Olasz konyha: Csirkemell saláta vinaigrette öntettel

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók 4 főre:
A salátához:

 

• 2 db filézett csirkemell
• ½ fej jégsaláta
• ½ fej radicchio (vörös saláta)
• 4 db sárgarépa
• 1 db póréhagyma
• 2 db krumpli
• 10 db spárga
• 1 db kaliforniai paprika
• 2 db tojás
• 30 dkg parmezán sajt

A vinaigrette öntethez:

• 2/3 rész extra szűz olívaolaj
• 1/3 rész balzsamecet
• 2 kanál dijoni mustár
• Kömény
• Snidling
• Sonkahagyma (kis fejű vöröshagyma)
• Só
• Bors


Elkészítés:

A spárgát finoman megpucoljuk, olyan mozdulatokkal, mintha répát tisztítanánk.
A salátát 20 percig hideg vízbe áztatjuk, hogy az összes vegyszer, amivel kezelték, leázzon róla.
A jégsalátát törjük, mert ha késsel vágjuk, megbarnul. A radicchio nem ilyen érzékeny, lehet nyugodtan vagdosni. A csirkehúst apróra vágjuk.
A répát vékony csíkokra aprítjuk, nyersen marad.
A póréhagyma közepét kivesszük, mert kemény, a többit vékony karikákra szeleteljük.
A sonkahagymát szintén apróra vágjuk.

A tojást megfőzzük. (Tegyünk sót a vízbe, így a tojás héja később egyben jön le, nem törik apró darabokra.) Nem több, nem kevesebb, 10 percig fűzzük, így nem lesz zöld a sárgája, és túl folyós sem.

A csirkemellet annyi vízbe tesszük, amennyi ellepi, és kb. 10 percig főzzük(!). Ha megfőtt és kihűlt, kis darabokra vágjuk.

A spárgát és a krumplit kb. 20-25 percig együtt (!) főzzük.
Mivel sokan azért nem esznek paprikát, mert a héját nehezen tudják emészteni, nagymamáink ősi trükkjéhez folyamodunk: addig sütjük egy platnin, míg meg nem ég, utána hideg víz alatt egyben lehúzzuk a héját. Ezt követően apró csíkokra vágjuk.

Az öntet elkészítése: az olívaolajat és a balzsamecetet összeöntjük, hozzáadjuk a sót, borsot, mustárt, majd az egészet habverővel jól összekeverjük.

Az összetört salátát, hagymát, póréhagymát rétegesen egymásra halmozzuk; megágyazunk a csirkemell, a spárga, a darabokra vágott tojás, krumpli, a vékony csíkokra vágott paprika és répa számára. A kívánatos halmot bőségesen meglocsoljuk a vinaigrette öntettel. Buon Appetito!

Címkék: csirkemell főzés főzőiskola gianni olasz recept saláta vinaigrette étel öntettel

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu