Olasz konyha: 3 hűsítő leves a forróság ellen

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

3 hűsítő leves a forróság ellen

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Itt a nyár, a jó idő! Íme 3 fantasztikus nyári hűs leves receptje a vasárnapi asztalra.

Hideg joghurt leves

A nyár legfinomabb levese, a forróságban. Érdemes kipróbálni.

Hozzá valók:

25 dkg saláta uborka, 2 gerezd fokhagyma, 4 doboz joghurt, 4 ek. Olaj, só, bors.

Az uborkát meghámozzuk, és vékony hasábokra szeleteljük. A fokhagymával kenjünk be, egy tálat, majd azt is vágjuk finomra. Tegyük a tálba a fokhagymát, és öntsük rá a lehűtött joghurtot, és az olajt. Sózzuk, borsózzuk. Keverjük össze, majd tegyük pár órára a hűtőbe. A tetejére tehetünk finomra vágott mandulát is.


Sajtos brokkoli krémleves

Az egyik legfinomabb leves, ami rengetek B vitamint és ásványi anyagot tartalmazz, így diétázók is bátran fogyaszthatják.

Hozzávalók:

50 dkg brokkoli, 30 dkg burgonya, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kanál olaj, 1 húsleveskocka, 2 dl tejszín, só, bors, 15 dkg sajt,

A brokkolit megmossuk és rózsáira szedjük. A burgonyát is meghámozzuk és felkockázzuk. Majd előkészítjük a hagymákat. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a hagymát és a fokhagymát üvegesre pirítjuk.

Ezután jöhet rá a brokkoli és a krumpli majd pár percig együtt pirítjuk az egészet. Ezután felöntjük fél liter vízzel, hozzáadjuk a húsleves kockát, felöntjük tejszínnel, és így főzzük tovább, amíg a burgonya és a brokkoli meg nem puhul. Ha már minden puha az egészet egy bot mixerrel összepürésítjük, ízlés szerint sózzuk, és borsozzuk, majd rászórunk 10 dkg reszelt sajtot.

A végén tálaláskor reszelt sajttal díszítve tálaljuk, melegen vagy hidegen is kiváló.

 

 

Szamócaleves hidegen

A nyár melegben jól esik egy hideg és nagyon finom gyümölcsleves.

Hozzávalók:

50 dkg erdei szamóca, 20 dkg porcukor, 5 dl muskotályos bor, 2 dl tejszín, csipetnyi só

A szamócát átválogatjuk, megmossuk és lecsöpögtetjük. A felét tálba tesszük és megszórjuk a cukor negyedével és felhasználásig pihentetjük. A többi gyümölcsöt tálba tesszük és áttörjük, majd összekeverjük sóval, cukorral és a borral. Hozzáadjuk a cukrozott eperszemeket és a hűtőbe tesszük. Jól lehűtjük és a végén tejszínhabbal tálaljuk.

Forrás: www.receptbarlang.hu

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Szívesen Marikám.
Puszillak:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Tényleg nagyon jó levesek ebben a forróságban, köszönjük!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu