Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Péter Emma | 0 hozzászólás
Itt egy alkoholmentes nyári frissítő finomság, ami még egészséges is! A benne lévő piros gyümölcsök tele vannak antioxidánssal, vitaminnal, ásványianyagokkal! A fekete tea összetevő pluszban energizál, segít ébrenmaradnunk, és persze hidegen fogyasztva az ital tökéletesen frissít!
Vénusz kedvence koktél
Hozzávalók:
40 dkg cseresznye
20 dkg szeder
13 dkg eper
20 dkg feketeáfonya
7,5 dl gyömbérlé
5 dl limonádé
2,5 dl hideg fekete tea
1 citrom héja
10 mentalevél
Elkészítés:
A gyümölcsöket megmosás után, kis darabokban nagyobb kancsóba tesszük.
15 éve | Péter Emma | 0 hozzászólás
Tudjátok, miért is olyan kedvelt Plaszországban a paradicsom?
Miért is fogyasztják olyan előszeretettel az olaszok?
Pommo d'oro - Paradicsom
Eme gyönyörű, piros zöldségnek rejtélyes, izgató és a nemi vágyat fokozó hatást tulajdonítottak már a 16-17. században is. Emiatt a kor alkimistái előszeretettel alkalmazták bájitalokban és gyógykészítményekben.
Nem csoda, hogy amikor az Újvilágból, az aztékoktól átterjedt Európába, hamarosan minden országban ismertté vált.
|
|
15 éve | Péter Emma | 0 hozzászólás
Ha szeretitek az olasz éttermeket, feltétlenül nézzétek meg ezt az oldalt!!
http://olaszetterem.lap.hu/olasz_ettermek_budapesten/16356542
Összegyűjtötték nekünk a Budapesten található olasz vendéglőket.
Azt sajnos nem tudom garantálni, hogy mindegyik olasz szakácsokkal is dolgozik, de remélhetőleg sikerül jót választanunk egy baráti, esetleg meghitt vacsorához!
Ha a környezetetekben ismertek még valami szuper helyet, ami nincs a listán, akkor hát, megjegyzésbe vele!
Negroni koktél
Hozzávalók:
1 rész gin
1 rész campari
1 rész édes vermut
ízlés szerint szódavíz
díszítés
Gin: a borókabogyó és más gyógynővények adják jellegzetes aromáját. Számos koktél kedvelt alapanyaga, az egyik legegyszerűbb a gin-tonic. Most egy kevésbé közismert, de finom változatát ismerhetitek meg.
Vermut: ezt az italfajtát emelném még ki, amely egyfajta fűszerezett bor. Háromféle formában kóstolhatjuk:
Dry: száraz, fanyarabb forma
Rosso: ezzel keserédes, gyógynövényes íz párosul
Bianco: gyülölcsösebb, könnyebb íz, jelen koktélunkhoz ez dukál!
Itt egy jó kis olaszos finomság!
Ha már megvacsoráztunk, jól esik párunkkal egy finom koktél.. Megédesíti a napot és bevezet minket az éjszakába ;o)
Rossini koktél
Hozzávalók:
5 cl hideg földieperpép
10 cl behűtött prosecco
A prosecco egy élénk savú szőlőfajta, ami Olaszország északi részén a legelterjedtebb. Gyümölcsös, friss pezsgőborok készíthetők belőle. Nagyon fincsiiiii!!!
Elkészítés:
Egy koktélpoharat megtöltünk jéggel, lehet ez jégkocka, vagy tört jég.
15 éve | Péter Emma | 0 hozzászólás
Gondolták volna, hogy az olasz tészta sok híreszteléssel ellentétben nem is olyan hízlaló? Ha jól elkészítjük, még fogyókúra része is lehet. Arról nem is beszélve, mennyi vitamint tartalmaz.
Ehhez a tésztafajtához kizárólag durumlisztre és vízre van szükségünk. A durumliszt durumbúzából készül, mely olaszországban az egyik legelterjedtebb. Minősége jobb az itthon honos búzafajtákénál, vitamin és ásványianyag tartalma miatt fogyasztása "melegen ajánlott" ;o)
Még pénztárcakímélő is egészséges volta mellett, mivel tojást nem igényel.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu