Olasz konyha Blog: 2011. október

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

OLASZ KONYHA hírei - 2011. október

 Fejedelmi pulykatál

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Fejedelmi pulykatál

Hozzávalók (8 személyre)
A pulykagalantinhoz: 90 dkg pulykamellfilé, 1 csapott evőkanál só, 1 evőkanál zselatinpor, 1 fej saláta, 1 tojás, 2 dl tejszín, 1 evőkanál búzadara, 1-1 késhegynyi őrölt szegfűbors és őrölt gyömbér, 5 dkg marinált paprika, 10 dkg őszibarackbefőtt, 1 pár virsli, 1 húsleveskocka.
Zöldséges pulykakocsonyához: 2 közepes sárgarépa, 25 dkg pulykamellfilé, 5 dl szűrt húsleves, (leveskockából is jó), 20 dkg brokkoli (fagyasztott is lehet), 5 dkg zselatinpor, 1 főtt tojás fehérje, negyed csokor petrezselyem.

Tovább 

 5 különleges diós recept

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

5 különleges diós recept
2009. október 25.
Már Salamon király is megénekelte a szerelmesek kertjében viruló virágokat, gyümölcsöket, köztük a diófát is. A gyümölcs semmit nem vesztett népszerűségéből: ahogy régen, úgy ma is finom és fontos táplálékként tartjuk számon – sok vidéken szinte minden udvarban áll egy-egy árnyat adó diófa.

A dióbél értékes fehérjéket, esszenciális zsírsavakat, vitaminokat, kalciumot, fluort és magnéziumot tartalmaz.

Tovább 

 

 Csirkével töltött tészta

13 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

CSIRKÉVEL TÖLTÖTT TÉSZTA / olasz étel /


Hozzávalók:

liszt 30 dkg
tojás 3 db
olaj 2 kk. kanál
közepes fej vöröshagyma
tojás 1 db
csirkemell
sonka 30 dkg
rozmaring 1 kk. kanál
kis szerecsendió
vaj, só

A szószhoz:

vaj 10 dkg
liszt 6 dkg
törött bors
húslé 2 dl
tejszín 2 dl
parmezán 20 dkg
kis szerecsendió, só

Keverjük össze a lisztet, az olajat, a sót és annyi vizet, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Takarjuk le és hagyjuk állni . A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra és az olajban fonnyasszuk meg.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszönöm kedves Ilona.
Bizonyára füstölt hússal is finom lesz.Üdv:Edit.

Tovább 

 

 

 

Álmodtunk egy öregkort, csodásat és szépet, 
de a kegyetlen halál mindent összetépett. 
Csoda volt, hogy éltél, és bennünket szerettél, 
nekünk nem is haltál meg, csak álmodni mentél. 
Egy reményünk van, mi éltet és vezet, 
hogy egyszer majd találkozunk veled



Pósa Lajos: Anyám sírjánál 

Szülőfalum szép vidéke, 
Jaj de rég nem láttalak! 
Kimegyek a temetőbe, 
Elém fut a kis patak. 

Itt vagyok a domboldalon 
Őszi napnak alkonyán... 
Itt alussza örök álmát 
Az én édes jó anyám. 

A hunyó nap sugarában 
Nézem, anyám, sírodat: 
Sárga-piros rózsáival 
Szórja be az alkonyat. 

Sárga-piros rózsáiból 
Szövi rád a takarót... 
Lágyan lengő, fúvó szellő 
Suttogja az altatót. 

Az én lelkem sóhajtása 
A suttogó fuvalom... 
Képed mindig, mindörökké 
A szívemben ringatom. 

Rólad való álmodásom 
Olyan sokszor hívogat: 
Kelj föl, kelj föl, édes anyám, 
Simogasd meg arcomat! 


A sírnál késő a bocsánat 
Kiket szeretsz s akik szeretnek 

Ha bántanak s megsebeznek 

Ne haragudj rájok sokáig! 

De öntsd ki szíved ,s ha letörléd 

A fájdalom kicsordult könnyét 

Bocsáss meg hidd enyhedre válik 

egymást hányszor félreértjük 

S szeretteinket hányszor sértjük 

Bár szívünk éppen nem akarja 

Mi is talán vérzünk a sebben 

Nekünk is fáj, még élesebben 

Ne légy Te büszke légy őszinte 

híved legott azzá lesz szinte 

Oszlik gyanú, megenyhül bánat 

Oly váratlan jöhet halálunk 

S ha egymástól haraggal válunk, 

A sírnál késő a bocsánat! 

