Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Tudjátok, miért is olyan kedvelt Plaszországban a paradicsom?
Miért is fogyasztják olyan előszeretettel az olaszok?
Pommo d'oro - Paradicsom
Eme gyönyörű, piros zöldségnek rejtélyes, izgató és a nemi vágyat fokozó hatást tulajdonítottak már a 16-17. században is. Emiatt a kor alkimistái előszeretettel alkalmazták bájitalokban és gyógykészítményekben.
Nem csoda, hogy amikor az Újvilágból, az aztékoktól átterjedt Európába, hamarosan minden országban ismertté vált.
Így már érthető, miért is hívják Pommo d'oronak = Aranyalmának az olaszok, Pomme d'amournak a franciák, Liebesapfelnek a németek és nem utolsó sorban Love apple-nek az angolok.
Miért is olyan egészséges?
A paradicsomban számos, a szervezetünknek fontos tápanyag található.
Található benne karotin, B1, B2, C vitamin, kálium.
Fogyasztása csökkenti a reumás és ízületi fájdalmakat, jó hatású a köszvény, valamint gyulladásos megbetegedések esetén. Segíti az emésztést. Magas víztartalma oltja a szomjúságot. Arcpakolásként alkalmazva, és belsőleg is helyreállítja a bőr pH értékét, jótékony hatású a zsíros, pattanásos bőrre.
Likopin nevű hatóanyaga, ami egy karotinszármazék és az aranyalma színét is adja, nagyon fontos antioxidáns! Így a daganatos, fekélyes folyamatok, de pl. a megfázás megelőzésében is nagyon fontos, erősíti az immunrendszert.
Amit javasolok fogyasztásakor, hogy nyugodtan dolgozzuk fel, mert a karotinszármazékok párolt, dínsztelt formában könnyebben felszívódnak a szervezetben!
Ezért javasolt minél gyakoribb fogyasztása olaszos paradicsomszósz formában! :o)
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Panna Cotta
ÉDESSÉG - Kávéfagyi
Hires tészták...
ISMERTETŐ - AZ OLASZ KONYHA 2.