Olasz konyha: Citromkrémes fánk

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1442 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Citromkrémes fánk

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Hozzávalók 4 személyre:


Citromkrémes fánk tésztája
- 4 tojás
- 13 dkg finom liszt
- 1 teáskanál porcukor
-
- 6 dkg vaj

Krém
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 2 tojássárgája
- 3 lapzselatin
- 5 dkg porcukor
- 1,5 dl fehérbor
- 1 citrom
- 2,5 dl tejszín

Máz
- 10 dkg sárgabaracklekvár
- 1 dl rum
- 1 citrom
- 1 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor


Citromkrémes fánk tésztája
A vajat 2,5 dl vízzel, egy csipet sóval és a cukorral egy fazékban felforraljuk. A lisztet gyors mozdulatokkal belekeverjük, és addig keverjük, amíg a massza
elválik az edény oldalától. A forró tésztába egymás után beledolgozzuk a tojásokat. A tésztát csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe
8 cm hosszú csíkokat nyomunk, egymástól jókora távolságra. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, majd mérsékeljük a tüzet, és további 5
perc alatt ropogósra sütjük. A sütő ajtaját 15 percig nem szabad kinyitni, mert a tészta összeesik. A fánkokat kivesszük, és rácsra téve kihűtjük. A fánkok tetejét bekenjük a mázzal, és hagyjuk megszáradni.


Krém
A baracklekvárt összeturmixoljuk, a rummal felforraljuk. A fánkokat félbevágjuk, a felső részek tetejét megkenjük lekvárral. A porcukrot a citrom reszelt héjával, a
tojásfehérjével és 3 evőkanál citromlével simára keverjük, majd kissé felmelegítjük. A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk. A citrom levét, a héját, a bort és a cukrot egy fazékba tesszük, felmelegítjük. A tojássárgáját a keményítővel és 1,5 dl citromlékeverékkel simára keverjük, majd az egészet forrásig hevítjük. A zselatint kinyomkodjuk, és a még meleg krémbe keverjük. Azután a krémet – gyakran megkeverve – hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínből habot verünk, belekeverjük a kissé megdermedt krémbe, és csillagcsöves nyomózsák segítségével megtöltjük a fánkokat.

Máz
A hozzávalókat csomómentesen elkeverjük.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu