Olasz konyha: Szőlő receptek

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Szőlő receptek

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

tt van az ősz és a szőlő szezonja. Készítsünk belőle salátát, levest, főételt és desszertet is.

 

ŐSZI GYÜMÖLCSSALÁTA RECEPT

4 db őszibarack,
5 db szilva,
1 kis fürt szőlő,
1 db körte,
1 db alma,
2 dl szőlő- vagy almalé,
1 db citrom
 
A gyümölcsöket meghámozzuk, kis darabokra vágjuk, majd egy kis tálban összekeverjük. Ráöntjük a gyümölcslevet, belereszeljük a citrom héját, majd belecsavarjuk a levét is. Jól összekeverjük, hűtőbe tesszük, 1-2 múlva, hidegen tálaljuk. 

Tetszik a recept? Készítsd el, fotózd le, és töltsd fel a képet IDE!

SZŐLŐKRÉMLEVES RECEPT
 
1 kg fehér szőlő,
2 dl tejszín,
2 dl édes fehér bor,
5 dkg cukor,
4 tojássárgája,
1 ek. liszt,
késhegynyi só,
1 dkg vaníliás cukor
  
10 dkg nagy szemű szőlőt száráról leszedünk, hosszában kettévágjuk, hegyes késsel magvait kiszedjük, tálalásig hűtőben tartjuk. A maradék szőlő levét kipréseljük. A fehérborral, vaníliás cukorral, kristálycukorral lefőzzük. Hozzáöntjük a liszttel csomómentesen elkevert tejszínt. Ezzel együtt ismét felforraljuk. Csipetnyi sót teszünk bele, és a tűzről levesszük. Ha kissé lehűlt (legfeljebb 50-60 °C-os), habverővel hozzákeverjük a 4 tojássárgáját. Ezt követően jégbe hűtjük és a kimagozott szőlőszemekkel díszítve tálaljuk. Azonos módon készíthetünk hideg gyümölcskrém levest őszibarackból és sárgadinnyéből is.

Tetszik a recept? Készítsd el, fotózd le, és töltsd fel a képet IDE!

FIATAL CSIRKE SZŐLŐVEL RECEPT
 
1 kis fej vöröshagyma
50 g fehér vagy kék szőlő, lehetőleg mag nélküli
2 evőkanál olaj
4 nagy, kicsontozott csirkemell (kb. 700 g)

fekete bors
1 evőkanál vaj vagy margarin
1 teáskanál étkezési keményítő
1/8 l száraz fehérbor
1/8 l főzőtejszín
 
 
A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk, a szőlőt megmossuk, és a szemeket félbevágjuk. Az olajat nagy serpenyőben közepes hőmérsékleten felforrósítjuk. A csirkemelleket sóval és borssal ízesítjük, és minden oldalról 5-6 percig sütjük, míg aranybarna színt nem kapnak, majd kivesszük és félrerakjuk.
A vajat a serpenyőbe tesszük és megolvasztjuk. A hagymát hozzáadjuk, és 3 percig üvegesre pároljuk. Csészében összekeverjük az étkezési keményítőt a borral, beleöntjük a serpenyőbe, és állandó keverés mellett 1-2 percig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik. Hozzáöntjük a tejszínt és a szőlőt, majd 1 percig főzzük.
A csirkemelleket a hús keletkezett levével ismét beletesszük a serpenyőbe és felforrósítjuk. A mártást sóval és borssal ízesítjük, leöntjük vele a csirkemelleket, és már tálaljuk is az ételt

Tetszik a recept? Készítsd el, fotózd le, és töltsd fel a képet IDE!

CSIRKEMÁJ SZŐLŐVEL, BORRAL RECEPT
 
4 egész csirkemáj
1-1 fürt fehér és vörös szőlő
1,5 dl vörösbor
vaj

bors

A csirkemájat megmossuk, a hártyától megszabadítjuk, sózzuk, borsozzuk.

Kimagozzuk a kettévágott szőlőszemeket. Kis vajon a májakat megsütjük, aláöntjük a bort, kicsit pároljuk benne. Ha a máj elkészült, kivesszük, a borba tesszük a szőlőt és összeforraljuk, de csak annyira, hogy a szőlők ne essenek össze.

Tetszik a recept? Készítsd el, fotózd le, és töltsd fel a képet IDE!

SZŐLŐS PISKÓTAPALACSINTA RECEPT
  
40 dkg szőlő (szemek)
5 dkg vaj
5 dkg porcukor
5 db tojás
5 dkg liszt
2,5 dl tej
1 dkg vaníliás cukor
néhány kanál tojáslikőr
csipetnyi só
 
A szőlő héját és magjait távolítsuk el. A vajat a porcukor felével, a tojások sárgájával, csipetnyi sóval és a vaníliás cukorral keverjük habosra. Ezután adjuk hozzá a lisztet és a tejet. A tojások fehérjét a cukor megmaradt részével verjük habbá, majd óvatosan forgassuk bele a lisztes masszába. A tésztából süssünk, kivajazott palacsintasütőben négy vastag palacsintát, úgy, hogy a felső felük kicsit lágy maradjon - nem kell megfordítani őket.

A palacsintákat szórjuk meg a szőlőszemekkel, locsoljuk meg egy kevés tojáslikőrrel, és félbehajtva, forrón tálaljuk.

Címkék: http://recept.paradicsom.info/cikkek/eletmod/szolo_receptek

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu