Olasz konyha: Céklás rizottó rukkolával

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Piros rizottó, hát nem gyönyörű? És milyen finom!! Szokatlan recept, de itt az ideje annak, hogy kipróbálj valami újat!

 

Ami kell hozzá:

 

egy bögre rizs

egy nagy fej cékla

egy közepes cukkíni

egy nagyobb vöröshagyma

1 dl száraz vörösbor

5-6 dl húsleves, vagy zöldségleves alaplé

egy teáskanál margarin

4 dkg parmezán

egy bő marék rukkola

 

Felforralom a levet, vagy ha nincs, gyorsan összeütök egyet, a főtt zöldség bármikor jöhet!

Közben megpucolom a céklát, és robotgépben felaprítom, és leszűröm a levét. Lehet reszelni is, a kislyukú reszelővel, de én ezt nem erőltetem, mert napokig piros tőle a tenyerem... a cukkínit viszont reszelni szoktam, szintén a kisebb lyukú sajtreszelőn.

network.huKét-három evőkanál extra szűz olívaolajon megpirítom az apróra vágott hagymát, azután rádobom a fele céklát és a cukkínit, kicsit megpárolom, és hozzádaom a rizst is.

Átpirítom, rálöttyintem a bort, majd apránként a levest is, közben állandóan kevergetem.

Amikor már majdnem teljesen puhára főtt, akkor teszem hozzá a maradék céklát, azután félrehúzom, hozzáadom a vajat és a lereszelt sajtot, és fedő alatt hagyom pihenni, míg a parmezán bele nem olvad. Tálaláskor rukkolával díszítem.

Címkék: céklás rizottó egytálétel köret olasz olasz konyha parmezán piros rizs recept rizs rukkola sajt

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu