Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Mert a cannelloni az egyfajta csőtészta, inkább lyuk mint tészta. Óriási átmérőjű, rövidre szabott, tölthető olasz tészta, amit szósszal leöntve, sajttal megszórva kisütnek.
A cannoli ezzel szemben hajtogatott tészta, igaz, ez is csőforma, és töthető, de édes, diós, és desszertként szervírozzák.
Ideje kipóróbálnod:)
Az alap elkészítése, avagy a cannoli receptje:
6 dkg liszt
25 dkg porcukor
7 dkg vaj
4 tojásfehérje
19 dkg dió durvára őrölve
1 kávéskanál vaníliaesszencia
Először is megolvasztom a vajat. Azután összekeverem a tojásfehérjét a cukorral, azután mehet bele a liszt, és robotgéppel alaposan összedolgozom. Közben lassan belecsorgatom az olvasztott vajat, majd hozzáadom a diót és a vaníliaaromát is. Ha úgy látom, hogy minden a helyére került, akkor mehet a hűtőbe, alufóliával lefedve jó 3-4 órára. Igazából érdemes sütés előtt egy nappal elkészíteni.
Azután következik a neheze. Evőkanállal adagolom a sütőpapírral bélelt tepsibe a tésztát,megvárom, míg szétterül, azután előremelegített sütőben 200 fokon 5-6 percig sütöm. Nem szabad megbarnulnia! Azután kihúzom a tepsit, és gyorsan melegiben egy vastagabb fakanál nyelére csavarom a tésztát.
Ehhez persze előtte le kell fejteni a sütőpapírról - ehhez krémkenő lapot használok.
Amíg az egyiket tekered, a többi maradjon a forró tepsiben ,nem szabad kihűlnie! A felcsavart tészta pedig egy másik, hideg sütőben pihenhet, már töltésre készen.
Jó munkát, balesetmentes szórakozást kívánok!:)
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Epres-mandulás cannoli
Vaníliás-grillázsos panna cotta
Crespelle al prosciutto e mozzarella, sonkás-mozzarellás sült palacsinta
ÉDESSÉG - Kávéfagyi