Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Serfőző Éva | 0 hozzászólás
A crumiri kukoricadarával készülő olasz sütemény Piemont környékéről.
Igazából nincs benne semmi rendkívüli, speciális összetevő, egyszerűen a darától lesz különleges.
Ráadásul negyed óra alatt elkészül, szerintem szeretni fogjátok:)
Hozzávalók:
18 dkg szobahőmérsékletű vaj
14 dkg kristálycukor
2 tojás
egy teáskanál vaníliakivonat, vagy egy fél rúd bele
24 dkg teljes kiőrlésű liszt
fél teáskanál só
11 dkg finomra őrölt kukoricadara
egy evőkanálnyi apróra vágott, vagy darált mandula
A sütőt előmelegítem 180 fokra, és hozzálátok a tészta elkészítéséhez: összekeverem a cukrot a vajjal, majd egyenként hozzákeverem a tojásokat is, robotgéppel, azután mehet bele a vanília is.
Gyorsan elkészíthető, egyszerű, finom tejes édesség, Olaszországból.
Hozzávalók:
20 dkg ricotta
egy teáskanál fahéj
2 evőkanál méz
1 teáskanál barna cukor
fél kávéskanál reszelt citromhéj
Előmelegítem a sütőt 180 fokra, közben a ricottát simára keverem a mézzel, a fahéjjal és a reszelt citromhéjjal, és egy tűzálló tálba tömködöm. Fontos részlet, ne maradjon benne buborék!
És már mehet is a sütőbe 20 percre, azután kiveszem, elhintem a tetején a cukrot, és visszateszem még 10 percre.
|
|
15 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
Manapság már úton-útfélen találni előre gyártott pesto szószt, de a házi készítésű, friss hozzávalókból varázsolt tésztaszósszal nem vehetik fel a versenyt.
A recept egyszerű, pillanatok alatt elkészül, kellemes mediterrán hangulatot varázsolva az asztalokra.
Ez az eredeti alaprecept, próbáld ki bátran!
Hozzávalók:
3 szem fokhagyma
egy nagy csokor friss bazsalikom
5 dkg fenyőmag
12 dkg reszelt parmezán
1,5 dl extraszűz olívaolaj
1 kávéskanál só
fehérbors
Alaposan megmosom a bazsalikomot, azután letépkedem a leveleket, és egy konyharuhára borítom száradni.
A népszerű frittata név mögött valójában az egyik leggyakrabban készített eledel áll - ami még egy hímneműn sem szokott kifogni :)
Bár ami azt illeti, kicsit durva volna letojásrántottázni a frittatát, maradjunk inkább az omlettnél, olasz módra. És ha már az omlettnél tartunk, azt pedig az különbözteti meg a sima rántottától, hogy tejjel, tejszínnel vagy tejföllel dúsítjuk, és igyekszünk szép sima lepénnyé sütni, több-kevesebb sikerrel.
Mifelénk a rántották -vagy omlettek- többnyire hagymával, szalonnával, gombával, paprikával készülnek.
15 éve | Serfőző Éva | 0 hozzászólás
A gnocchi eredetileg krumplival készült, ám ebben a változatban nincsen krumpli, nem igazán guminudli állagú, sütőben kell sütni, és el-ké-pesz-tő-en finom!!! Ráadásul nem kell hozzá méricskélni sem, ez is ilyen bögrés-kanalas recept.
Jelentem, aki egyszer kipróbálja, az nem egyszer próbálja ki:)
Hozzávalók:
1 csésze ricotta
fél csésze reszelt parmezán
1 nagy tojás sárgája
1 teáskanálnyi reszelt citromhéj
fél teáskanálnyi tengeri só
3/4 csészényi teljes kiőrlésű liszt, átszitálva
1 evőkanálnyi friss petrezselyem, apróra vágva
2 evőkanál margarin
1 evőkanál olívaolaj
egy csipet chilli
Egy nagyobb edényben összekeverem a ricottát a reszelt parmezánnal, a tojássárgával, a citromhéjjal, petrezselyemmel és a sóval.
A panna cotta, vagyis az olasz tejpuding a világ legeggyszerűbben elkészíthető tejes desszertje, mégis előkelő helyen szerepel még a sokcsillagos éttermek desszertlapján is.
Bevallom őszintén, én többnyire ránézésre-adagokkal sütök és főzök, ezért inkább kikerestem egy egyszerű alapreceptet, megtoldva a saját egyik verzióm kiegészítő elemeivel.
Ami a verziókat illeti, ahány íz, annyi lehetőség: készülhet gyümölccsel, keleti fűszerekkel, sőt, sós változatban is.
Nyáron a melegben jobban kívánjuk a gyümölcsöket, mint a tömény csokoládét. Ha desszerte, édességre vágyunk, inkább a hűsítő gyümölcsös készítményeket kívánjuk. Az olasz konyha a gyümölcsös tiramisut is ismeri:
- 30 dkg mascarpone
- 20 dkg kristálycukor
- 3 tojás sárgája
- 20-25 babapiskóta
- 2 pohár narancslé
- 1,5 kg friss gyümölcs (több féle is lehet)
Először a kristálycukrot elkeverjük a tojások sárgájával, majd hozzákeverjük a mascarponét is.
15 éve | matus irén | 0 hozzászólás
Az olaszok puliszkája a polenta, melynek elkészítése nagyon egyszerű. Én a gorgonzolás polenta receptjét ismerem, ezt szeretném nektek megmutatni:
Forralj fel egy fazékban 2,5 dl tejet. Utána tegyél hozzá 2,5 dl vizet, 25 dkg kukoricadarát és egy kis kanál sót, majd habverővel kevergesd. Az egyveleget lassú lángon főzd egészen addig, míg az le nem válik az edény faláról. A tűzről levéve keverd hozzá a 2,5 dkg gorgonzolát, a 2,5 dkg vajat és tegyél hozzá ízlés szerint egy babérlevelet és egy kis őrölt feketeborst.
Most, hogy itt van a gyümölcsök szezonja, biztosan sokan hozzáláttok a lekvárok főzéséhez. Egy Dr. Oetker receptet szeretnék veletek megosztani. Ez egy nagyon-nagyon finom kajszi-földieperlekvár, ráadásul olasz módra!
Hozzávalók:
- 4,5 dkg kajszibarack
- 4,5 dkg eper
- 250 ml fehérbor
- 100 ml Grappa (olasz törköly pálinka)
- 3,5 dkg cukor (lehet gyümölcscukor vagy szorbit, vagy akár 25 ml folyékony édesítő is)
- 1 tasak dzsemfix (dr. oetker dzsemfix szuper 3:1) vagy diabetikus befőzőcukor (dr.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás