Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
HOZZÁVALÓK:
» 4 articsóka
» 1 citrom
» 12deka szikkadt kenyérbél
» 1 kis pohár olívaolaj
» 4 gerezd fokhagyma
» 4 ek. borecet
» petrezselyem
» friss menta
» néhány szem édesköménymag
» 1 nagy pohár fehérbor
» 1 nagy pohár húsleves (kockából is jó)
» fekete olajbogyó
» só és bors
ELKÉSZITÉS:
Az articsókát tisztítsuk meg, majd sós-citromos lobogó vízben negyed óráig pároljuk. Ezután vegyük ki a szőrös belsejét és dörzsöljük be a citrommal. A kenyérbelet süssük meg az olívaolajon a zúzott fokhagymával és néhány perc után locsoljuk meg az ecettel. Fűszerezzük sóval, borssal, édesköménymaggal, apróra vágott mentával és petrezselyemmel. Ezzel a masszával megtöltjük az articsókát és tűzálló tálba rakjuk. Ráöntjük a visszamaradt zaftot és a leves-bor keverékét. Letakarva előmelegített sütőben 1 óra alatt elkészítjük. Tálaláskor fekete olajbogyóval megszórjuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
FÖÉTEL - Tonhal körtepürével
FÖÉTEL - Töltött hagyma
ISMERTETŐ - AZ OLASZ KONYHA 2.
ÉDESSÉG - Kávéfagyi