Olasz konyha: Az olasz tésztáról

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

network.hu

Gondolták volna, hogy az olasz tészta sok híreszteléssel ellentétben nem is olyan hízlaló? Ha jól elkészítjük, még fogyókúra része is lehet. Arról nem is beszélve, mennyi vitamint tartalmaz.

 

 

Ehhez a tésztafajtához kizárólag durumlisztre és vízre van szükségünk. A durumliszt durumbúzából készül, mely olaszországban az egyik legelterjedtebb. Minősége jobb az itthon honos búzafajtákénál, vitamin és ásványianyag tartalma miatt fogyasztása "melegen ajánlott" ;o)

 

Még pénztárcakímélő is egészséges volta mellett, mivel tojást nem igényel.

 


Elkészítés olasz módra:

a tésztát nagyon bő , forrásban lévő vízhez adjuk, a sót csak a tészta után adagoljuk. Olajat a vízhez nem öntünk, mivel ha az elegendő mennyiségű, a tészta nem fog összeragadni. 100 gr tésztához kb. fél liter vizet számoljunk.

Az olaszok sosem főzik túl, félkeményen fogyasztják.

Leszűrés után ne mossuk le, ne öblítsük át, úgy lesz az igazi!

Kevés oliva olajjal összekeverhetjük.

 

network.hu

 

Saját kezűleg is készíthetjük, de boltban is megvásárolhatjuk. Itt különféle ízesítésekben és rengeteg formában található meg. A hígabb szószokhoz kisebb, recés szélű, esetleg bordázott tészták a legjobbak, ha sűrűbb szószt készítünk, válasszunk simább, hosszabb fajtát.

Címkék: olasz olasz tészta tészta étel

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu