Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A gnocchi eredetileg krumplival készült, ám ebben a változatban nincsen krumpli, nem igazán guminudli állagú, sütőben kell sütni, és el-ké-pesz-tő-en finom!!! Ráadásul nem kell hozzá méricskélni sem, ez is ilyen bögrés-kanalas recept.
Jelentem, aki egyszer kipróbálja, az nem egyszer próbálja ki:)
Hozzávalók:
1 csésze ricotta
fél csésze reszelt parmezán
1 nagy tojás sárgája
1 teáskanálnyi reszelt citromhéj
fél teáskanálnyi tengeri só
3/4 csészényi teljes kiőrlésű liszt, átszitálva
1 evőkanálnyi friss petrezselyem, apróra vágva
2 evőkanál margarin
1 evőkanál olívaolaj
egy csipet chilli
Egy nagyobb edényben összekeverem a ricottát a reszelt parmezánnal, a tojássárgával, a citromhéjjal, petrezselyemmel és a sóval. Majd beleöntöm a fele lisztet, és kanállal alaposan összekeverem. Azután a masszát belisztezett gyúródeszkára borítom, kicsit kilapogatom, elszórom rajta a maradék lisztet, és alaposan belegyúrom. Nem sokat kell gyömiszkélni, eléggé lágy marad. ha túl lágynak találod, mehet hozzá még egy kis liszt.
Azután négyfelé vágom a bucit, a negyedekből másfél ujjnyi átmérőjű kukacot sodrok, és késsel kétujjnyi darabokra vágom.
Azután egy serpenyőben felforrósítom a vajat az olajjal, bedobálom a gnocchit, egy-két percig sütöm takarékon (attól függ, kinek milyen vastag az ujja:)), azután megfordítom, és a másik felét is egy-két percig sütöm.
Azután szűrőpapírra teszem, majd tálaláskor meghintem egy lehelletnyi chillivel, megszórom reszelt parmezánnal, egy icipici citromhéjjal, és apróra tépett petrezselyemzölddel díszítem. Mennyei!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
ÉDESSÉG - Kávéfagyi
ISMERTETŐ - AZ OLASZ KONYHA 2.
KÁRTYÁS:A SOKOLDALÚ OMLÓS TÉSZTA
TUDÁSBÁZIS-A JÓ KELT TÉSZTA TITKA!