Olasz konyha: Kajszi-földieperlekvár olasz módra

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Most, hogy itt van a gyümölcsök szezonja, biztosan sokan hozzáláttok a lekvárok főzéséhez. Egy Dr. Oetker receptet szeretnék veletek megosztani. Ez egy nagyon-nagyon finom kajszi-földieperlekvár, ráadásul olasz módra!

 

Hozzávalók:

 

- 4,5 dkg kajszibarack

- 4,5 dkg eper

- 250 ml fehérbor

- 100 ml Grappa (olasz törköly pálinka)

- 3,5 dkg cukor (lehet gyümölcscukor vagy szorbit, vagy akár 25 ml folyékony édesítő is)

- 1 tasak dzsemfix (dr. oetker dzsemfix szuper 3:1) vagy diabetikus befőzőcukor (dr. oetker)

 

Jól megmossuk a gyümölcsöket! A barackot meghámozzuk, kimagozzuk és apróra vágjuk, az epret pedig lecsumázzuk és apróra vágjuk. Mindkettőből külön-külön kimérjük a fenti mennyiséget.

 

A gyümölcsök felét összeturmixoljuk, majd egy lábosba tesszük. Hozzáöntjük a maradék gyümölcsöt is és a fehérbort. A dzsemfixet külön elkeverjük két kanál cukorral, majd ezt is hozzákeverjük a gyümölcshöz.

 

Nagy lángon, folyamatos kevergetés mellett felforraljuk edényünk tartalmát. Ezután a maradék cukrot is hozzáadjuk, majd következik az újraforralás. Hagyjuk forrni legalább három percig.

 

A tűzről levéve öntsük hozzá a grappát. Amennyiben hab képződik a tetején, azt távolítsuk el, majd megtölthetjük az előkészített befőttesüvegeket. Miután lezártuk az üvegeket, fordítsuk fejre az egészet és hagyjuk úgy állni öt percen át. 

 

network.hu

Címkék: dr oetker eperlekvár kajszibarack olasz lekvár olasz recept

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu