Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A
crumiri kukoricadarával készülő olasz sütemény Piemont környékéről.
Igazából nincs benne semmi rendkívüli, speciális összetevő, egyszerűen a darától lesz különleges.
Ráadásul negyed óra alatt elkészül, szerintem szeretni fogjátok:)
Hozzávalók:
18 dkg szobahőmérsékletű vaj
14 dkg kristálycukor
2 tojás
egy teáskanál vaníliakivonat, vagy egy fél rúd bele
24 dkg teljes kiőrlésű liszt
fél teáskanál só
11 dkg finomra őrölt kukoricadara
egy evőkanálnyi apróra vágott, vagy darált mandula
A sütőt előmelegítem 180 fokra, és hozzálátok a tészta elkészítéséhez: összekeverem a cukrot a vajjal, majd egyenként hozzákeverem a tojásokat is, robotgéppel, azután mehet bele a vanília is.
Egy másik tálban összekeverem a lisztet, a sót, a mandulát és a darát, majd lassanként adagolva belekeverem a tojásos masszába. A tészta krémes állagú, lehet tésztakinyomóból halmozni, de lehet púpozott teáskanálnyit is kiadagolni a sütőpapírral kibélelt tepsibe, viszonylag nagy távolságra egymástól, mert süti megdagad.
15 perc alatt aranybarnára sül, miután kivettem a sütőből, két percet hagyom a tepsin, utána rácson hűtöm ehető hőmérsékletűre. Zárt dobozban akár több napig is eláll! De úgysem marad belőle...:)
Ízlés szerint granírozható, én mogyorókrémmel vagy fagyival (vagy a kettővel együtt:) szeretem a legjobban.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Spaghetti genovese
Fahéjas-mézes sült ricotta
Pesto alla sajátkéz
Spagettis-parmezános frittata