Olasz konyha: Citromos halfilé

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Citromos halfilé

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Citromos halfilé

 

  Citromos halfilé

 Hozzávalók:

tengeri halfilé

1 citrom

5 dkg vaj

2 dl fehérbor

1-2 dl tejszín

1 kk. étkezési keményítő

só, bors

petrezselyem

1 kk. cukor

liszt és pirospaprika

 

Lisztbe pirospaprikát keverek, de csak annyit, hogy a beleforgatott haldarabok rózsaszínűek legyenek. A haldarabokat sózom, borsozom, a lisztben megforgatom és egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalukon megsütöm. Kiszedem egy edénybe, majd a helyére, a serpenyőbe vajat teszek. Belecsavarom a citrom levét, beleöntöm a bort, borsozom, sózom, beleszórom a petrezselymet és néhány vékonyan levágott citromhéjat.  Forralom pár percig, majd a keményítőt a tejszínhez keverem és ezt is hozzáöntöm. Csak addig hagyom a tűzön, míg egy kicsit besűrűsödik. Egy pici cukorral ellensúlyozom a citrom savanyúságát. Tálaláskor a tányéron a szószt a halszeletekre öntöm.

A halszeleteket sózom... ...és borsozom. A lisztbe pirospaprikát keverek... ...beleforgatom a halszeleteket...
...és kevés olajon megsütöm. A halat kiszedem és a helyére vajat teszek... Belecsavarom a citromot...
...beleöntöm a bort... ...borsozom, vágott petrezselymet és citromhéjat adok hozzá ... ---sózom és felforralom. A tejszínbe étkezési keményítőt keverek...
...és a citromos szószhoz öntöm. Besűrítem és kevés cukorral ízesítem. A halra öntöm tálaláskor.

 

Címkék: http://azila.gportal.hu/gindex.php?pg=32435241

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu