Olasz konyha Blog: 2009. április

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1440 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1440 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1440 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1440 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

OLASZ KONYHA hírei - 2009. április

Nagyon finom a caprese saláta, nem kell hozzá sok minden és nagyon látványos!

 

Hozzávalók:

 

- 1/2 kg paradicsom

- 25 dkg mozarella

- olivaolaj

- bazsalikom

- 6 szem kapribogyó

- só

- bors

- oregánó

 

A paradicsomot karikára vágom, a szeletek közé pedig vékonyra szeletelt sajtot helyezek.

Elkészítem az öntetet is, az olajból, a bazsalikomból, az oregánóból, a kapribogyóból, megsózom és megborsozom. Ezt a paradicsomra öntöm és jól behűtöm.

 

 

 

 

 

Utolsó hozzászólás

Pozsegovitsné Magdolna üzente 9 éve

Hmmm ha itt lenne is késő lenne.

Nagyon egyszerű és finom olasz tészta receptje került a kezembe, amit ki is próbáltam és bátran ajánlom mindenkinek!

 

Hozzávalók:

- 25 dkg spagetti tészta

- 30 dkg olasz felvágott

- 25 dkg gomba

- 25 dkg sajt

- 4 tojás

- 2 doboz tejföl

- oregano és só

 

A tésztát megfőzzük sős és nagyon kicsit olajos vízben. Az olasz felvágottat apró kockákra vágjuk és jól megpirítjuk. A gombát is felkockázzuk, megpároljuk.

Felverjük egy tálban a tojásokat, hozzákeverjük a tejfölt, a fűszert, a sót, a pirított olaszt és a párolt gombát, valamint a reszelt sajt felét is.

Utolsó hozzászólás

horváth ilona üzente 9 éve

kibróbáltam nagyonjó

Tovább 

 

Az édesszájúaknak mindenképpen figyelmébe ajánlom a következő receptet!

 

Először epres szószt készítünk a pudinghoz: 15 dkg epret és 4 dkg cukrot kis lángon és folyamatos keverés mellett öntetté főzünk. Az öntetet az előre kikészített poharak aljába öntjük.

 

Ezután elkészítjük a pudingot:

 

- 2,5 dl tej

- 2,5 dl tejszín

- 5 dkg cukor

- 4 g zselatin

- 1 rúd vanília

- kevés őrölt kardamon

 

A félbevágott és kimagozott vaníliarudat a magokkal együtt egy fazékba tesszük, és hozzáöntjük a tejet, a tejszínt, a csipet kardamont.

Tovább 

Régebben találtam valahol ezt a receptet, amit már ki is próbáltam, így biztonsággal ajánlom mindenkinek salátákhoz! Nagyon finom!

 

Annyit kell csak csinálni, hogy az alábbi hozzávalókat a mellette leírt módon a többihez önteni és alapos keverés után hideg helyre tenni egy ideig állni.

 

 

Hozzávalók:

 

375 ml oliva olaj
1 zúzott fokhagymagerezd
45 ml apróra vágott hagyma
30 ml törött piros szegfűbors
30 ml kristálycukor
10 ml Worcester szósz
5 ml (mindből) só,száraz mustár,paprika
3 ml (mindből) kakukkfű,bazsalikom,szurokfű, majoranna,turbolya
60 ml citromlé
60 ml ételecet

 

 

 

 

 

 

Utolsó hozzászólás

TIMÁR LAJOS üzente 9 éve

1 hiányzik rolla ami az olaszosságát adja. Reszelt parmezán.E nélkül nincs olasz konyha.

Tovább 

Alapos tisztítás és lecsöpögtetés után a következő hozzávalókat körülbelül egyformára vágjuk:

 

- 1 saláta

- 1 kígyóuborka

- 2 zöldpaprika

- 5-6 retek

- 1 kötés újhagyma

- 2-3 zsenge zellerszár

 

Egy tálba tesszük az aprított zöldségeket és jó alaposan összekeverjük őket. Ezután hozzáadunk:

 

- 1 kk sót

- 1 ek gyümölcsecetet

- 2 ek hidegen sajtolt olajat

 

Alapos keverés után hideg helyre tesszük és 2-3 órán át állni hagyjuk, hogy jól összeérjenek az ízek.

