Olasz konyha: Spagettis-parmezános frittata

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

A népszerű frittata név mögött valójában az egyik leggyakrabban készített eledel áll - ami még egy hímneműn sem szokott kifogni :)

Bár ami azt illeti, kicsit durva volna letojásrántottázni a frittatát, maradjunk inkább az omlettnél, olasz módra. És ha már az omlettnél tartunk, azt pedig az különbözteti meg a sima rántottától, hogy tejjel, tejszínnel vagy tejföllel dúsítjuk, és igyekszünk szép sima lepénnyé sütni, több-kevesebb sikerrel.

 

Mifelénk a rántották -vagy omlettek- többnyire hagymával, szalonnával, gombával, paprikával készülnek.

Itáliában jellemzően nemes sajtok, prosciutto, aszalt paradicsom, bazsalikom, olívabogyó, sőt, nemritkán tésztafélék keverednek a tojásokhoz.

 

És következzen is mindjárt egy hagyományos olasz recept, a

 

Frittata di pasta

Hozzávalók:

 

fél kiló spaghetti "al dente", azaz roppanósra főzve

20 dkg pancetta, prosciutto, lehet mindjárt pármai sonka:)

20 dkg paradicsom

3 apróbb vöröshagyma

6 tojás

1 dl tejszín

egy csokor friss petrezselyem

1 dl száraz fehérbor

15 dkg reszelt parmezán

egy kisebb csípőspaprika

3 evőkanál olívaolaj

3 gerezd fokhagyma

só, fehérbors

 

Először is, túlesem a nehezén: forró vízbe dobom a paradicsomot, majd lehántom a héját. Ez néha fáj...utána pedig villával vagy turmixgéppel pépesítem.

Azután megfőzöm a tésztát (nem szétfőzőm!), majd a felkockázott sonkát az apróra vágott hagymával, fokhagymával és paprikával kissé megpirítom olívaolajon. Ráöntöm a paradicsompürét és a fehérbort, és 5 percig hagyom lasú tűzön rotyogni, majd elzárom.

 Közben a spagetit aprób darabokra vágom, és ráöntöm a paradicsomos alapra, majd mehetnek rá a tejszínnel felvert tojások is. Sózom, borsozom, alaposan összekeverem, azután rászórom a parmezánt és az apróra vágott petrezselymet, és azt is belekverem.

 

network.hu

 Aztuán előveszek egy mélyebb serpenyőt, egy kanál olívaolajat felforrósítok benne, és beleöntöm a masszát, és keverem és keverem, majd hagyom picit összeállni az alját. Itt is fontos a szelíd láng! Ha egybesült az alja, ráborítok egy fedőt, aztán a frittatát a fedőre, és visszacsúsztatom a másik oldalával, rálocsolom a harmadik kanál olívaolajat, pár pericig hagyom a másik felét is sülni, és készen is van. Egy nagy tálra borítom, olyan lett mint egy torta, lehet szépen szeletelni.

Ne tessék, a frittata sem egy nagy ördöngösség:)

 

 

 

Címkék: al dente fehérbor frittata frittata di pasta mediterrán olasz olasz konyha omlett paradicsom parma parmezán prosciutto recept rántotta sonka spaghetti tojás

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu