Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Pereszlényi Judit | 1 hozzászólás
Közkedvelt szicíliai egytálétel olívával, kapribogyóval, paradicsommal, és persze sok sajttal...
Hozzávalók:
3 nagyobbacska cukkíni
30 dkg darált marhahús
3 evőkanál paradicsompüré
egy nagyobb fej vöröshagyma
3 dkg kapribogyó
5 dkg olajbogyó apróra vágva
só, kevés fehér bors, pár levélke friss bazsalikom
olívaolaj
20 dkg reszelt parmezán
A három cukkínit alaposan megmosom, és forró vízben megfőzöm (ez nagyjából 8-10 perc enyhén zubogó vízben).
Piros rizottó, hát nem gyönyörű? És milyen finom!! Szokatlan recept, de itt az ideje annak, hogy kipróbálj valami újat!
Ami kell hozzá:
egy bögre rizs
egy nagy fej cékla
egy közepes cukkíni
egy nagyobb vöröshagyma
1 dl száraz vörösbor
5-6 dl húsleves, vagy zöldségleves alaplé
egy teáskanál margarin
4 dkg parmezán
egy bő marék rukkola
Felforralom a levet, vagy ha nincs, gyorsan összeütök egyet, a főtt zöldség bármikor jöhet!
Közben megpucolom a céklát, és robotgépben felaprítom, és leszűröm a levét.
|
|
15 éve | Serfőző Éva | 0 hozzászólás
Ez a könnyű és könnyen elkészíthető spenótos finomság közkedvelt előétel Itáliában, magában, vagy pirítóssal, kevés friss paradicsommal is mennyei!
Hozzávalók:
50 dkg mélyhűtött rostos spenót
30 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 tojás
20 dkg reszelt parmezán
4 evőkanál vaj
egy gerezd fokhagyma
só, bors, szerecsendió
A spenótot szelíd láng fölött kiolvasztom és átszűröm, majd hozzáadom a tojást, és fakanállal alaposan elkeverem.
15 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
Bazsalikomos, kesudiós, citromos finomság, a spagetti egy másik, kevésbé népszerű változata.
Hozzávalók:
2 teáskanál friss petrezslyem, apróra vágva
4 dkg pörkölt kesudió
1 gerezd fokhagyma
1/4 csésze extraszűz olívaolaj
egy fél citrom kifacsart leve, a gyümölcshússal együtt
2 evőkanál parmezán
só
A kesudiót kávédarálóban aprítom szinte porrá. A többi hozzávalótrobotgéppel simára keverem, majd hozzáöntöm a kesudiót is, és még keverem egy keveset, hogy teljesen homogén masszát kapjak.
15 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
Klasszikus olasz recept, kicsit hasonlít a bundáskenyérre, de csak kicsit:)
Hozzávalók:
23 dkg mozzarella
4 tojás
8 szelet toastkenyér
liszt, víz
olaj a sütéshez
Először is négy szeletre vágom a mozzarellát. A kenyérszeletek héját levágom, mindegyikre teszek egy szeletet, majd egy másik szelettel befedem. Eddig sima szendvics.
Most jön a trükk.
Egy picit megtrancsírozom a szeleteket, de óvatosan, nehogy kikandikáljon a sajt a szélén.
Aztán minden oldalukat lisztbe mártom, majd vízbe, és egy kissé meglapogatom a szeleteket, hogy az oldalukról beljebb szivárogjon a víz.
15 éve | Serfőző Éva | 1 hozzászólás
Palacsinta mindenhol van, és mindenhol egy picit más, másként készül, és máshogyan nevezik. Még jó:)
A crespelle a mi palacsintánk olaszos változata (vagy a mi palacsintánk a crespelle magyaros verziója:), ezúttal prosciutto-val és mozzarellával, egy könnyű, bögrés recept alapján elkészítve.
Hozzávalók
a palacsintához:
3 tojás
másfél bögre zsíros tej
1 bögre + 1 púpos evőkanál teljes kiörlésű liszt
egy csipet tengeri só
Ennyiből nagyjából 18 palacsinta sül egy átlagos palacsintasütőben, ha több, az nem baj, de ha kevesebb, akkor túl sok lesz a töltelék.
15 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
Mert a cannelloni az egyfajta csőtészta, inkább lyuk mint tészta. Óriási átmérőjű, rövidre szabott, tölthető olasz tészta, amit szósszal leöntve, sajttal megszórva kisütnek.
A cannoli ezzel szemben hajtogatott tészta, igaz, ez is csőforma, és töthető, de édes, diós, és desszertként szervírozzák.
Ideje kipóróbálnod:)
Az alap elkészítése, avagy a cannoli receptje:
6 dkg liszt
25 dkg porcukor
7 dkg vaj
4 tojásfehérje
19 dkg dió durvára őrölve
1 kávéskanál vaníliaesszencia
Először is megolvasztom a vajat.
15 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
A
recept elkészítéséhez 16 - 18 elkészített cannolira, és egy
habtöltő-krémkinyomóra lesz szükséged (nem is tudom, hogyan nevezik
pontosan ezt az eszközt:)
Hozzávalók:
45 dkg ricotta
10 dkg mascarpone
25 dkg eper, félbevágva
fél csésze porcukor
fél teáskanálnyi reszelt narancshéj
egy teáskanálnyi frissen facsart narancslé
negyed csészényi apróra vágott és pirított, nem sózott mandula
5 dkg fehércsoki, lereszelve
1 csomag vaníliáscukor
A eper negyedét vágd fel apró darabokra, a maradék epret pedig dobd egy lábasba, öntsd rá a narancslevet és a cukrot, és főzd addig, míg az egész megsziruposodik.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás