Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
tt van az ősz és a szőlő szezonja. Készítsünk belőle salátát, levest, főételt és desszertet is.
ŐSZI GYÜMÖLCSSALÁTA RECEPT 4 db őszibarack, Tetszik a recept?
5 db szilva,
1 kis fürt szőlő,
1 db körte,
1 db alma,
2 dl szőlő- vagy almalé,
1 db citrom
A gyümölcsöket meghámozzuk, kis darabokra vágjuk, majd egy kis tálban
összekeverjük. Ráöntjük a gyümölcslevet, belereszeljük a citrom héját,
majd belecsavarjuk a levét is. Jól összekeverjük, hűtőbe tesszük, 1-2
múlva, hidegen tálaljuk.
|
|
Gesztenyével Töltött Pulyka Olaszosan
Ízletes pulykás recept gesztenyével.
hozzáadás a vásárlólistához >>
Elkészítés
Gesztenyével Töltött Pulyka Olaszosan recept elkészítése kiszedjük a pulyka mell- és belső csontjait, csak a combcsontok maradnak benne.
1 evőkanál
finom liszt
- 5 dkg
vaj
- 1 dl
tej
- 1 kávéskanál
pirospaprika
- 1/2
póréhagyma
- 25 dkg
camembert sajt
- 20 dkg
trappista sajt
-
saláta
A szeletelt trappistát fóliára kirakjuk úgy, hogy a szeletek
összeérjenek, vagy akár egy picit fedjék is egymást. (A
fóliával fogjuk majd feltekerni.) A camembert sajtot nagyobb, a
póréhagymát apró kockákra vágjuk.
Hozzávalók:
50 g friss bazsalikom
1 ek fenyőmag
1 ek reszelt parmezán
2 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
300 g mozzarellagolyó
Elkészítése:
a bazsalikomot,a fenyőmagot.a 2 gerezd fokhagymával és a reszelt parmezánnal,finom krémessé keverjük.
Apránként hozzáadagoljuk a 2 ek olívaolajat is,illetve annyit,amennyinél kenhető,lágy masszát kapunk.
A mozzarellagolyókat lecsepegtetjük és egy nagy tálban bele hempergetjük a pestoba,de egészen egyszerűen a mozzarella tetejére is tehetjük a pestot.
Hozzávalók:
90 g rizsdara
60 g zselatinpor
170 g cukor
1/4 bögre kókuszreszelék
4 és 1/2 bögre forrásban lévő víz
néhány csepp mandulaaroma
néhány szem licsi
piszke vagy guava
valamint tejszín a tálaláshoz
Elkészítése:
Keverjük össze a százaz alapanyagokat.
Tegyük a keveréket egy lábasba.,majd keverés mellett adjuk hozzá a forrásban levő vizet.
Forraljuk fel!
Állandó keverés mellett hagyjuk főni további 10 percig vagy amíg besűrösödik.
Keverjük hozzá a mandulaaromát.
Hozzávalók:
500 g fettuccine
18 dkg olívabogyó
1 nagy padlizsán
2 ek olívaolaj
2 gerzd fokhagyma
1 citrom leve
2 ek. apróra vágott petrezselyemzöld
50 g reszelt parmezán
Elkészítése:
A zöld olívákat,ha szükséges kimagozzuk és csíkokra vágjuk.
A padlizsánt megmossuk,majd héjával együtt felkockázzuk és besózzuk.
20 percig állni hagyjuk.
Majd a levét leöntjük.
Az olívaolajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk és fél percig pirítjuk rajta. az apróra vágott fokhagymát.
Citromos halfilé | ||
Hozzávalók: tengeri halfilé 1 citrom 5 dkg vaj 2 dl fehérbor 1-2 dl tejszín 1 kk. étkezési keményítő só, bors petrezselyem 1 kk. cukor liszt és pirospaprika
Lisztbe pirospaprikát keverek, de csak annyit, hogy a beleforgatott haldarabok rózsaszínűek legyenek. A haldarabokat sózom, borsozom, a lisztben megforgatom és egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalukon megsütöm. Kiszedem egy edénybe, majd a helyére, a serpenyőbe vajat teszek. |
Hozzávalók:
2 tk. olívaolaj
8 szelet bacon
4 nagyobb fej gyöngyhagyma
2 dl főzőtejszín
15 dkg darabolt szárított paradicsom
50 dkg spagetti
10 dkg parmezán sajt
só
őrölt feketebors
4 tk fenyőmag
friss petrezselyem aprítva
Elkészítése:
Olívaolajon az apróra vágott bacont megpirítjuk egy serpenyőben.
A felesleges zsiradékot leöntjük.
Az edénybe tesszük a gyöngyhagymát és üvegesre pirítjuk.
Hozzákeverjük a tejszínt és felforraljuk.
Lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk az összevágott szárított paradicsomokat.
Marcsi konyhájából-Vadas zsemlegombóccal.
Mericsné Marikától-Sport szelet
Töltött csirkemell Edittől
a
MUNKÁTOKAT
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás