Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a OLASZ KONYHA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
OLASZ KONYHA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Egy rövid piaci séta után meg nincs is más dolgunk, mint gyorsan elkészíteni mindet.
Żurek |
A
csípősebb reggelek és a hűvös esték már kedvet csinálnak egy-egy
tartalmas, gazdagabb leveshez. Ez a lengyel illetőségű krumplileves
talán a legkedveltebb őszi levesem.
A fakanálnyi mangalicazsíron üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, a három összenyomorgatott gerezd fokhagymát, majd rádobom a szalonnát, és jól kisütöm a zsírját. Felengedem nagyjából két liter vízzel, majd a viszonylag kis kockákra vágott krumplit is utánaeresztem.
Amikor már félig megfőtt a krumpli, akkor melléteszem a karikára szelt kolbászt, behabarom, megfűszerezem. (A tárkonnyal vigyázni, nagyon intenzív íze van!!!) Pici ecetet és kevés sót teszek még hozzá, összeforralom, és befejezettnek tekintem.
Gombás karaj pennével |
Kifejezetten könnyű őszi étel. Ha durumbúzából készített pennével tálalom, akkor egészen egészségesnek tekinthető.
Egy kevés olívaolajat felforrósítok egy serpenyőben, a karajszeletek szélét beirdalom, majd egy-egy felüket 3-3 percig sütöm. Utána takarékra veszem alattuk a lángot, és hagyom tovább sercegni a húsokat. A gombákat picit összevágom, majd egy másik serpenyőben kis olíván alaposan lepirítom. Végezetül az összes gombát a szaftjával együtt a húshoz adom. Az egészet felöntöm a borral, zúzott fokhagymát, borsot, sót adok hozzá, és takarékon hagyom, hogy még 10 percig érjenek az ízek.
Pennével tálalom.
Szilvás-szőlős joghurtos pite |
Könnyű, kicsit morzsálós, nagyon szerethető tészta. Szinte bármilyen gyümölccsel elkészíthető.
A joghurthoz hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, a cukrot, a tojásokat. A vajat megolvasztom, és azt is a tésztához keverem. A tésztát egy zacskónyi vaníliás cukorral ízesítem.
A kivajazott, grízes liszttel kiszórt tepsibe öntöm a tésztát.
A szilvát megmosom, hagyom, hogy alaposan lecsöpögjön, majd félbeszedve a tészta tetejére ültetem. Az alaposan megmosott szőlőszemeket is a tésztára szórom. Mielőtt a sütőbe tolnám a tésztát, egy kevés fahéjjal és cukorral meghintem. 190 fokon sütöm, úgy nagyjából 35 percig.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!