/ Gyulai Pál Tamás / 

 

 

 

 

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon szép megemlékezés Jolikám.
Gratulálok,ügyes vagy!
Köszönöm szépen.
Puszi:Edit.

Tovább 

Áfonyával és gesztenyével töltött pulykamell


Hozzávalók (4 személyre):
4 pulykamell filé
2 evőkanál vaj
1 evőkanál cukor
3 dl áfonyalé
1 nagy marék áfonya
só, bors


A töltelékhez:
1 nagy fej hagyma apróra vágva
2 evőkanál vaj
½ kg darált pulykahús (lehet disznó is)
20 dkg zsemlemorzsa
20 dkg hámozott gesztenye apróra vágva
1 marék aszalt áfonya
1 teáskanál apróra vágott friss kakukkfű
2 teáskanál apróra vágott friss zsálya
1 tojás


Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon finom étel én már karácsonykor kipróbáltam!

Tovább 

 Kagylós spagetti

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Kagylós spagetti

Hozzávalók 1 ek aprított petrezselyemzöld 3 ek extra szűz olíva olaj 40 dkg spagetti 25 dkg kagyló (tisztított) 10-15 dkg hagyma 30 ml tej 1 db peperoncino paprika 1 csipet só 1 csipet bors (őrölt) Elkészítés A két kissebb hagymát nagyon apró kockákra daraboljuk, és az olíva olajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kagylókat. Lassú tűzön kb. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, a tejet, a chili paprikát (peperoncino) és a sót ill.

Tovább 

 Profiterol

13 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Profiterol

Hozzávalók 2 ek porcukor 3 ek tej 1/2 l tejszin 25 dkg keserű (sötét) csokoládé 15 dkg liszt 10 dkg vaj 1 ek kristálycukor 4 db tojás 1 csipet só Elkészítés Egy edénybe tegyünk egy pohár vizet, egy csipet sót, egy kanál cukrot és 80 g vajat és forraljuk fel az egészet. Miután felforrt fokozatosan hozzáadagolva, tegyük bele a lisztet. Tegyük vissza az edényt a tűzre és főzzük a tésztát, miközben folyamatosan kavarjuk, mindaddig, amíg el nem válik az edény falától.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon finom, ki kellene próbálnom!

Tovább 

 Körtés -narancsos tejberizs

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 Körtés-narancsos tejberizs
Hozzávalók 4-6 adaghoz:
• 4-5 darab puha körte
• 4 dl tej (+ szükség esetén 1-2 dl)
• 6 dkg rizs
• 6 dkg cukor
• 2 dl tejszín
• 1 evőkanál porcukor
• 1 narancs reszelt héja

Körte 3 felvonásban: különleges őszi receptek


A körtét megmossuk, héjasan is hagyhatjuk, de meg is hámozhatjuk. Szeletekre vagy kockákra vágjuk, összekeverjük a fél narancs reszelt héjával, majd a hűtőbe tesszük összeérni.
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a rizst, majd fedő alatt, közepes lángon, gyakran megkevergetve teljesen puhára főzzük.

Tovább 

 Tejszínes csirkés rétes

13 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Tejszínes csirkés rétes

Hozzávalók:

  • felkockázott csirkemell,
  • tejszín,
  • só, bors,
  • vegyes zöldség

A réteslapok számának megfelelő mennyiségű zöldséget megpároljuk, megsózzuk. A csirkemell kockákat egy kevés olívaolajon megpirítjuk, majd kevés vízzel puhára főzzük. Tejszínnel állandó kevergetés mellett besűrítjük, sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a párolt zöldségeket. Az olajjal meghintett, zsemlemorzsával megszórt lapon eligazítjuk a tölteléket, majd összehajtjuk és aranybarnára sütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ezt is ki kell próbálnunk.Edit.

Tovább 

 Gesztenyés fatörzs

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Gesztenyés fatörzs

Bevezető:
A gesztenyés fatörzs az egyéb fatörzsfajtáktól annyiban tér el, hogy finomabb. Annak legalábbis, aki szereti a gesztenyét, ez biztos. Mindenesetre a gesztenyés fatörzs különleges zamatát a gesztenye adja, ezáltal kiléptetve a desszertet az ízvilági szürkeségből.

Tovább 

Borsos sertésszelet almás Medve sajt mártásban
Hozzávalók:
2 szelet sertéshús
1 ek. margarin
kevés őrölt bors
2 alma
0,85 dl fehérbor
4 db Medve kockasajt
1 tk.őrölt fehérbors
citromlé
Elkészítés:
Az enyhén kiveregetett sertésszeleteket megsózzuk, megborsozzuk, min2 oldalukat forró margarinban 2-3 percig sütjük,majd a szeleteket kivesszük a serpenyőből.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszönöm Marikám.Puszi Neked is.Edit.

Tovább 

 Pizza-Nápolytól-Szíciliáig

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

PIZZA – Nápolytól, Szicíliáig

A PIZZA meghódította a világot, ahogy valamennyi utcai étel meghódítja, legyen az a döner kebab, amely közismerten széppé tesz (Döner macht schöner!), vagy bármiféle hamburger, hot dog, stb. Az utcán élő kultúrák utcai ételeket kívánnak, s ebben aligha van változás, bármiféle időszakáról is beszéljünk jégkorszak utáni civilizációinknak. Çatal Hüyük városában éppúgy ették, mint Pompeiben, vagy a Magyarország lakosságával vetekedő méretű mai New Yorkban.

Tovább 

 Pizza redete,története

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

A pizza története

A pizza ma általánosan elterjedt, világszerte kedvelt étel, a közhit szerint olasz eredetű tésztaféle. A pizza eredete egészen a kőkorig nyúlik vissza. Tíz-tizenkétezer éwel ezelőtt még csak kovász nélküli lepénykenyeret készítette, a kézzel, lapos kövek között őrölt gabonalisztből víz hozzáadásával kevert pépet laposra dolgozták - hogy könnyen átsüljön -, és felforrósított kövön sütötték meg. Az így készült lepénykenyér persze nem volt lágy, szivacsos és rugalmas, de legalább könnyen emészthető és tápláló volt.

Tovább 

BEon5M hixmmawsblvf, [url=http://yrhaqlwfgkjm.com/]yrhaqlwfgkjm[/url], [link=http://kqwsxuxxjrdz.com/]kqwsxuxxjrdz[/link], http://ntvivehyvzsl.com/

 Kapros csirkecomb

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

2 csirkecomb
10 dkg tömlős Medve sajtkrém
1 dl tejszín
1 kis csokor kapor
őrölt bors

1-2 gerezd fokhagyma
2 tojás
2,5 dkg vaj
Hirdetés

Elkészítés:
A combokat sóval,borssal fűszerezzük.
A sajtkrémet,a tejszínt,a tojásokat,a vajat, és a zúzott fokhagymát az apróra vágott kaporral összekeverjük.
Beleforgatjuk a combokat és a tejszínes szósszal együtt kivajazott tepsibe tesszük.
Előmelegített sütőben készre sütjük.

 Citromos sajttorta

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

30 dkg sós keksz
10 dkg cukor
10 dkg vaj
A töltelékhez.
1 rúd vanília
40 dkg natúr Medve sajtkrém
A tetejére:
1 csg. vaníliás cukor
2 dl tejföl
5 dkg cukor
Hirdetés

Elkészítés:
A cukrot és a vajat habosra keverjük, majd a ledarált keksszel összedolgozzuk.
Egy kapcsos tortaformába simítjuk és 10 percig sütjük.
A vanília rudat kettévágjuk, a krémsajtba kaparjuk, hozzáadjuk a citrom levét, a cukrot és a tojásokat.
Jól összedolgozzuk és a megsült tésztára öntjük.

Tovább 

 Olívás sajtgolyók

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Olívás sajtgolyók

Az olívabogyó és a sajt köztudottan nagyon jó párost alkot. Könnyű elkészíteni és még könnyebb megenni!

Hozzávalók:
12,5 dkg vaj,
15 dkg liszt,
25 dkg reszelt sajt,
só,
pirospaprika.

Tovább 

 Tiramisu muffin recept

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Tiramisu muffin

Pár hónapja nyomozok egy puha, könnyű muffin alaprecept után.Végre sikerült találnom egy olyan alapmuffint, amely másnapra sem szárad ki, kívül - belül egyaránt kellemesen puha marad. Valami újat akartam kipróbálni és Illéskrisz képviselő muffinja ötletét alapul véve, megszületett a tiramisu muffin. Különleges és finom muffin lett belőle.

Hozzávalók:
25 dkg liszt,
2 1/2 tk sütőpor,
1/2 tk szódabikarbóna,
1 tojás,
12,5 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
0,8 dl növényi olaj,
2,5 dl tejföl,
10 dkg tiramisu ízű csokoládé darabokra vágva.

Tovább 

 OLASZ SERTÉSBORDA

13 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

uXpIyc svtmjtgzfnje, [url=http://hruetvwnqlxk.com/]hruetvwnqlxk[/url], [link=http://cnzfjpmbuuiu.com/]cnzfjpmbuuiu[/link], http://wrwoevxedaje.com/

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon szívesen kedves Réka.
Nagy örömömre szolgál,hogy egy számomra új hozzászóló is érkezett a személyedben.
Még sajnos nem találkoztunk.
Várlak máskor is.Puszi:Edit.

 Aranygaluska töltve

13 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók:

60 dkg liszt

3 db tojássárgája

kb. 10 dkg vaj

2 dkg élesztő

15 dkg cukor

tej

15 dkg sűrű baracklekvár

15 dkg cukros darált dió

Elkészítése:

A lisztből,3 tojássárgájából,5 dkg vajból,2 dkg élesztőből-melyet 1 dl tejben felfuttattunk és 15 dkg cukorból könnyű tésztát keverünk és lisztezett tálban,meleg helyen duplájára kelesztjük.

Azután lisztezett deszkára borítjuk,pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Mindegyik pogácsa közepére egy kiskanál barackízt teszünk és gömb alakúra formáljuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszi Editke, ha elkészül képet is fogok felrakni!

Tovább 

Recept: Citromos – rozmaringos csirkemellfilé roston Hozzávalók négy személyre:

  • 2 szép csirkemell filé
  • Bors
  • Egy citrom leve
  • 1 citrom díszítéshez
  • Friss rozmaring levelek

Hogyan készítjük el a Citromos – rozmaringos csirkemellet?

Előkészítjük a csirkemellet, megsózzuk, beborsozzuk ízlés szerint, majd citromlevet facsarunk rá, amit kicsit belemasszírozunk a húsba. Az egész rozmaring leveleket elhelyezzük a csirkemellen, jusson mindegyik szeletre 4-5 levélke (persze a csirkemell méretétől függően), az aljára és a tetejére is.

Tovább 

 Dödölle pincepörkölttel

13 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Főzőcskézzünk: egy tál dödöllét

A tradicionális vasi burgonyás-tésztás ételt (némi zalai kitekintéssel) keresztesi velős pincepörkölttel fejeltük meg. És ha van jobb receptjük, nosza, küldjék be, és mi tálaljuk! (Gasztrovatunk első leckéje.)
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Aki a tradicionális vasi tájételként elhíresült dödöllét ördöngös és komplikált fogásnak gondolja, meg fog lepődni. Egyszerű eledel, krumplis-lisztes tésztából kiszaggatott, hagymával megbolondított egytálétel, amely egy óra alatt elkészíthető.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszönöm Ilike.Üdv:Edit.

Tovább 

 CIPOLLE RIPIENE(TÖLTÖTT HAGYMA)

13 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

  • Hozzávalók

    2 nagy fej hagyma


    petrezselyemzöld


    hal vagy darált hús


    2 tojás sárgája


    só, bors


    zsemlemorzsa


  • Elkészítés

    Megtisztítjuk a hagymát és sós vízzel leforrázzuk. Leszűrjük, egy tányérra helyezzük és kivájjuk, úgy, hogy csak 2 réteg maradjon.


    A kivájt hagymát megforgatjuk kevés olajon, vigyázva arra, hogy ne pirítsuk meg. Rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és összekavarjuk.

Utolsó hozzászólás

Sályi Tiborné Erzsike üzente 13 éve

Biztosan nagyon finom a töltött hagyma!

Még nem készítettem,de megfogom próbálni! Gratulálok:

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu