Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Serfőző Éva | 1 hozzászólás
Palacsinta mindenhol van, és mindenhol egy picit más, másként készül, és máshogyan nevezik. Még jó:)
A crespelle a mi palacsintánk olaszos változata (vagy a mi palacsintánk a crespelle magyaros verziója:), ezúttal prosciutto-val és mozzarellával, egy könnyű, bögrés recept alapján elkészítve.
Hozzávalók
a palacsintához:
3 tojás
másfél bögre zsíros tej
1 bögre + 1 púpos evőkanál teljes kiörlésű liszt
egy csipet tengeri só
Ennyiből nagyjából 18 palacsinta sül egy átlagos palacsintasütőben, ha több, az nem baj, de ha kevesebb, akkor túl sok lesz a töltelék.
a Béchamel mártáshoz:
2 bögre zsíros tej
3 evőkanál margarin
7 evőkanál teljes kiörlésű liszt
a töltelékhez:
15 dkg sonka
15 dkg mozzarella
2 tojássárgája
10 dkg + 2 evőkanál reszelt parmezán
A palacsinta elkészítése a szokásos: robotgéppel összekverem, és hűtőben pihentetem egy órát.
Kivajazott palacsintasütőben sütöm meg, egy adag három evőkanálnyi masszából készül.
Amíg pihen a tészta, készülhet a mártás, és a töltlék is.
A szószhoz felmelegítem a tejet, egy másik edényben sütő fölött picit megolvasztom a vajat, és nagyon szelíd lángon fakanállal apránként beledolgozom a lisztet. Azután óvatosan hozzákverem a tejet, és melegítem, míg bugyborékolni nem kezd. Akkor megsózom, és még 15 percig, állandó keverés mellett főzöm tovább.
A sonkát és a mozzarellát apró darabokra vágom, elkeverem benne a reszelt sajtot és a tojássárgákat, és beleszórom a mártásba. Keverem, kavarom, ha ismét kezd felforrni, készen is van.
Azután a szokásos módszerrel töltöm a palacsintákat, viszonylag sok töltelékkel, a két végét is behajtva. Vajjal átsimított sütőbe helyezem őket, reszelt parmezánt hintek a tetejükre, és 350 fokosra előmelegített sütőben 15 percet sütöm.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Spagettis-parmezános frittata
ÉDESSÉG - Kávéfagyi
KÁRTYÁS:A SOKOLDALÚ OMLÓS TÉSZTA
TUDÁSBÁZIS-A JÓ KELT TÉSZTA TITKA!