Olasz konyha: Bográcsos ételek recepjei

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1441 fő
  • Képek - 1078 db
  • Videók - 756 db
  • Blogbejegyzések - 412 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 138 db

Üdvözlettel,

OLASZ KONYHA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Bográcsos ételek recepjei

12 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

A füstöt a szembe fújja a szél, a férfiak, néhány sör elfogyasztása után, sertepertélnek a tűz körül, és teljes odaadással vigyázzák a készülő ételt. Ez mindenkinek ismerős kép lehet, aki valaha bográcsozott már.

Ismerj meg néhány kiváló receptet, melyre egy egész napos programot is felépíthettek, hiszen a bográcsos ételeket nem lehet gyorsan elkészíteni, csak szép lassan, fröccsözve.



Amurpaprikás Hozzávalók 4 személyre:
  • 40 dkg paradicsom
  • 30 g fűszerpaprika
  • 40 dkg vöröshagyma
  • 40 dkg zöldpaprika
  • 1,5 kg amur

A belsőségeitől megszabadított és megtisztított halat szeleteld fel. A kopoltyúját és keserűfogát is távolítsd el. A hal fejét tedd a bogrács aljára, rá egy réteg szeletelt hagymát, paprikát, paradicsomot, majd a halszeleteket.

Közben sózd, paprikázd. Önts rá annyi vizet, hogy ellepje a hozzávalókat. Parázson, egy óráig rotyogjon, közben ne kevergesd, csak a bográcsot mozgasd.

Lebbencs Hozzávalók:
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 kg krumpli
  • 60 dkg füstölt kolbász
  • 3 paradicsom
  • 3 zöldpaprika
  • 1,5 dl olaj
  • 60 dkg lebbencstészta
  • 1 evőkanál édes-nemes pirospaprika
  • 2 evőkanál ételízesítő

A füstölt szalonnát kockázd fel. A hagymát vágd apróra. A krumplit hámozd meg, mosd meg, és ezt is kockázd fel. A kolbászt karikázd fel. A paradicsomot és a zöldpaprikát is vágd fel, de nem kell nagyon apróra.
A bográcsba önts olajat, dobd bele a szalonnát, tördeld bele a lebbencstésztát, és pirítsd meg, majd szedd ki. A visszamaradt zsiradékban pirítsd meg a hagymát, add hozzá a pirospaprikát, tedd bele a burgonyát, fűszerezd, és öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Forgasd össze. Add hozzá a kolbászt, a megpirított tésztát, a paradicsomot, a zöldpaprikát, majd egyenletes, lassú tűzön, a bográcsot többször megforgatva, körülbelül 1 óra alatt főzd meg. A leve el fog főni, de ez nem baj. A tésztának meg kell dagadnia. Ez az adag 10 emberre elegendő.

Bárányegytál Hozzávalók:
  • 1,5 kg báránycsülök csont nélkül
  • 15 dkg zsír
  • 4 fej vöröshagyma
  • 4 babérlevél
  • 6 paradicsom
  • 5 dl száraz fehérbor
  • 1 zöldpaprika
  • 80 dkg krumpli
  • 1 dl tokaji szamorodni
  • rozmaring
  • őrölt bors
  • 1-2 evőkanál pirospaprika

A nagyobb darabokra vágott hagymát kicsit pirítsd meg némi zsiradékon a bográcsban. Add ehhez a felkockázott húst, és pirítsd addig, amíg fehér kérget nem kap. Ekkor add hozzá a felvágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Dobáld bele a babérleveleket, és fűszerezd rozmaringgal, sóval. Lefedve párold negyed óráig, majd öntsd hozzá a fehérbort, a pirospaprikát, és borsozd meg. Párold addig, míg majdnem puha lesz a hús. Ekkor add hozzá a felkockázott krumplit, sózd meg még egy kicsit, és főzd puhára. Végül add hozzá a tokajit, és fedő nélkül még főzd össze pár percig. Négy ember jóllakik belőle.

Vörösboros marhapörkölt Hozzávalók:
  • 1 kg marhalábszár
  • 5 dkg zsiradék
  • 3 nagy fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál paprika
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • köménymag
  • 4 dl száraz vörösbor

A zsírban pirítsd meg az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a felkockázott húst. Sózd meg, majd időnként kevergetve főzd. Mikor zsírjára sült, szórd meg paprikával, és adj hozzá egy kevés vizet. Fűszerezd köménymaggal, és párold félpuhára. Vigyázz, hogy le ne égjen. Ha nagyon elfő a leve, pótold, de ne sokkal. Ha a hús már félig megpuhult, tedd hozzá a felkarikázott paprikát, a paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Főzd, amíg teljesen meg nem puhul a hús.

Cikk információ
Küldés
Kedvencekhez ad
Nyomtatás képpel kép nélkül

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

szabo gina üzente 12 éve

Jo kis receptek,a lebbencset mar ki is probaltuk,en, Slambucnak ismertem,isteni kint megkeszitve bogracsban.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Jolika és Marika.
Szép estét kívánok:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Valóban jól bográcsolható receptek, köszönjük!

Válasz

Soós Jolán üzente 12 éve

Szia Editkém!Szuper receptek!Köszi szépen!Jolcsi

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu