Olasz konyha: Vaníliás-grillázsos panna cotta

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


 

network.huA panna cotta, vagyis az olasz tejpuding a világ legeggyszerűbben elkészíthető tejes desszertje, mégis előkelő helyen szerepel még a sokcsillagos éttermek desszertlapján is.

Bevallom őszintén, én többnyire ránézésre-adagokkal sütök és főzök, ezért inkább kikerestem egy egyszerű alapreceptet, megtoldva a saját egyik verzióm kiegészítő elemeivel.

 

 

Ami a verziókat illeti, ahány íz, annyi lehetőség: készülhet gyümölccsel, keleti fűszerekkel, sőt, sós változatban is. Egy gyakorlott panna cotta készítő akár naponta más-más, új kreációt tálalhat ... magának:)

(Ha ütnének sem vennék bolti gyümölcsjoghurtot, vagy más krémdesszertet, mióta elolvastam, mi van benne...)

 

Tehát az alaprecept:

 

4 dl tejszín (30%-os)

2 dl FRISS tej (3% fölött)

5 dkg cukor

1 rúd vanília (vagy egy kávéskanál kivonat)

4 lap zselatin

 

A tejet a cukorral, a vaníliarúd kikapart belsejével együtt állandó kevergetés mellett felforralom, hozzáöntöm a tejszínt, és hagyom még egyet rottyanni.

Közben beáztatom hideg vízben a zselatint.

Miután elzártam a gázt, kinyomkodom a zselatin lapokat, és a krémhez keverem. (Aki vaníliaeszenciát használ, csak most adja hozzá!)

Hagyom kihűlni, állandó kevergetés mellett, nehogy becsomósodjon.

 

network.hu

network.hu

network.hu

 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Így készül az alap panna cotta, viszont ehhez a változathoz érdemes először a grillázst elkészíteni.

 

10 dkg apróra vágott mogyoró vagy mandula

10 dkg kristálycukor

1 dkg vaj

 

A cukrot a vajjal együtt aranybarnára olvasztom, belekeverem a pirított magokat, és hagyom kicsit kihűlni.

 

Azután kisebb formákba öntöm (lehet homokozó forma, sütiforma, üvegtál, mini kuglóf forma, bármi), a tejszínes krém felét, utána rászórok egy réteget a grillázsból, de úgy, hogy ne érjen a forma falához, különben beragad!, azután újra egy réteg krém, kész is van. Azután hűtőbe teszem a tálkákat,

4-5 óra múlva előveszem, egy pillanatra forró vízbe mártom, és gyors mozdulattal egy tányérra borítom.

 

Ha nincs kedved a grillázzsal vacakolni, szórhatsz bele pirított magvakat, gyümölcsöt reszelt citromhéjjal, kókuszt, csokidarabkákat vagy mákot, reszelt citromhéjjal, de lehet csokis, kávés, vagy gyümölcsszószos is. A tej lehet mandulatej, vagy vaníliás szójatej, és a tejszínt is felezheted, helyette tehetsz bele joghurtot, akkor eggyel kevesebb zselatinnal készítsd. Készíthetsz mézzel is panna cottát, de létezik tojáslikőrös is, kimondottan húsvétra. És mehet rá bármilyen öntet!

 

Címkék: desszert grillázs konyha különleges olasz panna cotta recept tej tejes tejpuding vanília édes édesség

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu