Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Gondolták volna, hogy az olasz tészta sok híreszteléssel ellentétben nem is olyan hízlaló? Ha jól elkészítjük, még fogyókúra része is lehet. Arról nem is beszélve, mennyi vitamint tartalmaz.
Ehhez a tésztafajtához kizárólag durumlisztre és vízre van szükségünk. A durumliszt durumbúzából készül, mely olaszországban az egyik legelterjedtebb. Minősége jobb az itthon honos búzafajtákénál, vitamin és ásványianyag tartalma miatt fogyasztása "melegen ajánlott" ;o)
Még pénztárcakímélő is egészséges volta mellett, mivel tojást nem igényel.
Elkészítés olasz módra:
a tésztát nagyon bő , forrásban lévő vízhez adjuk, a sót csak a tészta után adagoljuk. Olajat a vízhez nem öntünk, mivel ha az elegendő mennyiségű, a tészta nem fog összeragadni. 100 gr tésztához kb. fél liter vizet számoljunk.
Az olaszok sosem főzik túl, félkeményen fogyasztják.
Leszűrés után ne mossuk le, ne öblítsük át, úgy lesz az igazi!
Kevés oliva olajjal összekeverhetjük.
Saját kezűleg is készíthetjük, de boltban is megvásárolhatjuk. Itt különféle ízesítésekben és rengeteg formában található meg. A hígabb szószokhoz kisebb, recés szélű, esetleg bordázott tészták a legjobbak, ha sűrűbb szószt készítünk, válasszunk simább, hosszabb fajtát.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
ÉDESSÉG - Kávéfagyi
Hires tészták...
KÁRTYÁS: Spagetti saláta, marhahússal
Citromos spagetti