Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Piros rizottó, hát nem gyönyörű? És milyen finom!! Szokatlan recept, de itt az ideje annak, hogy kipróbálj valami újat!
Ami kell hozzá:
egy bögre rizs
egy nagy fej cékla
egy közepes cukkíni
egy nagyobb vöröshagyma
1 dl száraz vörösbor
5-6 dl húsleves, vagy zöldségleves alaplé
egy teáskanál margarin
4 dkg parmezán
egy bő marék rukkola
Felforralom a levet, vagy ha nincs, gyorsan összeütök egyet, a főtt zöldség bármikor jöhet!
Közben megpucolom a céklát, és robotgépben felaprítom, és leszűröm a levét. Lehet reszelni is, a kislyukú reszelővel, de én ezt nem erőltetem, mert napokig piros tőle a tenyerem... a cukkínit viszont reszelni szoktam, szintén a kisebb lyukú sajtreszelőn.
Két-három evőkanál extra szűz olívaolajon megpirítom az apróra vágott hagymát, azután rádobom a fele céklát és a cukkínit, kicsit megpárolom, és hozzádaom a rizst is.
Átpirítom, rálöttyintem a bort, majd apránként a levest is, közben állandóan kevergetem.
Amikor már majdnem teljesen puhára főtt, akkor teszem hozzá a maradék céklát, azután félrehúzom, hozzáadom a vajat és a lereszelt sajtot, és fedő alatt hagyom pihenni, míg a parmezán bele nem olvad. Tálaláskor rukkolával díszítem.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Spaghetti genovese
Mozzarella in carrozza
Crespelle al prosciutto e mozzarella, sonkás-mozzarellás sült palacsinta
Spagettis-parmezános frittata