Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
tt van az ősz és a szőlő szezonja. Készítsünk belőle salátát, levest, főételt és desszertet is.
ŐSZI GYÜMÖLCSSALÁTA RECEPT 4 db őszibarack, Tetszik a recept? Készítsd el, fotózd le, és töltsd fel a képet IDE! SZŐLŐKRÉMLEVES RECEPT Tetszik a recept? Készítsd el, fotózd le, és töltsd fel a képet IDE! FIATAL CSIRKE SZŐLŐVEL RECEPT Tetszik a recept? Készítsd el, fotózd le, és töltsd fel a képet IDE! CSIRKEMÁJ SZŐLŐVEL, BORRAL RECEPT A csirkemájat megmossuk, a hártyától megszabadítjuk, sózzuk, borsozzuk. Kimagozzuk a kettévágott szőlőszemeket. Kis vajon a májakat
megsütjük, aláöntjük a bort, kicsit pároljuk benne. Ha a máj elkészült,
kivesszük, a borba tesszük a szőlőt és összeforraljuk, de csak annyira,
hogy a szőlők ne essenek össze. Tetszik a recept? Készítsd el, fotózd le, és töltsd fel a képet IDE! SZŐLŐS PISKÓTAPALACSINTA RECEPT A palacsintákat szórjuk meg a szőlőszemekkel, locsoljuk meg egy kevés tojáslikőrrel, és félbehajtva, forrón tálaljuk.
5 db szilva,
1 kis fürt szőlő,
1 db körte,
1 db alma,
2 dl szőlő- vagy almalé,
1 db citrom
A gyümölcsöket meghámozzuk, kis darabokra vágjuk, majd egy kis tálban
összekeverjük. Ráöntjük a gyümölcslevet, belereszeljük a citrom héját,
majd belecsavarjuk a levét is. Jól összekeverjük, hűtőbe tesszük, 1-2
múlva, hidegen tálaljuk.
1 kg fehér szőlő,
2 dl tejszín,
2 dl édes fehér bor,
5 dkg cukor,
4 tojássárgája,
1 ek. liszt,
késhegynyi só,
1 dkg vaníliás cukor
10 dkg nagy szemű szőlőt száráról leszedünk, hosszában kettévágjuk,
hegyes késsel magvait kiszedjük, tálalásig hűtőben tartjuk. A maradék
szőlő levét kipréseljük. A fehérborral, vaníliás cukorral,
kristálycukorral lefőzzük. Hozzáöntjük a liszttel csomómentesen elkevert
tejszínt. Ezzel együtt ismét felforraljuk. Csipetnyi sót teszünk bele,
és a tűzről levesszük. Ha kissé lehűlt (legfeljebb 50-60 °C-os),
habverővel hozzákeverjük a 4 tojássárgáját. Ezt követően jégbe hűtjük és
a kimagozott szőlőszemekkel díszítve tálaljuk. Azonos módon
készíthetünk hideg gyümölcskrém levest őszibarackból és sárgadinnyéből
is.
1 kis fej vöröshagyma
50 g fehér vagy kék szőlő, lehetőleg mag nélküli
2 evőkanál olaj
4 nagy, kicsontozott csirkemell (kb. 700 g)
só
fekete bors
1 evőkanál vaj vagy margarin
1 teáskanál étkezési keményítő
1/8 l száraz fehérbor
1/8 l főzőtejszín
A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk, a szőlőt megmossuk, és a
szemeket félbevágjuk. Az olajat nagy serpenyőben közepes hőmérsékleten
felforrósítjuk. A csirkemelleket sóval és borssal ízesítjük, és minden
oldalról 5-6 percig sütjük, míg aranybarna színt nem kapnak, majd
kivesszük és félrerakjuk.
A vajat a serpenyőbe tesszük és megolvasztjuk. A hagymát hozzáadjuk, és 3
percig üvegesre pároljuk. Csészében összekeverjük az étkezési
keményítőt a borral, beleöntjük a serpenyőbe, és állandó keverés mellett
1-2 percig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik. Hozzáöntjük a tejszínt és a
szőlőt, majd 1 percig főzzük.
A csirkemelleket a hús keletkezett levével ismét beletesszük a
serpenyőbe és felforrósítjuk. A mártást sóval és borssal ízesítjük,
leöntjük vele a csirkemelleket, és már tálaljuk is az ételt
4 egész csirkemáj
1-1 fürt fehér és vörös szőlő
1,5 dl vörösbor
vaj
só
bors
40 dkg szőlő (szemek)
5 dkg vaj
5 dkg porcukor
5 db tojás
5 dkg liszt
2,5 dl tej
1 dkg vaníliás cukor
néhány kanál tojáslikőr
csipetnyi só
A szőlő héját és magjait távolítsuk el. A vajat a porcukor felével, a
tojások sárgájával, csipetnyi sóval és a vaníliás cukorral keverjük
habosra. Ezután adjuk hozzá a lisztet és a tejet. A tojások fehérjét a
cukor megmaradt részével verjük habbá, majd óvatosan forgassuk bele a
lisztes masszába. A tésztából süssünk, kivajazott palacsintasütőben négy
vastag palacsintát, úgy, hogy a felső felük kicsit lágy maradjon - nem
kell megfordítani őket.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!