Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás
40 dkg csirkemell filé
1 kisebb piros kaliforniai paprika
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 karambola (csillaggyümölcs)
165 ml kókusztej
1 teáskanál galangal (thai gyömbér) por
1 teáskanál nyílgyökér por
3 evőkanál friss koriander levél
só, bors és pirospaprika ízlés szerint
kevés olivaolaj
1,5 bögre jázmin rizs (ehhez a recepthez is nagyon jó választás a fekete rizs)
2 bögre víz
1 mokkáskanál kurkuma
1. Vágd falatkányi darabokra a csirkemellet.
2. Sózd, borsozd, add hozzá a galangal port és egy evőkanál oliva olajat. Jól forgasd össze és hagyd állni.
3. A kaliforniai paprikát vágd kis kockákra. A karambolát a blogomban foglaltak szerint készítsd elő és szeleteld fel.
4. Aprítsd fel a vöröshagymát és zúzd össze a fokhagymát.
5. Készítsd el a választásod szerinti rizst. Én a jázmin rizst kurkumaporral készítettem, úgy szép sárga lesz.
6.Hevíts fel egy kevés olajat egy serpenyőben és fonnyaszd meg a hagymát, majd tedd bele a fokhagymát.
7. Tedd hozzá a kaliforniai paprikát, a karambolát és kevergesd öt percig.
8. Ízesítsd ízesítsd sóval és borssal, tartsd melegen.
9. Hevíts egy kevés olivaojat egy kis wokban. Pirítsd a bepácolt csirkemellet, amíg kellően átsül.
10. Öntsd fel a kókusztejjel, add hozzá a koriander felét és főzd 3-4
percig. Ha kell ízesítsd még sóval és egy kevés pirospaprikával.
11. Vedd le a tűzről. Ha túl híg lenne, vízzel összekevert nyílgyökér porral (arrowroot) érd el a kívánt sűrűséget.
Tálaláskor
szedj egy adagnyit a karambolás keverékből, készíts egy kicsi
mélyedést, oda teheted a kókusztejes csirkét. A rizst formázd
karikával, ha van. Szórd meg a csirkét a maradék durván vágott friss
korianderrel.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Csirkemell saláta vinaigrette öntettel
ÉDESSÉG - Kávéfagyi
Hires tészták...
ISMERTETŐ - AZ OLASZ KONYHA 2.