Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Most, hogy itt van a gyümölcsök szezonja, biztosan sokan hozzáláttok a lekvárok főzéséhez. Egy Dr. Oetker receptet szeretnék veletek megosztani. Ez egy nagyon-nagyon finom kajszi-földieperlekvár, ráadásul olasz módra!
Hozzávalók:
- 4,5 dkg kajszibarack
- 4,5 dkg eper
- 250 ml fehérbor
- 100 ml Grappa (olasz törköly pálinka)
- 3,5 dkg cukor (lehet gyümölcscukor vagy szorbit, vagy akár 25 ml folyékony édesítő is)
- 1 tasak dzsemfix (dr. oetker dzsemfix szuper 3:1) vagy diabetikus befőzőcukor (dr. oetker)
Jól megmossuk a gyümölcsöket! A barackot meghámozzuk, kimagozzuk és apróra vágjuk, az epret pedig lecsumázzuk és apróra vágjuk. Mindkettőből külön-külön kimérjük a fenti mennyiséget.
A gyümölcsök felét összeturmixoljuk, majd egy lábosba tesszük. Hozzáöntjük a maradék gyümölcsöt is és a fehérbort. A dzsemfixet külön elkeverjük két kanál cukorral, majd ezt is hozzákeverjük a gyümölcshöz.
Nagy lángon, folyamatos kevergetés mellett felforraljuk edényünk tartalmát. Ezután a maradék cukrot is hozzáadjuk, majd következik az újraforralás. Hagyjuk forrni legalább három percig.
A tűzről levéve öntsük hozzá a grappát. Amennyiben hab képződik a tetején, azt távolítsuk el, majd megtölthetjük az előkészített befőttesüvegeket. Miután lezártuk az üvegeket, fordítsuk fejre az egészet és hagyjuk úgy állni öt percen át.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Alma torta
Penne csirkemell
Csőben sült cukkíni
Gyümölcsös tiramisu (Tiramisu alla frutta)