik. Ezután a meleg krémet öntsük
hozzá a tejszínhabhoz, és jól keverjük össze. Az így elkészített
fagylaltot tegyük a fagyasztóba 2 órára. Addig közben egy marék sima
mogyorót pirítsunk meg kevés olajon, hogy barnás színt kapjon. 2 óra
elteltével vegyük ki a fagyit a fagyasztóból, locsoljuk meg fél
merőkanál mézzel, majd szórjuk rá a pirított mogyorót. Kanállal
fogyasszuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
ÉDESSÉG - Kávéfagyi
KÉK MÉZ!! - Szennyezés?
FÖÉTEL - Római articsóka
FÖÉTEL - Tonhal körtepürével