Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Gyúrt négerkocka.
Hozzávalók:
A tésztához:
45 dkg liszt
15 dkg zsír vagy margarin
2 dkg szalakáli
15 dkg porcukor
1 db tojás
2 ek. kakaó
Krémhez:
4 dl tej
2 ek. kakaópor
5 ek. liszt
10 dkg porcukor
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
Csokiázhoz:
20 dkg porcukor
3 ek. kakaópor
3 ek. forró víz
5 dkg vaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,tepsi hátán 3 lapot sütünk.
A krém:
A tejet,a kakaót,lisztet,porcokrot felfőzzük,majd kihűtjük és a kihabosított vajjal összekeverjük.
A lapokat megtöltjük.
A füstöt a szembe fújja a szél, a férfiak, néhány sör elfogyasztása után, sertepertélnek a tűz körül, és teljes odaadással vigyázzák a készülő ételt. Ez mindenkinek ismerős kép lehet, aki valaha bográcsozott már.
Ismerj meg néhány kiváló receptet, melyre egy egész napos programot is felépíthettek, hiszen a bográcsos ételeket nem lehet gyorsan elkészíteni, csak szép lassan, fröccsözve.
Amurpaprikás Hozzávalók 4 személyre:A belsőségeitől megszabadított és megtisztított halat szeleteld fel.
|
|
Nagyon finom pikáns bögrés sütemény, akár hétvégére, akár ünnepekre.
Hozzávalók: másfél bögre liszt, ¾ bögre búzadara, 2 kávéskanál szódabikarbóna, csipet só, másfél bögre cukor, másfél bögre joghurt, 3 tojás, 1 citrom, alufólia.
Sziruphoz: ¾ bögre víz, 1 bögre cukor, 1 citrom.
Első lépésben készítsük elő a tepsit, amiben majd sütünk, és béleljük ki sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő 170 fokra. Ezután jöhet a tészta.
13 éve | Szász ilucika | 2 hozzászólás
Hozzávalók: 4 személyre
8 db tojás
4 dkg liszt
1.5 dl tejföl
só,
egy csokor petrezselyem zöldje
őrölt bors,
zsír
20 dkg vaj vagy margarin 15 dkg sajt
20 dkg sonkafelvágott
A tojásokat a liszttel, tejföllel, és az apróra vágott petrezselyem zöldjével habosra kavarjuk.
Sóval, borssal izesitjűk, majd sütőpapirra öntve 10-15 percig sütjük.
Ez után egy tepsi méretü alufóliát megzsírozunk és rátesszük a kihűlt tésztát.megkenjük vajjal, vag margarinnal, megszórjuk a rezselt sajt felével és kirakjuk a sonkafelvágottal, és a maradék sajtot rászórjuk a sonkára.
Itt a nyár, a jó idő! Íme 3 fantasztikus nyári hűs leves receptje a vasárnapi asztalra.
Hideg joghurt leves
A nyár legfinomabb levese, a forróságban. Érdemes kipróbálni.
Hozzá valók:
25 dkg saláta uborka, 2 gerezd fokhagyma, 4 doboz joghurt, 4 ek. Olaj, só, bors.
Az uborkát meghámozzuk, és vékony hasábokra szeleteljük. A fokhagymával kenjünk be, egy tálat, majd azt is vágjuk finomra. Tegyük a tálba a fokhagymát, és öntsük rá a lehűtött joghurtot, és az olajt.
Hozzávalók
4 személyre:
Citromkrémes fánk tésztája
A vajat 2,5
dl vízzel, egy csipet sóval és a cukorral egy fazékban felforraljuk.
Az
augusztus 20-i dátumról több elnevezés juthat eszünkbe, hiszen kevés
ünnep van, amelynek ennyi neve alakult volna ki a magyar történelemben.
Ez az ünnepnap kötődik Szent István királyhoz, az államalapításhoz, az
alkotmányhoz, a Szent Koronához, valamint az új kenyérhez. |
Az utóbbi, azaz az "Új kenyér ünnepének" eredete évezredekre nyúlik vissza, egészen az Ószövetség koráig, mikor az emberek megünnepelték az aratást, a búza betakarítását, s ilyenkor sütötték meg az első kenyereket az új termésből. |
Szia Editke!Igértem és most leirom számodra a "nevesincs"olasz ételt,amit hazai alapanyagokból is finomra lehet késziteni. Hozzávalók: 2-3 evőkanál étolaj/oliva/,2-3 gerezd apróra vágott fokhagyma, l kicsi száraz és erős csili paprika összetőrve,1/2 kg apró kockára vágott Bacon szalonna, 1/2 l üvedges cukorborsó,1 kis üveg konzerv,szeletelt gomba,1 hámozott paradicsom konzerv/vagy 2-3 hámozott,apróra kockázott hazai paradicsom/ 2 dcl főzőtelszin,l cs./1/2 kg/PENNe tészta,20 dkg parmezán sajt./mivel ez utóbbi túl drága és jó minőségben ritkán kapható,én úgy csalok,hogy 20 dkg Trappista sajtot reszelek le,amihez hozzákeverek a nagyobb áruházakban kapható 1 csomagnyi reszelt parmezán sajtot.Az illúzió igy azért még meg lesz./ Árban ez kb 2000 Ft,elkészitési időben max.25-30 perc!
13 éve | Szász ilucika | 1 hozzászólás
Magam és a többi Ilonák nevében is nagyon szépen köszönöm a megemlékezést. Puszillak Benneteket:
Ilucika
Egy rövid piaci séta után meg nincs is más dolgunk, mint gyorsan elkészíteni mindet.
SPENÓTOS PITE RECEPT
HOZZÁVALÓK
A tészta hozzávalói:
1 és 3/4 pohár liszt,
1csipet só,
1 teáskanál sütőpor,
80 ml olívaolaj,
80 ml tej,
1 tojás
A töltelék hozzávalói:
2 evőkanál olívaolaj,
2 db vöröshagyma,
1 csomag fagyasztott spenótlevél,
1 kis doboz feta sajt,
1 db mozzarella sajt,
2 db tojás,
egy csokor petrezselyem,
só, bors
LEÍRÁS
Egy tálba tegyük a lisztet, a sót, sütőport, olajat, tojásokat, valamint a tejet.
Hozzávalók:
2 db citrom
25 dkg vaj
25 dkg cukor
2 csg vaníliás cukor
4 db tojás
25 dkg liszt
2 tk sütőpor
1,25 dl tej
2 ek. porcukor
10-10 dkg ét és tej bevonó
300 g tejszín
1 zacskó habfixáló
A szóráshoz kakaópor
A tepsi kikenéséhez margarin
Elkészítése:
Egy citrom héját lereszeljük és mindkettő levét kinyomjuk.
A vajat a cukorral,1 vaníliás cukorral és a citromhéjjal kikeverjük.
Egyenként bele dolgozzuk a tojásokat és beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
4 személyre:
50 dkg fusilli tészta (vagy kagyló, tollhegy, pillangó stb.) 1 csokor friss zsálya 1 fej hagyma 1 evőkanál olaj 2 konzerv darabolt paradicsom (á 400 g) 1 teáskanál méz |
|
Elkészítés: | Előkészítés: Vizet forralunk a
tésztafőzéshez. A zsályaleveleket lecsipkedjük a szárakról, megmossuk,
és csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.
A tésztát sóval ízesített vízben nem túl puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Amíg fő a tészta felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a zsályát, és megpirítjuk. |
Elkészítés
A darált húst összedolgozzuk a megreszelt hagymával, sóval, borssal és az előzőleg tejben megáztatott kifacsart zsemlével.
A vagdalt húsból húspogácsákat készítünk, és bő, forró olajban kisütjük.
13 éve | Szász ilucika | 5 hozzászólás
Egy üveg sörből kiöntjük kb, az egy harmad részét, és ráhúzzuk az előzőleg befüszerezett egész csirkét.Egy tepsibe beleöntünk 3-4 dl vizet, és elkezdjük sütni a csirkét. Ügyeljünk arra, hogy a tepsibe mindig legyen viz a párolgáshoz, ne hogy az üveg szétrepedjen.
Mire kifogy az üvegből a sör, gyönyörű piros és puha lesz a csirke. A füszerezéshez én grillfüszert szoktam használni, és a csirke belsejébe teszek egy fej fokhagymát is.
Köretnek párolt rizst, krumlipürét, vagy sült krumplit adhatunk hozzá.
Hány személyre: 6 személyre
» 900 g borjúmáj
» 1 diónyi vaj
» 2 ek. földimogyoró-olaj
» 1 vöröshagyma
» 3 dl fehérbor
» 0,5 dl konyak
» 1 citrom
» só és bors
A májat mossuk meg, csöpögtessük le és vágjuk 6 egyenlő szeletere.
A vaj és az olaj keverékében futtassuk meg a felkarikázott hagymát, majd ebben süssük meg 6 perc alatt a máj mindkét oldalát. Ezután locsoljuk rá a bort, a konyakot és facsarjuk rá a citromot.
Olasz húsgombóc paradicsommártásban
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
|
15 dkg parmezán sajt | 375 | 22.6 | 29.7 | 1.6 | 0 | 0 |
igény szerint tej (2.8%) | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
igény szerint zsemlemorzsa | 344 | 10.2 | 0.9 | 73.3 | 4.2 | 0 |
2 db zsemle | 147 | 5.1 | 0.4 | 30.8 | 0.5 | 0 |
ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
2 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
1 kiskanál kakukkfű | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1 késhegynyi rozmaring | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1 kiskanál bazsalikom | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1 teáskanál oregánó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
3 gerezd fokhagyma | 134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
1 fej vöröshagyma | 40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
50 dkg marhahús közepes zsírtartalmú | 205 | 19 | 14 | 0.6 | 0 | 75 |
1 fél citrom | 31 | 0.4 | 0.6 | 2.3 | 5.3 | 0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak |
Paradicsommártás
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
|
2 evőkanál olívaolaj | 901 | 0 | 99.6 | 0 | 0 | 0 |
2 gerezd fokhagyma | 134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1 késhegynyi fahéj | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1 késhegynyi rozmaring | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1 kiskanál bazsalikom | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1 kiskanál kakukkfű | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1 teáskanál oregánó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1 liter friss paradicsomlé | 16 | 0.8 | 0 | 3.1 | 0 | 0 |
2 dl száraz vörösbor | ? |
13 éve | Szász ilucika | 2 hozzászólás
A pulykacombot a hentesnél csontjával együtt kb. 2,5 cm vastag szeletekre vágatjuk. A szeleteket megmossuk, és szárazra töröljük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
Olivarizottó aszalt paradicsommal és zsályával
1 közepes fej hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma,
4 ek olivaolaj, 40 dkg rizs, 2 dl fehérbor, 1 l zöldségleves, 12 dkg
fekete olajbogyó, 12 dkg olajban eltett, lecsepegtetett aszalt
paradicsom, 12 zsályalevél, 10 dkg reszelt parmezán, só, őrölt
feketebors.
Finomra vágom a hagymaféléket és az olajban világossárgára párolom.
Hozzáadom a rizst és röviden együtt pirítom. A fehérborral felöntöm és
állandóan keverve felszívatom a folyadékot.
|
Olasz gombasaláta 4. (insalata di funghi)
25 dkg apró kucsmagomba, 3 ek olivaolaj, 1 tk citromlé, 1 ek fehérbor, só, frissen őrölt feketebors, 1 ek vágott zöldpetrezselyem. A gombát megmosom és sós vízben puhára főzöm, majd leszűröm és hűlni hagyom. Az olivaolajból, citromléből, fehérborból, vágott zöldpetrezselyemből, valamint csipetnyi sóból és borsból mártást keverek és a többi hozzávalóra öntöm. |
Palacsintatészta:
350 g liszt
4 db tojás
10 dkg porcukor
1,5 dl étolaj
6 dl tej
só
Töltelék:
500 g darált dió
50 g mazsola
300 g porcukor
2 dl tejszín
1,5 dl rum
Csokoládémártás:
250 g porcukor
200 g csokoládé
50 g kakaópor
5 db tojássárgája
5 dl tej
2 dl tejszín
1 dl rum
1/2 rúd vanília
Elkészítése:
A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük csomómentesre.
így sűrű palacsintatésztát kapunk,állandó kevergetés mellett szódavízet adunk hozzá.
Lasagne marhahússal
Az apróra vágott
hagymát kevés olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát
meg a darált marhahúst, majd azzal is lepirítjuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás