Olasz konyha Blog: 2009. június

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1440 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1440 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1440 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1440 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

OLASZ KONYHA hírei - 2009. június


 

network.huA crumiri kukoricadarával készülő olasz sütemény Piemont környékéről.

Igazából nincs benne semmi rendkívüli, speciális összetevő, egyszerűen a darától lesz különleges.

 

Ráadásul negyed óra alatt elkészül, szerintem szeretni fogjátok:)

 

 

 Hozzávalók:

 

18 dkg szobahőmérsékletű vaj

14 dkg kristálycukor

2 tojás

egy teáskanál vaníliakivonat, vagy egy fél rúd bele

24 dkg teljes kiőrlésű liszt

fél teáskanál só

11 dkg finomra őrölt kukoricadara

egy evőkanálnyi apróra vágott, vagy darált mandula

 

A sütőt előmelegítem 180 fokra, és hozzálátok a tészta elkészítéséhez: összekeverem a cukrot a vajjal, majd egyenként hozzákeverem a tojásokat is, robotgéppel, azután mehet bele a vanília is.

Tovább 

Gyorsan elkészíthető, egyszerű, finom tejes édesség, Olaszországból.

Hozzávalók:

 

20 dkg ricotta

egy teáskanál fahéj

2 evőkanál méz

1 teáskanál barna cukor

fél kávéskanál reszelt citromhéj

 

 

network.huElőmelegítem a sütőt 180 fokra, közben a ricottát simára keverem a mézzel, a fahéjjal és a reszelt citromhéjjal, és egy tűzálló tálba tömködöm. Fontos részlet, ne maradjon benne buborék!

És már mehet is a sütőbe 20 percre, azután kiveszem, elhintem  a tetején a cukrot, és visszateszem még 10 percre.

Tovább 

 

Manapság már úton-útfélen találni előre gyártott pesto szószt, de a házi készítésű, friss hozzávalókból varázsolt tésztaszósszal nem vehetik fel a versenyt.

A recept egyszerű, pillanatok alatt elkészül, kellemes mediterrán hangulatot varázsolva az asztalokra.

 

Ez az eredeti alaprecept, próbáld ki bátran!

 

Hozzávalók:

 

network.hu

3 szem fokhagyma

egy nagy csokor friss bazsalikom

5 dkg fenyőmag

12 dkg reszelt parmezán

1,5 dl extraszűz olívaolaj

1 kávéskanál só

fehérbors

 

Alaposan megmosom a bazsalikomot, azután letépkedem a leveleket, és egy konyharuhára borítom száradni.

Tovább 

A népszerű frittata név mögött valójában az egyik leggyakrabban készített eledel áll - ami még egy hímneműn sem szokott kifogni :)

Bár ami azt illeti, kicsit durva volna letojásrántottázni a frittatát, maradjunk inkább az omlettnél, olasz módra. És ha már az omlettnél tartunk, azt pedig az különbözteti meg a sima rántottától, hogy tejjel, tejszínnel vagy tejföllel dúsítjuk, és igyekszünk szép sima lepénnyé sütni, több-kevesebb sikerrel.

 

Mifelénk a rántották -vagy omlettek- többnyire hagymával, szalonnával, gombával, paprikával készülnek.

Tovább 


network.hu

 A gnocchi eredetileg krumplival készült, ám ebben a változatban nincsen krumpli, nem igazán guminudli állagú, sütőben kell sütni, és el-ké-pesz-tő-en finom!!! Ráadásul nem kell hozzá méricskélni sem, ez is ilyen bögrés-kanalas recept.

 

 

 

 

Jelentem, aki egyszer kipróbálja, az nem egyszer próbálja ki:)

 

Hozzávalók:

 

1 csésze ricotta

fél csésze reszelt parmezán

1 nagy tojás sárgája

1 teáskanálnyi reszelt citromhéj

fél teáskanálnyi tengeri só

3/4 csészényi teljes kiőrlésű liszt, átszitálva

1 evőkanálnyi friss petrezselyem, apróra vágva

2 evőkanál margarin

1 evőkanál olívaolaj

egy csipet chilli

 

network.hu

Egy nagyobb edényben összekeverem a ricottát a reszelt parmezánnal, a tojássárgával, a citromhéjjal, petrezselyemmel és a sóval.

Tovább 


 

network.huA panna cotta, vagyis az olasz tejpuding a világ legeggyszerűbben elkészíthető tejes desszertje, mégis előkelő helyen szerepel még a sokcsillagos éttermek desszertlapján is.

Bevallom őszintén, én többnyire ránézésre-adagokkal sütök és főzök, ezért inkább kikerestem egy egyszerű alapreceptet, megtoldva a saját egyik verzióm kiegészítő elemeivel.

 

 

Ami a verziókat illeti, ahány íz, annyi lehetőség: készülhet gyümölccsel, keleti fűszerekkel, sőt, sós változatban is.

Tovább 

 Gyümölcsös tejberizs

9 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


Gyümölcsös tejberizs, édesszájúaknak Wild Flower - 2009.06.17 21:44

 


 



Ez a nagyon egyszerűen elkészíthető desszert, a forró nyári napokon, lehűtve, igazi ínyencség lehet azoknak, akik szeretik az édes finomságokat.

Lássuk mire van szükségünk hozzá:

Pár darab öblös vörösboros pohárra,
egy tálka gyümölcsre, ami jelenleg ribizli, josta és egres,
tejberizsre,
piros lekvárra,
díszítésnek egy kis ribizlilevélre és egy fürt ribizlire, poharanként.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Az biztos, hogy finom, és mindig más-más idénygyümölccsel olcsón elkészíthető.

Tovább 

Nyáron a melegben jobban kívánjuk a gyümölcsöket, mint a tömény csokoládét. Ha desszerte, édességre vágyunk, inkább a hűsítő gyümölcsös készítményeket kívánjuk. Az olasz konyha a gyümölcsös tiramisut is ismeri:

 

- 30 dkg mascarpone

- 20 dkg kristálycukor

- 3 tojás sárgája

- 20-25 babapiskóta

- 2 pohár narancslé

- 1,5 kg friss gyümölcs (több féle is lehet)

 

Először a kristálycukrot elkeverjük a tojások sárgájával, majd hozzákeverjük a mascarponét is.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Nagyon fincsinek néz ki, és biztos az is.

Tovább 

Az olaszok puliszkája a polenta, melynek elkészítése nagyon egyszerű. Én a gorgonzolás polenta receptjét ismerem, ezt szeretném nektek megmutatni:

 

Forralj fel egy fazékban 2,5 dl tejet. Utána tegyél hozzá 2,5 dl vizet, 25 dkg kukoricadarát és egy kis kanál sót, majd habverővel kevergesd. Az egyveleget lassú lángon főzd egészen addig, míg az le nem válik az edény faláról. A tűzről levéve keverd hozzá a 2,5 dkg gorgonzolát, a 2,5 dkg vajat és tegyél hozzá ízlés szerint egy babérlevelet és egy kis őrölt feketeborst.

Tovább 

Most, hogy itt van a gyümölcsök szezonja, biztosan sokan hozzáláttok a lekvárok főzéséhez. Egy Dr. Oetker receptet szeretnék veletek megosztani. Ez egy nagyon-nagyon finom kajszi-földieperlekvár, ráadásul olasz módra!

 

Hozzávalók:

 

- 4,5 dkg kajszibarack

- 4,5 dkg eper

- 250 ml fehérbor

- 100 ml Grappa (olasz törköly pálinka)

- 3,5 dkg cukor (lehet gyümölcscukor vagy szorbit, vagy akár 25 ml folyékony édesítő is)

- 1 tasak dzsemfix (dr. oetker dzsemfix szuper 3:1) vagy diabetikus befőzőcukor (dr.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu