Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A népszerű frittata név mögött valójában az egyik leggyakrabban készített eledel áll - ami még egy hímneműn sem szokott kifogni :)
Bár ami azt illeti, kicsit durva volna letojásrántottázni a frittatát, maradjunk inkább az omlettnél, olasz módra. És ha már az omlettnél tartunk, azt pedig az különbözteti meg a sima rántottától, hogy tejjel, tejszínnel vagy tejföllel dúsítjuk, és igyekszünk szép sima lepénnyé sütni, több-kevesebb sikerrel.
Mifelénk a rántották -vagy omlettek- többnyire hagymával, szalonnával, gombával, paprikával készülnek.
Itáliában jellemzően nemes sajtok, prosciutto, aszalt paradicsom, bazsalikom, olívabogyó, sőt, nemritkán tésztafélék keverednek a tojásokhoz.
És következzen is mindjárt egy hagyományos olasz recept, a
Frittata di pasta
Hozzávalók:
fél kiló spaghetti "al dente", azaz roppanósra főzve
20 dkg pancetta, prosciutto, lehet mindjárt pármai sonka:)
20 dkg paradicsom
3 apróbb vöröshagyma
6 tojás
1 dl tejszín
egy csokor friss petrezselyem
1 dl száraz fehérbor
15 dkg reszelt parmezán
egy kisebb csípőspaprika
3 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
só, fehérbors
Először is, túlesem a nehezén: forró vízbe dobom a paradicsomot, majd lehántom a héját. Ez néha fáj...utána pedig villával vagy turmixgéppel pépesítem.
Azután megfőzöm a tésztát (nem szétfőzőm!), majd a felkockázott sonkát az apróra vágott hagymával, fokhagymával és paprikával kissé megpirítom olívaolajon. Ráöntöm a paradicsompürét és a fehérbort, és 5 percig hagyom lasú tűzön rotyogni, majd elzárom.
Közben a spagetit aprób darabokra vágom, és ráöntöm a paradicsomos alapra, majd mehetnek rá a tejszínnel felvert tojások is. Sózom, borsozom, alaposan összekeverem, azután rászórom a parmezánt és az apróra vágott petrezselymet, és azt is belekverem.
Aztuán előveszek egy mélyebb serpenyőt, egy kanál olívaolajat felforrósítok benne, és beleöntöm a masszát, és keverem és keverem, majd hagyom picit összeállni az alját. Itt is fontos a szelíd láng! Ha egybesült az alja, ráborítok egy fedőt, aztán a frittatát a fedőre, és visszacsúsztatom a másik oldalával, rálocsolom a harmadik kanál olívaolajat, pár pericig hagyom a másik felét is sülni, és készen is van. Egy nagy tálra borítom, olyan lett mint egy torta, lehet szépen szeletelni.
Ne tessék, a frittata sem egy nagy ördöngösség:)
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Spaghetti genovese
Crespelle al prosciutto e mozzarella, sonkás-mozzarellás sült palacsinta
Céklás rizottó rukkolával
Mozzarella in carrozza