Utolsó hozzászólás

Tóth Péter üzente 9 éve

ez nagyon jó

Tovább 

Finom nyári olasz salátát készíthetsz kevés hozzávalóból. Mindössze 10 perc alatt megvan és rendkívül egészséges!

 

Hozzávalók: (ízlés szerinti mennyiséggel)

- saláta

- újhagyma

- koktél paradicsom

- mozzarella golyók

- bazsalikomlevél

- olívaolaj

 

A jól megmosott és lecsöpögtetett a salátát  és a paradicsomot is. A salátát apróra vágom, és egy tálba teszem. A mozzarella golyókat és a paradicsomokat félbe vágom, a hagymát apró karikákra vágom, és hozzáadom a salátához.

Tovább 

Hozzávalók:

 

- 2 zacskó babapiskóta

- 3-4 dl hideg kávé

- 250 gr mascarpone

- 3 tojás

- porcukor

- rum, rumaroma

- kakaópor (lehetőleg keserű)

 

 

A tojásokat szétválasztom. A sárgájához ízlés szerint porcukrot adok, amit habosra keverek. Eztán hozzáadom a rumot vagy rumaromát, a mascarponét és a kemény habbá felvert tojásfehérjét.

 

Egy mély tálba beleteszem az előtte kávéba mártogatott babapiskótákat és rétegenként megkenem krémmel. Addig csinálom, amig el nem fogy, a lényeg, hogy felülre krém kerüljön.

Tovább 

Már biztosan ettél profiterolt, ha igen, akkor tudod, hogy nem mindig sikerül jót enni. Én azt tapasztaltam, hogy vagy nagyon jól megcsinálják, vagy nagyon rossz az íze. Hát most találtam egy receptet, ki fogom próbálni. Tedd ezt te is, ha szereted, és mesélj, hogy sikerült! Ha jól, várom a kóstolót is! :)

 

Hozzávalók:

- 3 dl víz

- 24 dkg vaj

- 37 dkg liszt

- 12 db tojás

 

Hozzávalók a krémhez:

- 1/2 l tej

- 10 dkg cukor

- 5 dkg étcsoki

- 6 tojássárgája

- tejszínhab

 

 

A vajat felforraljuk.

Tovább 

Egy igazán finom receptet kaptam a hétvégén egy barátnőmtől, megmondom őszintén, én még nem próbáltam ki, de az ő elkészítésében nagyon-nagyon finom a pesto siciliano. Elmondása szerint nem egy nagy dolog elkészíteni.

 

Akkor lássuk!

 

Kell hozzá:

 

- 1 csipet só

- 1 csipet bors

- 1 ek apróra vágott petrezselyem

- 1 kk zellerlevél

- 2 db bazsalikom

- 3-4 ek olíva olaj

- 50 db fenyőmag vagy dió

- 3 gerezd fokhagyma

- 2 db paradicsom

 

 

A paradicsomokat kimagozom és meghámozom, a petrezselymet, zellerlevelet és bazsalikomot apróra vágom, a fokhagymát apróra töröm.

Tovább 

Egy régebben netről nyomtatott, kipróbált és bevált receptet szeretnék nektek leírni:

 

Hozzávalók négy főre:

 

- 4 szelet borjúhús

- 4 szelet sonka

- 10 dkg vaj

- 8 dkg parmezán sajt

- meleg paradicsommártás

 

A kiklopfolt húst bepanírozzuk, majd serpenyőben vajon kisütjük. A megsült szeletekre rátesszük a sonkát, sajtot szórunk rá és lefedve sütjük addig, míg a sajt rá nem olvad. Ha kivesszük a sütőből, meglocsoljuk egy kis paradicsommártással és már ehetjük is!

Tovább 

Hozzávalók:

- 40 dkg marhahús

- 40 dkg spagetti tészta

- 15 dkg paradicsompüré

- 2 vöröshagyma

- 2 gerezd fokhagyma

- 4 ek olaj

- 1 ek cukor

- 10 dkg sajt

- só, bors, oregano, bazsalikom

 

Először az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztom az olajban, majd a darálthússal együtt pirítom. Hozzákeverem a paradicsompürét, a cukrot, az apróra nyomott fokhagymát és a fűszereket ízlés szerint. Ezután párolni kell kevés vizet többször hozzáöntve.

A tésztát kifőzzük, tálaláskor pedig a tetejére tesszük az öntetet, amit reszelt sajttal szórunk meg.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu