Olasz konyha Blog: 2011. augusztus

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1440 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1440 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1440 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1440 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

OLASZ KONYHA hírei - 2011. augusztus

 Gyúrt négerkocka

7 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

Gyúrt négerkocka.
Hozzávalók:
A tésztához:
45 dkg liszt
15 dkg zsír vagy margarin
2 dkg szalakáli
15 dkg porcukor
1 db tojás
2 ek. kakaó
Krémhez:
4 dl tej
2 ek. kakaópor
5 ek. liszt
10 dkg porcukor
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
Csokiázhoz:
20 dkg porcukor
3 ek. kakaópor
3 ek. forró víz
5 dkg vaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,tepsi hátán 3 lapot sütünk.
A krém:
A tejet,a kakaót,lisztet,porcokrot felfőzzük,majd kihűtjük és a kihabosított vajjal összekeverjük.
A lapokat megtöltjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Nagyon finom süti,ajánlom.Puszi:Edit.

Tovább 

 Bográcsos ételek recepjei

7 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

A füstöt a szembe fújja a szél, a férfiak, néhány sör elfogyasztása után, sertepertélnek a tűz körül, és teljes odaadással vigyázzák a készülő ételt. Ez mindenkinek ismerős kép lehet, aki valaha bográcsozott már.

Ismerj meg néhány kiváló receptet, melyre egy egész napos programot is felépíthettek, hiszen a bográcsos ételeket nem lehet gyorsan elkészíteni, csak szép lassan, fröccsözve.



Amurpaprikás Hozzávalók 4 személyre:
  • 40 dkg paradicsom
  • 30 g fűszerpaprika
  • 40 dkg vöröshagyma
  • 40 dkg zöldpaprika
  • 1,5 kg amur

A belsőségeitől megszabadított és megtisztított halat szeleteld fel.

Utolsó hozzászólás

szabo gina üzente 7 éve

Jo kis receptek,a lebbencset mar ki is probaltuk,en, Slambucnak ismertem,isteni kint megkeszitve bogracsban.

Tovább 

 

 Citromos bögrés sütemény

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Nagyon finom pikáns bögrés sütemény, akár hétvégére, akár ünnepekre.

Hozzávalók: másfél bögre liszt, ¾ bögre búzadara, 2 kávéskanál szódabikarbóna, csipet só, másfél bögre cukor, másfél bögre joghurt, 3 tojás, 1 citrom, alufólia.

Sziruphoz: ¾ bögre víz, 1 bögre cukor, 1 citrom.

Első lépésben készítsük elő a tepsit, amiben majd sütünk, és béleljük ki sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő 170 fokra. Ezután jöhet a tészta.

Tovább 

Hozzávalók: 4 személyre

8 db tojás

4 dkg liszt

1.5 dl tejföl

só,

egy csokor petrezselyem zöldje

őrölt bors,

zsír

 20 dkg vaj vagy margarin  15 dkg sajt

 20 dkg sonkafelvágott

A tojásokat a liszttel, tejföllel, és az apróra vágott petrezselyem zöldjével habosra kavarjuk.

Sóval, borssal izesitjűk, majd sütőpapirra öntve 10-15 percig sütjük.

Ez után egy tepsi méretü alufóliát megzsírozunk és rátesszük a kihűlt tésztát.megkenjük vajjal, vag margarinnal, megszórjuk a rezselt sajt felével és kirakjuk a sonkafelvágottal, és a maradék sajtot rászórjuk a sonkára.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Kiváló recept Ilikém!
Ki fogom próbálni.
Nagyon köszönöm:Edit.

Tovább 

 3 hűsítő leves a forróság ellen

7 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Itt a nyár, a jó idő! Íme 3 fantasztikus nyári hűs leves receptje a vasárnapi asztalra.

Hideg joghurt leves

A nyár legfinomabb levese, a forróságban. Érdemes kipróbálni.

Hozzá valók:

25 dkg saláta uborka, 2 gerezd fokhagyma, 4 doboz joghurt, 4 ek. Olaj, só, bors.

Az uborkát meghámozzuk, és vékony hasábokra szeleteljük. A fokhagymával kenjünk be, egy tálat, majd azt is vágjuk finomra. Tegyük a tálba a fokhagymát, és öntsük rá a lehűtött joghurtot, és az olajt.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Szívesen Marikám.
Puszillak:Edit.

Tovább 

 Citromkrémes fánk

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Hozzávalók 4 személyre:


Citromkrémes fánk tésztája
- 4 tojás
- 13 dkg finom liszt
- 1 teáskanál porcukor
-
- 6 dkg vaj

Krém
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 2 tojássárgája
- 3 lapzselatin
- 5 dkg porcukor
- 1,5 dl fehérbor
- 1 citrom
- 2,5 dl tejszín

Máz
- 10 dkg sárgabaracklekvár
- 1 dl rum
- 1 citrom
- 1 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor


Citromkrémes fánk tésztája
A vajat 2,5 dl vízzel, egy csipet sóval és a cukorral egy fazékban felforraljuk.

Tovább 


Hozzávalók 4 személyre:

- ízlés szerint
- 10 dkg vaj
- 10 dkg baconszalonna
- 1 dl fehérbor
- 2 dl tejszín
- 20 dkg sütőtök
- 2 db alma
- 20 dkg csirkemáj
- 8 szelet sertéskaraj
A karajszeleteket kiklopfoljuk és megsózzuk. A szalonnát kockákra vágjuk, megpirítjuk, kisütjük a zsírját, majd rádobjuk a megmosott, kockákra vágott csirkemájat, és a meghámozott, ugyancsak kockákra vágott almát.

Tovább 

 Dyümölcsös sajtsaláta

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Hozzávalók 4 személyre:
A sajtokat kisebb kockákra vágjuk. (Finomabb lesz a salátánk, ha egy kevés kéksajtot, például gorgonzolát is
kockázunk bele.) A megmosott gyümölcsöket
ugyancsak kockákra vágjuk, lehetőleg héjastól, mert így színesebb, mutatósabb darabokat kapunk.

Tovább 

 Augusztus 20.Az Új kenyér ünnepe is.

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Augusztus 20. A kenyér Ünnepe is
Az augusztus 20-i dátumról több elnevezés juthat eszünkbe, hiszen kevés ünnep van, amelynek ennyi neve alakult volna ki a magyar történelemben. Ez az ünnepnap kötődik Szent István királyhoz, az államalapításhoz, az alkotmányhoz, a Szent Koronához, valamint az új kenyérhez.

Az utóbbi, azaz az "Új kenyér ünnepének" eredete évezredekre nyúlik vissza, egészen az Ószövetség koráig, mikor az emberek megünnepelték az aratást, a búza betakarítását, s ilyenkor sütötték meg az első kenyereket az új termésből.

Tovább 

 Olasz étel recept Évától

7 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Szia Editke!Igértem és most leirom számodra a "nevesincs"olasz ételt,amit hazai alapanyagokból is finomra lehet késziteni. Hozzávalók: 2-3 evőkanál étolaj/oliva/,2-3 gerezd apróra vágott fokhagyma, l kicsi száraz és erős csili paprika összetőrve,1/2 kg apró kockára vágott Bacon szalonna, 1/2 l üvedges cukorborsó,1 kis üveg konzerv,szeletelt gomba,1 hámozott paradicsom konzerv/vagy 2-3 hámozott,apróra kockázott hazai paradicsom/ 2 dcl főzőtelszin,l cs./1/2 kg/PENNe tészta,20 dkg parmezán sajt./mivel ez utóbbi túl drága és jó minőségben ritkán kapható,én úgy csalok,hogy 20 dkg Trappista sajtot reszelek le,amihez hozzákeverek a nagyobb áruházakban kapható 1 csomagnyi reszelt parmezán sajtot.Az illúzió igy azért még meg lesz./ Árban ez kb 2000 Ft,elkészitési időben max.25-30 perc!

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Ezt a receptet üzenetben kaptam Bérces Évikétől.
Úgy gondoltam,hogy megosztom Veletek is.
Ahogy kaptam,bemásoltam.
Éva nem tagja a Klubnak,mivel nem híve a sütés-főzésnek.
Úgy gondoltam,hogy kipróbálom.
Mit szóltok a recepthez?
Edit.

Tovább 

Magam és a többi Ilonák nevében is nagyon szépen köszönöm a megemlékezést.   Puszillak Benneteket:

Ilucika

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Még nagyon sok boldog névnapot kívánok sok szeretettel Ilike.
Puszi:Edit.

 3 őszköszöntő finomság

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

3 harmincperces, őszköszöntő finomság
  • Nők Lapja Cafe
  • Mirelle
  • 2009. 09. 07.
Tetszik, nem tetszik: jön az ősz. Ám mielőtt nagy önsajnálatba merülnénk, érdemes kinézni a piacra, mert a nyár végi, őszi kínálat gyönyörű. Azok a kellemes színek, a nyári napsütéstől édes gyümölcsök, a gombák, a zöldségek annyi, de annyi ötletet adnak.

Egy rövid piaci séta után meg nincs is más dolgunk, mint gyorsan elkészíteni mindet.

Tovább 

 Spenótos pite recept

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

SPENÓTOS PITE RECEPT

Fényképes Spenótos pite recept


 

HOZZÁVALÓK

 

A tészta hozzávalói:

1 és 3/4 pohár liszt,
1csipet só,
1 teáskanál sütőpor,
80 ml olívaolaj,
80 ml tej,
1 tojás

A töltelék hozzávalói:

2 evőkanál olívaolaj,
2 db vöröshagyma,
1 csomag fagyasztott spenótlevél,
1 kis doboz feta sajt,
1 db mozzarella sajt,
2 db tojás,
egy csokor petrezselyem,
só, bors

LEÍRÁS

Egy tálba tegyük a lisztet, a sót, sütőport, olajat, tojásokat, valamint a tejet.

Tovább 

 Csokimázas kocka

7 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók:

2 db citrom

25 dkg vaj

25 dkg cukor

2 csg vaníliás cukor

4 db tojás

25 dkg liszt

2 tk sütőpor

1,25 dl tej

2 ek. porcukor

10-10 dkg ét és tej bevonó

300 g tejszín

1 zacskó habfixáló

A szóráshoz kakaópor

A tepsi kikenéséhez margarin

Elkészítése:

Egy citrom héját lereszeljük és mindkettő levét kinyomjuk.

A vajat a cukorral,1 vaníliás cukorral és a citromhéjjal kikeverjük.

Egyenként bele dolgozzuk a tojásokat és beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Kedves Lajos!
No egy kicsit javítottál a hangulatomon,talán nem is kicsit.
A Tiéd a 4 szelet és a háttérben még a negyed.
Köszönöm a hozzászólásod.
Üdvözöllek:Edit.

Tovább 

 Olasz egytálétel

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

4 személyre:

50 dkg fusilli tészta (vagy kagyló, tollhegy, pillangó stb.)

1 csokor friss zsálya

1 fej hagyma

1 evőkanál olaj

2 konzerv darabolt paradicsom (á 400 g)

1 teáskanál méz
Elkészítés: Előkészítés: Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A zsályaleveleket lecsipkedjük a szárakról, megmossuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.


A tésztát sóval ízesített vízben nem túl puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük.
Amíg fő a tészta felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a zsályát, és megpirítjuk.

Tovább 

 Olasz húspogácsák

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

  • sertéshús
  • zsemle
  • vöröshagyma
  • 60 dkg darált sertéshús vagy marhahús
  • 2 zsemle
  • tej a zsemlék áztatásához
  • 20 dkg hosszúmetélt
  • 5 dkg vaj
  • 7 kávéskanál olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kis doboz pararadicsompüré
  • feketebors
  • 1 ágacska rozmaring
  • 10 dkg reszelt sajt.

 

groen_arrowElkészítés


A darált húst összedolgozzuk a megreszelt hagymával, sóval, borssal és az előzőleg tejben megáztatott kifacsart zsemlével.

A vagdalt húsból húspogácsákat készítünk, és bő, forró olajban kisütjük.

Tovább 

Egy üveg sörből  kiöntjük kb, az egy harmad részét, és ráhúzzuk az előzőleg befüszerezett egész csirkét.Egy tepsibe beleöntünk 3-4 dl vizet, és elkezdjük sütni a csirkét. Ügyeljünk arra, hogy a tepsibe mindig legyen viz a párolgáshoz, ne hogy az üveg szétrepedjen.

Mire kifogy az üvegből a sör, gyönyörű piros és puha lesz a csirke. A füszerezéshez én grillfüszert szoktam használni, és a csirke belsejébe teszek egy fej fokhagymát is.

Köretnek párolt rizst, krumlipürét, vagy sült krumplit adhatunk hozzá.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Nagyon köszönöm Ilikém a válaszod.
Holnap majd bemutatom.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Velencei borjúmáj recept

7 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


Hány személyre: 6 személyre

» 900 g borjúmáj
» 1 diónyi vaj
» 2 ek. földimogyoró-olaj
» 1 vöröshagyma
» 3 dl fehérbor
» 0,5 dl konyak
» 1 citrom
» és bors

A májat mossuk meg, csöpögtessük le és vágjuk 6 egyenlő szeletere.
A vaj és az olaj keverékében futtassuk meg a felkarikázott hagymát, majd ebben süssük meg 6 perc alatt a máj mindkét oldalát. Ezután locsoljuk rá a bort, a konyakot és facsarjuk rá a citromot.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Nagyon guszta étel.
Nagyon régen volt az asztalunkon borjú étel.
Próbáljátok ki!
Szép napot kívánok Mindenkinek.
Edit.

Tovább 

 Csokoládés-mandulás őzgerinc

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Ct9D5b qzdmfuujbplr, [url=http://szhxkaltwakw.com/]szhxkaltwakw[/url], [link=http://wgwdvayequex.com/]wgwdvayequex[/link], http://kvrwoctnlkwt.com/

 Olasz húsgombóc paradicsommártásban

7 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Olasz húsgombóc paradicsommártásban

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
igény szerint tej (2.8%) ? ? ? ? ? ?
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
2 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 kiskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg marhahús közepes zsírtartalmú 205 19 14 0.6 0 75
1 fél citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak


Paradicsommártás

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 liter friss paradicsomlé 16 0.8 0 3.1 0 0
2 dl száraz vörösbor ?

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Kedves Gergely Éva!
Írtam egy receptet.
Remélem erre gondoltál.
A Hajó konyháról való.
Üdvözöllek:Edit.

Tovább 

  • Olasz pulykaropogós
  • Olasz pulykaropogósHozzávalók 4 személyre:
  • 1 db 1 kg-os pulykacomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1/2 kávéskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 1 babérlevél
  • 2 dl paradicsom
  • 1 dl narancslé
  • 1 kávéskanál citrom
  • 3 dl csirkehúsleves (1 db leveskockából)
Elkészítés:

A pulykacombot a hentesnél csontjával együtt kb. 2,5 cm vastag szeletekre vágatjuk. A szeleteket megmossuk, és szárazra töröljük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.

Utolsó hozzászólás

szabo gina üzente 7 éve

Tenleg nagyon jol nezki es etvagygerjeszto!!!Ezt ki kelll probalnom,a pulyka a kedvencem.Salival meg fogyis is.

Tovább 

 Olivarizotó aszalt paradicsommal

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Olivarizottó aszalt paradicsommal és zsályával

1 közepes fej hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 4 ek olivaolaj, 40 dkg rizs, 2 dl fehérbor, 1 l zöldségleves, 12 dkg fekete olajbogyó, 12 dkg olajban eltett, lecsepegtetett aszalt paradicsom, 12 zsályalevél, 10 dkg reszelt parmezán, só, őrölt feketebors.
Finomra vágom a hagymaféléket és az olajban világossárgára párolom. Hozzáadom a rizst és röviden együtt pirítom. A fehérborral felöntöm és állandóan keverve felszívatom a folyadékot.

Tovább 

 Olasz gombasaláta(insalata di funghi)

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

                                         


Olasz gombasaláta 4. (insalata di funghi) 25 dkg apró kucsmagomba, 3 ek olivaolaj, 1 tk citromlé, 1 ek fehérbor, só, frissen őrölt feketebors, 1 ek vágott zöldpetrezselyem.
A gombát megmosom és sós vízben puhára főzöm, majd leszűröm és hűlni hagyom. Az olivaolajból, citromléből, fehérborból, vágott zöldpetrezselyemből, valamint csipetnyi sóból és borsból mártást keverek és a többi hozzávalóra öntöm.

Tovább 

 Gundel- palacsinta

7 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Palacsintatészta:

350 g liszt

4 db tojás

10 dkg porcukor

1,5 dl étolaj

6 dl tej

Töltelék:

500 g darált dió

50 g mazsola

300 g porcukor

2 dl tejszín

1,5 dl rum

Csokoládémártás:

250 g porcukor

200 g csokoládé

50 g kakaópor

5 db tojássárgája

5 dl tej

2 dl tejszín

1 dl rum

1/2 rúd vanília

Elkészítése:

A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük csomómentesre.

így sűrű palacsintatésztát kapunk,állandó kevergetés mellett szódavízet adunk hozzá.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Szívesen Tibor.
Ajánlom e finom palacsintát.Edit.

Tovább 

 Cukkinis lassagne marhahússal

7 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


Hozzávalók 4 személyre:

Lasagne marhahússal
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint
- 15 dkg trappista sajt
- ízlés szerint oregánó
- ízlés szerint bazsalikom
- igény szerint olívaolaj
- 5 dl besamel
- 50 dkg darált marhahús
- 15 dkg paradicsom
- 15 dkg paradicsom konzerv
- 10 dkg vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg cukkíni
- 30 dkg lasagne tészta

Besamel- vagy tejmártás


Lasagne marhahússal
Az apróra vágott hagymát kevés olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát meg a darált marhahúst, majd azzal is lepirítjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Nagyon jól néz ki a képen,én is ki fogom próbálni.
Ti szeretitek a lassagnét?
A cukkinivel még nem próbáltam,de szeretjük.
Edit.

Tovább 

 Nyúlaprólék leves

7 éve | [Törölt felhasználó] | 6 hozzászólás


Hozzávalók 4 személyre:

- 1,5 dl tejföl
- 3 evőkanál finom liszt
- 3 dkg vaj
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint babérlevél
- ízlés szerint
- ízlés szerint kakukkfű
- 2 db fehérrépa
- 3 db sárgarépa
- 2 db citrom
- 1 kg nyúlaprólék

A megtisztított, konyhakész, kellően megmosott és feldarabolt nyúlaprólékot sós, citromos vízben puhára főzöm a megpucolt és felszeletelt sárgarépa,
petrezselyemgyökér, kakukkfű, babérlevél és pár szem egész feketebors társaságában.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Általában én is Jolikám.
Ma,jól ment a klubban az élet.
A csokoládé klub egy kicsit visszaesett.
Puszi:Edit.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu