Olasz konyha Blog: 2011. augusztus

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

OLASZ KONYHA hírei - 2011. augusztus

 Gyúrt négerkocka

13 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

Gyúrt négerkocka.
Hozzávalók:
A tésztához:
45 dkg liszt
15 dkg zsír vagy margarin
2 dkg szalakáli
15 dkg porcukor
1 db tojás
2 ek. kakaó
Krémhez:
4 dl tej
2 ek. kakaópor
5 ek. liszt
10 dkg porcukor
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
Csokiázhoz:
20 dkg porcukor
3 ek. kakaópor
3 ek. forró víz
5 dkg vaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,tepsi hátán 3 lapot sütünk.
A krém:
A tejet,a kakaót,lisztet,porcokrot felfőzzük,majd kihűtjük és a kihabosított vajjal összekeverjük.
A lapokat megtöltjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon finom süti,ajánlom.Puszi:Edit.

Tovább 

 Bográcsos ételek recepjei

13 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

A füstöt a szembe fújja a szél, a férfiak, néhány sör elfogyasztása után, sertepertélnek a tűz körül, és teljes odaadással vigyázzák a készülő ételt. Ez mindenkinek ismerős kép lehet, aki valaha bográcsozott már.

Ismerj meg néhány kiváló receptet, melyre egy egész napos programot is felépíthettek, hiszen a bográcsos ételeket nem lehet gyorsan elkészíteni, csak szép lassan, fröccsözve.



Amurpaprikás Hozzávalók 4 személyre:
  • 40 dkg paradicsom
  • 30 g fűszerpaprika
  • 40 dkg vöröshagyma
  • 40 dkg zöldpaprika
  • 1,5 kg amur

A belsőségeitől megszabadított és megtisztított halat szeleteld fel.

Utolsó hozzászólás

szabo gina üzente 13 éve

Jo kis receptek,a lebbencset mar ki is probaltuk,en, Slambucnak ismertem,isteni kint megkeszitve bogracsban.

Tovább 

 

 Citromos bögrés sütemény

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Nagyon finom pikáns bögrés sütemény, akár hétvégére, akár ünnepekre.

Hozzávalók: másfél bögre liszt, ¾ bögre búzadara, 2 kávéskanál szódabikarbóna, csipet só, másfél bögre cukor, másfél bögre joghurt, 3 tojás, 1 citrom, alufólia.

Sziruphoz: ¾ bögre víz, 1 bögre cukor, 1 citrom.

Első lépésben készítsük elő a tepsit, amiben majd sütünk, és béleljük ki sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő 170 fokra. Ezután jöhet a tészta.

Tovább 

Hozzávalók: 4 személyre

8 db tojás

4 dkg liszt

1.5 dl tejföl

só,

egy csokor petrezselyem zöldje

őrölt bors,

zsír

 20 dkg vaj vagy margarin  15 dkg sajt

 20 dkg sonkafelvágott

A tojásokat a liszttel, tejföllel, és az apróra vágott petrezselyem zöldjével habosra kavarjuk.

Sóval, borssal izesitjűk, majd sütőpapirra öntve 10-15 percig sütjük.

Ez után egy tepsi méretü alufóliát megzsírozunk és rátesszük a kihűlt tésztát.megkenjük vajjal, vag margarinnal, megszórjuk a rezselt sajt felével és kirakjuk a sonkafelvágottal, és a maradék sajtot rászórjuk a sonkára.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kiváló recept Ilikém!
Ki fogom próbálni.
Nagyon köszönöm:Edit.

Tovább 

 3 hűsítő leves a forróság ellen

13 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Itt a nyár, a jó idő! Íme 3 fantasztikus nyári hűs leves receptje a vasárnapi asztalra.

Hideg joghurt leves

A nyár legfinomabb levese, a forróságban. Érdemes kipróbálni.

Hozzá valók:

25 dkg saláta uborka, 2 gerezd fokhagyma, 4 doboz joghurt, 4 ek. Olaj, só, bors.

Az uborkát meghámozzuk, és vékony hasábokra szeleteljük. A fokhagymával kenjünk be, egy tálat, majd azt is vágjuk finomra. Tegyük a tálba a fokhagymát, és öntsük rá a lehűtött joghurtot, és az olajt.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Szívesen Marikám.
Puszillak:Edit.

Tovább 

 Citromkrémes fánk

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Hozzávalók 4 személyre:


Citromkrémes fánk tésztája
- 4 tojás
- 13 dkg finom liszt
- 1 teáskanál porcukor
-
- 6 dkg vaj

Krém
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 2 tojássárgája
- 3 lapzselatin
- 5 dkg porcukor
- 1,5 dl fehérbor
- 1 citrom
- 2,5 dl tejszín

Máz
- 10 dkg sárgabaracklekvár
- 1 dl rum
- 1 citrom
- 1 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor


Citromkrémes fánk tésztája
A vajat 2,5 dl vízzel, egy csipet sóval és a cukorral egy fazékban felforraljuk.

Tovább 

 Almás-májas szalonnával töltött karaj

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Hozzávalók 4 személyre:

- ízlés szerint
- 10 dkg vaj
- 10 dkg baconszalonna
- 1 dl fehérbor
- 2 dl tejszín
- 20 dkg sütőtök
- 2 db alma
- 20 dkg csirkemáj
- 8 szelet sertéskaraj
A karajszeleteket kiklopfoljuk és megsózzuk. A szalonnát kockákra vágjuk, megpirítjuk, kisütjük a zsírját, majd rádobjuk a megmosott, kockákra vágott csirkemájat, és a meghámozott, ugyancsak kockákra vágott almát.

Tovább 

 Dyümölcsös sajtsaláta

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Hozzávalók 4 személyre:
A sajtokat kisebb kockákra vágjuk. (Finomabb lesz a salátánk, ha egy kevés kéksajtot, például gorgonzolát is
kockázunk bele.) A megmosott gyümölcsöket
ugyancsak kockákra vágjuk, lehetőleg héjastól, mert így színesebb, mutatósabb darabokat kapunk.

Tovább 

 Augusztus 20.Az Új kenyér ünnepe is.

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Augusztus 20. A kenyér Ünnepe is
Az augusztus 20-i dátumról több elnevezés juthat eszünkbe, hiszen kevés ünnep van, amelynek ennyi neve alakult volna ki a magyar történelemben. Ez az ünnepnap kötődik Szent István királyhoz, az államalapításhoz, az alkotmányhoz, a Szent Koronához, valamint az új kenyérhez.

Az utóbbi, azaz az "Új kenyér ünnepének" eredete évezredekre nyúlik vissza, egészen az Ószövetség koráig, mikor az emberek megünnepelték az aratást, a búza betakarítását, s ilyenkor sütötték meg az első kenyereket az új termésből.

Tovább 

 Olasz étel recept Évától

13 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Szia Editke!Igértem és most leirom számodra a "nevesincs"olasz ételt,amit hazai alapanyagokból is finomra lehet késziteni. Hozzávalók: 2-3 evőkanál étolaj/oliva/,2-3 gerezd apróra vágott fokhagyma, l kicsi száraz és erős csili paprika összetőrve,1/2 kg apró kockára vágott Bacon szalonna, 1/2 l üvedges cukorborsó,1 kis üveg konzerv,szeletelt gomba,1 hámozott paradicsom konzerv/vagy 2-3 hámozott,apróra kockázott hazai paradicsom/ 2 dcl főzőtelszin,l cs./1/2 kg/PENNe tészta,20 dkg parmezán sajt./mivel ez utóbbi túl drága és jó minőségben ritkán kapható,én úgy csalok,hogy 20 dkg Trappista sajtot reszelek le,amihez hozzákeverek a nagyobb áruházakban kapható 1 csomagnyi reszelt parmezán sajtot.Az illúzió igy azért még meg lesz./ Árban ez kb 2000 Ft,elkészitési időben max.25-30 perc!

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ezt a receptet üzenetben kaptam Bérces Évikétől.
Úgy gondoltam,hogy megosztom Veletek is.
Ahogy kaptam,bemásoltam.
Éva nem tagja a Klubnak,mivel nem híve a sütés-főzésnek.
Úgy gondoltam,hogy kipróbálom.
Mit szóltok a recepthez?
Edit.

Tovább 

Magam és a többi Ilonák nevében is nagyon szépen köszönöm a megemlékezést.   Puszillak Benneteket:

Ilucika

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Még nagyon sok boldog névnapot kívánok sok szeretettel Ilike.
Puszi:Edit.

 3 őszköszöntő finomság

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

3 harmincperces, őszköszöntő finomság
  • Nők Lapja Cafe
  • Mirelle
  • 2009. 09. 07.
Tetszik, nem tetszik: jön az ősz. Ám mielőtt nagy önsajnálatba merülnénk, érdemes kinézni a piacra, mert a nyár végi, őszi kínálat gyönyörű. Azok a kellemes színek, a nyári napsütéstől édes gyümölcsök, a gombák, a zöldségek annyi, de annyi ötletet adnak.

Egy rövid piaci séta után meg nincs is más dolgunk, mint gyorsan elkészíteni mindet.

Tovább 

 Spenótos pite recept

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

SPENÓTOS PITE RECEPT

Fényképes Spenótos pite recept


 

HOZZÁVALÓK

 

A tészta hozzávalói:

1 és 3/4 pohár liszt,
1csipet só,
1 teáskanál sütőpor,
80 ml olívaolaj,
80 ml tej,
1 tojás

A töltelék hozzávalói:

2 evőkanál olívaolaj,
2 db vöröshagyma,
1 csomag fagyasztott spenótlevél,
1 kis doboz feta sajt,
1 db mozzarella sajt,
2 db tojás,
egy csokor petrezselyem,
só, bors

LEÍRÁS

Egy tálba tegyük a lisztet, a sót, sütőport, olajat, tojásokat, valamint a tejet.

Tovább 

 Csokimázas kocka

13 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók:

2 db citrom

25 dkg vaj

25 dkg cukor

2 csg vaníliás cukor

4 db tojás

25 dkg liszt

2 tk sütőpor

1,25 dl tej

2 ek. porcukor

10-10 dkg ét és tej bevonó

300 g tejszín

1 zacskó habfixáló

A szóráshoz kakaópor

A tepsi kikenéséhez margarin

Elkészítése:

Egy citrom héját lereszeljük és mindkettő levét kinyomjuk.

A vajat a cukorral,1 vaníliás cukorral és a citromhéjjal kikeverjük.

Egyenként bele dolgozzuk a tojásokat és beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Lajos!
No egy kicsit javítottál a hangulatomon,talán nem is kicsit.
A Tiéd a 4 szelet és a háttérben még a negyed.
Köszönöm a hozzászólásod.
Üdvözöllek:Edit.

Tovább 

 Olasz egytálétel

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

4 személyre:

50 dkg fusilli tészta (vagy kagyló, tollhegy, pillangó stb.)

1 csokor friss zsálya

1 fej hagyma

1 evőkanál olaj

2 konzerv darabolt paradicsom (á 400 g)

1 teáskanál méz
Elkészítés: Előkészítés: Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A zsályaleveleket lecsipkedjük a szárakról, megmossuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.


A tésztát sóval ízesített vízben nem túl puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük.
Amíg fő a tészta felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a zsályát, és megpirítjuk.

Tovább 

 Olasz húspogácsák

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

  • sertéshús
  • zsemle
  • vöröshagyma
  • 60 dkg darált sertéshús vagy marhahús
  • 2 zsemle
  • tej a zsemlék áztatásához
  • 20 dkg hosszúmetélt
  • 5 dkg vaj
  • 7 kávéskanál olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kis doboz pararadicsompüré
  • feketebors
  • 1 ágacska rozmaring
  • 10 dkg reszelt sajt.

 

groen_arrowElkészítés


A darált húst összedolgozzuk a megreszelt hagymával, sóval, borssal és az előzőleg tejben megáztatott kifacsart zsemlével.

A vagdalt húsból húspogácsákat készítünk, és bő, forró olajban kisütjük.

Tovább 

Egy üveg sörből  kiöntjük kb, az egy harmad részét, és ráhúzzuk az előzőleg befüszerezett egész csirkét.Egy tepsibe beleöntünk 3-4 dl vizet, és elkezdjük sütni a csirkét. Ügyeljünk arra, hogy a tepsibe mindig legyen viz a párolgáshoz, ne hogy az üveg szétrepedjen.

Mire kifogy az üvegből a sör, gyönyörű piros és puha lesz a csirke. A füszerezéshez én grillfüszert szoktam használni, és a csirke belsejébe teszek egy fej fokhagymát is.

Köretnek párolt rizst, krumlipürét, vagy sült krumplit adhatunk hozzá.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon köszönöm Ilikém a válaszod.
Holnap majd bemutatom.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Velencei borjúmáj recept

13 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


Hány személyre: 6 személyre

» 900 g borjúmáj
» 1 diónyi vaj
» 2 ek. földimogyoró-olaj
» 1 vöröshagyma
» 3 dl fehérbor
» 0,5 dl konyak
» 1 citrom
» és bors

A májat mossuk meg, csöpögtessük le és vágjuk 6 egyenlő szeletere.
A vaj és az olaj keverékében futtassuk meg a felkarikázott hagymát, majd ebben süssük meg 6 perc alatt a máj mindkét oldalát. Ezután locsoljuk rá a bort, a konyakot és facsarjuk rá a citromot.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon guszta étel.
Nagyon régen volt az asztalunkon borjú étel.
Próbáljátok ki!
Szép napot kívánok Mindenkinek.
Edit.

Tovább 

 Csokoládés-mandulás őzgerinc

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Ct9D5b qzdmfuujbplr, [url=http://szhxkaltwakw.com/]szhxkaltwakw[/url], [link=http://wgwdvayequex.com/]wgwdvayequex[/link], http://kvrwoctnlkwt.com/

 Olasz húsgombóc paradicsommártásban

13 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Olasz húsgombóc paradicsommártásban

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
igény szerint tej (2.8%) ? ? ? ? ? ?
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
2 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 kiskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg marhahús közepes zsírtartalmú 205 19 14 0.6 0 75
1 fél citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak


Paradicsommártás

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 liter friss paradicsomlé 16 0.8 0 3.1 0 0
2 dl száraz vörösbor ?

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Gergely Éva!
Írtam egy receptet.
Remélem erre gondoltál.
A Hajó konyháról való.
Üdvözöllek:Edit.

Tovább 

  • Olasz pulykaropogós
  • Olasz pulykaropogósHozzávalók 4 személyre:
  • 1 db 1 kg-os pulykacomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1/2 kávéskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 1 babérlevél
  • 2 dl paradicsom
  • 1 dl narancslé
  • 1 kávéskanál citrom
  • 3 dl csirkehúsleves (1 db leveskockából)
Elkészítés:

A pulykacombot a hentesnél csontjával együtt kb. 2,5 cm vastag szeletekre vágatjuk. A szeleteket megmossuk, és szárazra töröljük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.

Utolsó hozzászólás

szabo gina üzente 13 éve

Tenleg nagyon jol nezki es etvagygerjeszto!!!Ezt ki kelll probalnom,a pulyka a kedvencem.Salival meg fogyis is.

Tovább 

 Olivarizotó aszalt paradicsommal

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Olivarizottó aszalt paradicsommal és zsályával

1 közepes fej hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 4 ek olivaolaj, 40 dkg rizs, 2 dl fehérbor, 1 l zöldségleves, 12 dkg fekete olajbogyó, 12 dkg olajban eltett, lecsepegtetett aszalt paradicsom, 12 zsályalevél, 10 dkg reszelt parmezán, só, őrölt feketebors.
Finomra vágom a hagymaféléket és az olajban világossárgára párolom. Hozzáadom a rizst és röviden együtt pirítom. A fehérborral felöntöm és állandóan keverve felszívatom a folyadékot.

Tovább 

 Olasz gombasaláta(insalata di funghi)

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

                                         


Olasz gombasaláta 4. (insalata di funghi) 25 dkg apró kucsmagomba, 3 ek olivaolaj, 1 tk citromlé, 1 ek fehérbor, só, frissen őrölt feketebors, 1 ek vágott zöldpetrezselyem.
A gombát megmosom és sós vízben puhára főzöm, majd leszűröm és hűlni hagyom. Az olivaolajból, citromléből, fehérborból, vágott zöldpetrezselyemből, valamint csipetnyi sóból és borsból mártást keverek és a többi hozzávalóra öntöm.

Tovább 

 Gundel- palacsinta

13 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Palacsintatészta:

350 g liszt

4 db tojás

10 dkg porcukor

1,5 dl étolaj

6 dl tej

Töltelék:

500 g darált dió

50 g mazsola

300 g porcukor

2 dl tejszín

1,5 dl rum

Csokoládémártás:

250 g porcukor

200 g csokoládé

50 g kakaópor

5 db tojássárgája

5 dl tej

2 dl tejszín

1 dl rum

1/2 rúd vanília

Elkészítése:

A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük csomómentesre.

így sűrű palacsintatésztát kapunk,állandó kevergetés mellett szódavízet adunk hozzá.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Szívesen Tibor.
Ajánlom e finom palacsintát.Edit.

Tovább 

 Cukkinis lassagne marhahússal

13 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


Hozzávalók 4 személyre:

Lasagne marhahússal
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint
- 15 dkg trappista sajt
- ízlés szerint oregánó
- ízlés szerint bazsalikom
- igény szerint olívaolaj
- 5 dl besamel
- 50 dkg darált marhahús
- 15 dkg paradicsom
- 15 dkg paradicsom konzerv
- 10 dkg vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg cukkíni
- 30 dkg lasagne tészta

Besamel- vagy tejmártás


Lasagne marhahússal
Az apróra vágott hagymát kevés olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát meg a darált marhahúst, majd azzal is lepirítjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon jól néz ki a képen,én is ki fogom próbálni.
Ti szeretitek a lassagnét?
A cukkinivel még nem próbáltam,de szeretjük.
Edit.

Tovább 

 Nyúlaprólék leves

13 éve | [Törölt felhasználó] | 6 hozzászólás


Hozzávalók 4 személyre:

- 1,5 dl tejföl
- 3 evőkanál finom liszt
- 3 dkg vaj
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint babérlevél
- ízlés szerint
- ízlés szerint kakukkfű
- 2 db fehérrépa
- 3 db sárgarépa
- 2 db citrom
- 1 kg nyúlaprólék

A megtisztított, konyhakész, kellően megmosott és feldarabolt nyúlaprólékot sós, citromos vízben puhára főzöm a megpucolt és felszeletelt sárgarépa,
petrezselyemgyökér, kakukkfű, babérlevél és pár szem egész feketebors társaságában.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Általában én is Jolikám.
Ma,jól ment a klubban az élet.
A csokoládé klub egy kicsit visszaesett.
Puszi:Edit.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu