Olasz konyha Blog: 2009. augusztus

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1440 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1440 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1440 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1440 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

OLASZ KONYHA hírei - 2009. augusztus

Itt egy alkoholmentes nyári frissítő finomság, ami még egészséges is! A benne lévő piros gyümölcsök tele vannak antioxidánssal, vitaminnal, ásványianyagokkal! A fekete tea összetevő pluszban energizál, segít ébrenmaradnunk, és persze hidegen fogyasztva az ital tökéletesen frissít!

 


Vénusz kedvence koktél

 


Hozzávalók:

40 dkg cseresznye
20 dkg szeder
13 dkg eper
20 dkg feketeáfonya
7,5 dl gyömbérlé
5 dl limonádé
2,5 dl hideg fekete tea
1 citrom héja
10 mentalevél


Elkészítés:

A gyümölcsöket megmosás után, kis darabokban nagyobb kancsóba tesszük.

Tovább 

network.hu

Tudjátok, miért is olyan kedvelt Plaszországban a paradicsom?

Miért is fogyasztják olyan előszeretettel az olaszok?


Pommo d'oro - Paradicsom


Eme gyönyörű, piros zöldségnek rejtélyes, izgató és a nemi vágyat fokozó hatást tulajdonítottak már a 16-17. században is. Emiatt a kor alkimistái előszeretettel alkalmazták bájitalokban és gyógykészítményekben.


Nem csoda, hogy amikor az Újvilágból, az aztékoktól átterjedt Európába, hamarosan minden országban ismertté vált.

Tovább 

 

network.hu

 

Ha szeretitek az olasz éttermeket, feltétlenül nézzétek meg ezt az oldalt!!



 

 

 

 

 

 

http://olaszetterem.lap.hu/olasz_ettermek_budapesten/16356542



Összegyűjtötték nekünk a Budapesten található olasz vendéglőket.

Azt sajnos nem tudom garantálni, hogy mindegyik olasz szakácsokkal is dolgozik, de remélhetőleg sikerül jót választanunk egy baráti, esetleg meghitt vacsorához!


Ha a környezetetekben ismertek még valami szuper helyet, ami nincs a listán, akkor hát, megjegyzésbe vele!

Tovább 

network.huNegroni koktél


Hozzávalók:

1 rész gin

1 rész campari

1 rész édes vermut

ízlés szerint szódavíz

díszítés





Gin: a borókabogyó és más gyógynővények adják jellegzetes aromáját. Számos koktél kedvelt alapanyaga, az egyik legegyszerűbb a gin-tonic. Most egy kevésbé közismert, de finom változatát ismerhetitek meg.


Vermut: ezt az italfajtát emelném még ki, amely egyfajta fűszerezett bor. Háromféle formában kóstolhatjuk:

Dry: száraz, fanyarabb forma

Rosso: ezzel keserédes, gyógynövényes íz párosul

Bianco: gyülölcsösebb, könnyebb íz, jelen koktélunkhoz ez dukál!

Tovább 

network.hu

 

Itt egy jó kis olaszos finomság!

Ha már megvacsoráztunk, jól esik párunkkal egy finom koktél.. Megédesíti a napot és bevezet minket az éjszakába ;o)


 

 

 

 

Rossini koktél


Hozzávalók:

5 cl hideg földieperpép

10 cl behűtött prosecco


A prosecco egy élénk savú szőlőfajta, ami Olaszország északi részén a legelterjedtebb. Gyümölcsös, friss pezsgőborok készíthetők belőle. Nagyon fincsiiiii!!!


Elkészítés:

Egy koktélpoharat megtöltünk jéggel, lehet ez jégkocka, vagy tört jég.

Tovább 

 

network.hu

Gondolták volna, hogy az olasz tészta sok híreszteléssel ellentétben nem is olyan hízlaló? Ha jól elkészítjük, még fogyókúra része is lehet. Arról nem is beszélve, mennyi vitamint tartalmaz.

 

 

Ehhez a tésztafajtához kizárólag durumlisztre és vízre van szükségünk. A durumliszt durumbúzából készül, mely olaszországban az egyik legelterjedtebb. Minősége jobb az itthon honos búzafajtákénál, vitamin és ásványianyag tartalma miatt fogyasztása "melegen ajánlott" ;o)

 

Még pénztárcakímélő is egészséges volta mellett, mivel tojást nem igényel.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu