Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók (4 személyre):
4 pulykamell filé
2 evőkanál vaj
1 evőkanál cukor
3 dl áfonyalé
1 nagy marék áfonya
só, bors
A töltelékhez:
1 nagy fej hagyma apróra vágva
2 evőkanál vaj
½ kg darált pulykahús (lehet disznó is)
20 dkg zsemlemorzsa
20 dkg hámozott gesztenye apróra vágva
1 marék aszalt áfonya
1 teáskanál apróra vágott friss kakukkfű
2 teáskanál apróra vágott friss zsálya
1 tojás
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Vajazz ki egy kisebb hosszúkás, mély
formát. A töltelékhez kicsit pirítsd meg a hagymát a vajon, majd keverd
hozzá a darált húst és a zsemlemorzsát, és együtt süsd 2-3 percig
folyamatos keverés mellett. Add hozzá a gesztenyét, az aszalt áfonyát, a
kakukkfüvet és a zsályát. Jól keverd el, sózd, borsozd ízlés szerint.
Vedd le a tűzről, és amikor kicsit kihűlt, keverd vele a felvert tojást.
Kanalazd a formába, és tedd a sütőbe egy órára, míg a teteje
aranybarnára nem sül.
A pulykamelleket vágd félbe, sózd, borsozd, majd a vajon süsd mindkét
oldalán barnulásig (ezt valószínűleg két adagban kell tenned). Add hozzá
a cukrot és az áfonyalevet, fedd be, és párold kis lángon 15 percig.
Add hozzá az áfonyákat is, és főzd még 5 percig, vagy amíg a pulyka átfő
és megpuhul.
Vedd ki a tölteléket a sütőből és vágd nyolc vastag szeletre. Minden
tányérra helyezz két szelet tölteléket, majd rá a pulykamelleket. Az
áfonyaszószt forrald még öt percig, hogy kicsit besűrűsödjön, majd öntsd
a pulykaszeletekre. Zöldkörettel tálald.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!