Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Makaróni saláta
Egy olaszos saláta különlegesség. | ||
Makarónisaláta
|
Cantuccini (olasz teasütemény) édes sütemény hozzávalók
300g liszt
1 tk sütőpor
200g cukor
1 csipet só
2 tojás
1 tojás sárgája
100g mandula, egész
50g őrölt mandula
tej
Keverjük össze a hozzávalókat, és gyúrjuk tésztává.
Alakítsunk ki hosszúkás zsemleformákat a tésztából (Ø 4–5cm vastagon).
Kenjük meg egy kevés tejjel.
Süssük 190°C-on 30 percig.
Még melegen vágjuk fel kb 1 cm-es csíkokra a megsült tésztát,
majd helyezzük vissza a sütőbe, és kb 50–80°C-on szárítsuk 20 percig.
|
|
Gyömbéres-csokis kocka
Hozzávalók:
20 dkg mazsola
12,5 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 tasak vaníliás cukor
1 kk. őrölt gyömbér
4 db tojás
25 dkg finomliszt
1 tasak sütőpor
25 dkg darált étcsokoládé
A mázhoz:
15 dkg tortabevonó csokoládé
2 ek. étolaj
cukrozott cseresznye,gyömbér,aszalt sárgabarack,mogyoró
Elkészítése:
Egy 25×35 cm-es tepit kibélelünk sütőpapírral.
A sütőt bemelegítjük 180 fokra.
A mazsolát leöblítjük forró vízzel,lecepegtetjük,szárazra töröljük.
Hozzávalók:
25 babapiskóta,
15 dkg porcukor,
20 dkg vaj,
3 tojássárgája,
3 dkg kakaó,
15-20 szem rumos meggy,
3 dl tejszínhab.
Csokoládébomba elkészítése:
A vajat
a cukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót és a keményre
vert tojáshabot.
Beleforgatunk 15-20 szem kimagozott rumos meggyet.
Egy
üvegtál aljára ebből a krémből kenünk egy réteget, majd egy sor piskótát helyezünk
rá. Ismét krém, majd piskóta következik, amíg a piskóta el nem fogy.
13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás
Kókusztejes csirkemell karambolával és kaliforniai paprikával csirkehúsos hozzávalók
40 dkg csirkemell filé
1 kisebb piros kaliforniai paprika
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 karambola (csillaggyümölcs)
165 ml kókusztej
1 teáskanál galangal (thai gyömbér) por
1 teáskanál nyílgyökér por
3 evőkanál friss koriander levél
só, bors és pirospaprika ízlés szerint
kevés olivaolaj
1,5 bögre jázmin rizs (ehhez a recepthez is nagyon jó választás a fekete rizs)
2 bögre víz
1 mokkáskanál kurkuma
1.
Hozzávalók: 40 dkg sertésmáj, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 pohár száraz vörösbor, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, 3 evőkanál olaj, 1 kanál liszt,csieptnyi csípős paprika, bors, só.
A mákat nagyon vékony csíkokra vágjuk, a hagymát vékony karikákra. Olajon sárgára fonnyasszuk a hagymát, hozzáadjuk a májat, erős tűzön lepirítjuk. A só kivételével az összes fűszerrel megszórjuk, a lisztel simára kevert borral felöntjük, összeforreljuk és csak eután sózzuk. Makarónival vagy spagettivel tálaljuk.
Toscanai sertéssült recept
Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb (v. borjú),
75 dk paradicsom,
15 dkg mozarella,
2 hagyma,
1,2 dl húsleves,
3 ek olaj,
só, bors,
bazsalikomlevél.
Elkészítés:
2 paradicsomot félreteszünk, a többit kockára vágjuk. 1 ek. forró olajon üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a paradicsomkockákat, felöntjük a húslevessel. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt alacsony hőfokon kb. 10 percig pároljuk. A bazsalikomot néhány levél kivételével felaprítjuk, és a mártásba tesszük.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás